www.varchev.com

Акценти през американската сесия днес (20.08.2018)

Рейтинг:

12345
Loading...

Това са акциите, които ще са на фокус през тази американска сесия:

SodaStream - Компанията, базирана в Израел, продава машини за правене на газирани безалкохолни напитки у дома. PepsiCo обяви, че ще изкупи компанията за $3,2 милиарда в кеш. PepsiCo, ако затвори сделката, ще плати премия от 11% над цената на акциите от миналия петък (17.08.2018).

Facebook - Компанията бе обвинена от щатската агенция Department of Housing and Urban Development, че позволява на потребителите си, които продават или отдават имоти под наем да дискриминират на кого продават/отдават имота си. Facebook отговори, че дискриминацията е строго забранена на платформата им. Отделно, Facebook се изправя срещу Justice Department: компанията отказва да даде на правосъдната агенция достъп до съобщенията на потребителите си в апликацията Messenger.

Apple - Apple премахна нелегални хазартни игри от App Store в Китай с цел да се съобрази с по-строгите регулации. Китайските медии твърдят, че броят премахнати апликации възлиза на около 25,000.

Nike - Анализаторите в Piper Jaffray повишиха оценката си върху компанията от "neutral" към "overweight". Причините са по-добро управление на инвентара и иновативни продуктови линии.

Tesla - Lucid, електро-мобилна компания, която се съревновава с Tesla, обяви, че преговаря с инвестиционна фонд на Саудитска Арабия за възможна инвестиция. Миналата седмица Илон Мъск, генералният мениджър на Tesla, обяви, че инвестиционният фонд на Саудитска Арабия е един от инвеститорите в потенциалната сделка за изкупуване на Tesla. В последствие се оказа, че разговорите с инвестиционния фонд са били в много ранен етап, а Илон Мъск е избързал с изказването си в Туитър. Поради тези причини J.P. Morgan намали оценката си на компанията от $308 дo

Praxair - Днес компанията вероятно ще финализира сливането с немския си конкурент Linde, след одобрение от ЕС.

Goldman Sachs - Взаимни фондове управлявани от Goldman Sachs са претърпели загуби от $63 милиона към 30-ти юни, след като са закупили венецуелски държавни ценни книжа на стойност $865 милиона миналата година. Загубите вероятно са още по-големи към днешна дата (20.08.2018) след задълбочаване на валутната криза във Венецуела и девалвацията на валутата миналия петък.

Estee Lauder - Компанията за луксозна козметика е под натиск след като даде по-слаби очаквания и по-високи разходи за кампанията "Leading Beauty Forward". Въпреки това, компанията декларира по-високи печалби и продажби от очакваното.

Constellation Brands - Компанията произвежда твърд алкохол и бира (известна е с бирите си Corona). Оценката на компанията бе намалена от "neutral" до "negative" от Susquehanna Capital. Компанията аргументира промяната с високите нива на дълг, натрупани при скорошните придобивания на компанията, както и неоправданата премия от 25% в акциите на Constellation Brands в сравнение с конкурентите си.

Tyson Foods - Компанията произвежда пилешко месо. Tyson Foods потвърди, че изкупува Keystone Foods, компания за обработка на пилешко месо, от бразилската Marfrig Global за $2,16 милиарда в кеш.

Източник: CNBC

Original post: Stocks making the biggest moves premarket: SODA, FB, AAPL, NKE, TSLA & more

Фючърсите на американските индекси отвориха по-високо днес, вероятно обнадеждени от потенциала за разрешаване на търговския конфликт между САЩ и Китай. Макар преговорите да се провеждат на ниско ниво, това е първият диалог между двете страни по отношение на взаимната търговия от няколко месеца насам. Това съвпада и с повишение в стойността на китайския юан след огромните спадове през последните няколко месеца. Народната банка на Китай вероятно цели оскъпяване на юана, за да успокои президента Тръмп, че Китай не цели да обезценява валутата си, за да прави износа си по-конкурентноспособен.

Акции на миньорски компании в Европа и САЩ бележат най-големи покачвания след възстановяване в цените на металите в последните няколко работни дни; това е признак и на завръщане в апетита за риск.

Преди отварянето на пазарите SPX търгуваше около 2855. Това е с 22 пункта под върха от 2877 достигнат на 26 януари тази година. Освен това, на 22-и август, ако няма сериозна корекция в пазара, текущият бичи пазар ще е най-дългият в историята на американските пазари за акции. И двете представляват важни психологически нива: едното ценово, другото времево. Пазарът вероятно ще тества и ценовото ниво от 2877-2878, и времевото ниво на 22-и август.

Техническа картина: DX, Dollar index

Обратно на вярванията на повечето трейдъри, силният долар обикновено съвпада с относителна сила на американските акции спрямо чуждестранни акции, както отбелязва Gina Martin Adams, Chief Equity Strategist в Bloomberg Intelligence. Затова, представяме техническа картина на доларовия индекс (DX).

През април тази година низходящият тренд на доларовия индекс се обърна. Миналата седмица индексът успя да премине Фибоначи съпротивата от 50%. Това ниво съвпада и с психологически значимото кръгло число на индекса: 96.00. Затова и със зелено сме маркирали зоната около 96.00 като ниво на подкрепа за пазара. Около 96.00 пазарът вероятно ще срещне и диагонална подкрепа от възходящия канал (канала в розово). Следващото ниво на съпротива за пазара е 97.8, което съответства на Фибоначи ниво 61,8%; 97.8 е също така предишен връх от 20-21.06.2017. Текущите нива на DeMarker (overbought при 0,7) рисковани за вход с тренда, поради висок риск от корекция. Фундаментът и трендът, обаче, остават на страната на доларовия индекс. Оттеглянето на ликвидността на долари от пазара, силната щатска икономика и бичия пазар в акциите (особено в сравнение с чуждестранни пазари) ще подкрепят долара в бъдещето.

Ще следим представянето както на DX, така и на S&P500 в сравнение (най-вече) с европейските и (силно депресираните) азиатски пазари като барометър за настроението на пазара по отношение на доларови инструменти (dollar assets). Ще търсим вход при подкрепа около 95.9-96, ако видим корекция след overbought нивата на DeMarker. Следваща съпротива за пазара около 97.8.

Компоненти на доларовия индекс:

EUR/USD - 57.6%

USD/JPY - 13.6%

GBP/USD - 11.9%

USD/CAD - 9.1%

USD/SEK - 4.2%

USD/CHF - 3.6%

 

Снимка: pixabay.com


 Trader Velizar Mitov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни