www.varchev.com

Акциите могат да се понижат с още 10 - 20%

Рейтинг:

12345
Loading...

Тона на пазарите започна да се обръща през Декември и сигналите за внимание започнаха да светят в червено.

Станахме свидетели на фирменни отчети които се понижиха 2 тримесечия подред, Наблюдавахме и понижението цената на петрола, тъй като всички производители бързо произвеждаха без ограничения. Видяхме решение на ФЕД, вдигайки лихвата до 0,50%, във време при което всички други Централни банки правят обратното, и това доведе до състояние на пазарите в което риска беше избегнат.

След като лихвите на САЩ бяха вдигнати от ФЕД, долара започна да отслабва спрямо останалите основни валути. Пазарите на акции спаднаха и парични средства бяха изтеглени от акциите. Икономиката на САЩ е с много малка безработица но другите икономически данни за ръстта й не са добри. В тази ситуация каквото и да предприеме ФЕД те все ще вземат грешното решение казват икономистите.

Петрола е в свой собствен свят. Цената му е с толкова голям спад само заради високото производство. Скоростта с която стана този спад не даде шанс на държавите които им зависят бюжетите да вземат адекватни мерки за да съобразят с толкова ниски цени на петрола и то за по дълго време. Един от сериозните проблеми е разпродажбата на активи от големи фондове особено в Европа, но и САЩ са усетили това. Има нови технологии които правят производстовото на петрол по евтино, и Саудитска Арабия и Русия произвеждат колкото могат повече. С тенденция за силен долар, петрола запазва ниската си ценовата тенденция за по дълго време.

Съмненията, неспокойството и неясната картина действат като отрова за пазарите. Ръстта на Китай който движеше глабалния ръст, вече забавя. Изборите в САЩ клонят към Републиканците. Бизнес цикъла е към своя край. Вземайки под внимание тези фактори, плюс решенията на ФЕД и по лошите данни за ръстежа на икономиката,  по голямата картина подсказва за още разпродажби на акции и активи за близкото бъдеще.

Това не означава че Бичия маркет е свършил а по дълбока корекция от 30%, която е резултат от 20 годишния бичи пазар. Краткосрочно бичия пазар е свършил, но за да продължи нагоре, тази корекция е необходима.

Корекцията ще има край, сигналите които трябва да следим са стабилизиране на цената на петрола, по добри данни от фирмите на САЩ, край на изборите в САЩ, стабилен и силен долар и по ясен ръст на икономиките. Края на тази корекция ще даде възможност за много добри покупки.

Jr. Trader - С. Фучеджиев


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни