www.varchev.com

Актуален въпрос сега е доколко USD е надценен.

Рейтинг:

12345
Loading...

China Securities прогнозира, че ръст на китайския GDP на ниво 6,5% е почти невъзможен. Според изследването, постигане на този ръст в рамките 2016-2020 е с много ниско ниво на вероятност. Като нововъзникваща спирачка за ръста на китайската икономика, изследването изтъква нарастването на средната издръжка на работната сила на континента, което устойчиво разрушава основното конкурентно предимство на Китай. Пренасочването към вътрешното потребление, заложено в петгодишния план от ККП, засега изглежда по-скоро като добро пожелание, но не и като реална политика.Вече е очевидно, че избирателното административно забавяне на търговски потоци не подобрява перспективите, а само задълбочава пазарните съмнения.

Остава актуална опасността и от допълнителна девалвация на CHY. Пекин продължава да харчи безогледно, за да подкрепи сриващия се континентален фондов пазар. През декември спадът на златно-валутните резерви на PBOC бележи нов рекорд с -$107,9 млрд, а през 2015 с -$512 млрд.

Най-големият потребител на суровинни стоки в света (но търгувани в USD) е намалил импорта си с над -15,1%, като вносът на европейски стоки и услуги е -14,1%, а на японски -12,5%. Copper логично спада до минимуми от 2009 и вероятно ще продължава в тази посока, защото Китай все пак е потребител на 45% от световното производство на този метал.

EUR-USD-mont-11janПонеже интересът на инвеститорите се диктува най-вече от очакваната възвръщаемост, лихвеният паритет стои в основата на формирането на форуърдните валутни курсове. Реалният обменен курс по същество се изразява като общоприето съотношение на стоките и услугите в двете страни. Така реалната доходност се обвързва с реалната покупателна способност, а в международен аспект – с относителната покупателна способност, съчетаваща валутния курс с ценовите нива.

Ефектът върху глобалната икономика от китайския потребителски фактор все още не е много ясен, но САЩ вече се сблъскаха с понятието "слабо глобално търсене", което притиска все повече американския експорт и не допуска ръст на така търсената от Фед доларова инфлация. Федералният резерв в тази обстановка остава твърде неуверен, като се лута между по-високите лихви и запазването на някои Quantitative easing - практики, за да търси някакъв (не съвсем рационален от икономическа гледна точка) баланс, който е напълно възможно да се окаже илюзорен. За всички е ясно, че пазарът на труда в САЩ е в много добро състояние и, че не там е проблемът. Трендът на американската заетост е отчетен от пазара и засега нито е новина, нито е фактор.

Единственото, което към момента е очевидно, е повишеното търсене на JPY, EUR и Gold, докато USD, препъван от Китай и от неуправляемо ниската инфлация, провокира все повече съмнения, дали американската валута не е прекалено надценена. Това, обаче е въпрос, който никой от ФЕД не е склонен да дискутира.

G.Hristov / Head of Fundamental Analyzes

 


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни