www.varchev.com

Акциите на Apple достигнаха рекордни нива

Рейтинг:

12345
Loading...

С възход от 25% от октомври и 46% от месец май насам когато цената беше на нива от $91.50 е трудно да виним инвеститорите в компанията за това че искат да приберат своите печалби. Като се има предвид последните по-сериозни разпродажби на пазара това е напълно разбираемо. В компанията все още има много катализатори които ще бутат цената нагоре в близките месеци и евентуална разпродажба сега ще даде добри възможности за покупки.
Apple достигна нов 52-седмичен връх преди две седмици след като показа по-добри финансови данни от очакванията. Това се дължи на продажбите на новият iPhone 7-Plus. Цената се изкачи до $133.29 в понеделник.
Въпреки това цената на акциите е малко под върха от 2015 година когато достигнаха цена от 134.50 долара.
Така или иначе Apple не е представител на премиум акциите които са със силна лоялност към своите клиенти които очакват голямо влияние върху цените, като например Nike, Coca-Cola или Whole Foods.
Повечето технологични гиганти, колеги на Apple се влияят от това какво се случва в компанията и тя е представител на този сектор, като се има предвид високата лоялност към клиентите си относно хардуера който произвежда и услугите които той предлага. Приходите на Apple скочиха с 18% за последното тримесечие до $7.2млрд благодарение на новите приложения които хардуерът позволява да се използват.
Опасенията покрай това че Android телефоните се развиват успешно в никой случай не са притеснителни, тъй като компанията бележи ръст в продажбите на iPhone с 5% на годишна база.
Тъй като това което е споменато за iPhone 8 към момента от компанията, анализаторите са по-консервативно настроени към него и последващите продажби след представянето.
Ограниченията с доставките могат да ограничат и общия брой произведени iPhone 8. Според слуховете новата генерация на телефона ще е с 5.8 инчов OLED извит дисплей, безжично зареждане и 3D сензори които ще работят заедно с камерата.
Влиянието на ограничените доставки според компанията може да се компенсира чрез ценообразуването, като в доклад който излезе миналата седмица от компанията се споменава, че се очаква новият iPhone 8 да струва повече от $1000. Въпреки че тази цифра може да повлияе на броя продажби, от компанията обещават, че най-вероятно ще има iPhone 7S който ще е близък до функциите на осмицата, но ще струва приблизително $800.
В допълнение към iPhone 8 президента Тръмп предлага и 10% офшорен паричен данък който допълнително би повлиял на компанията в негативна посока. При $246млрд кеш в офшорни зони Apple може да се наложи да плати сериозна сума за да прибере парите в страната си. На фона на сегашният 35 процентен данък това се вижда като добра сделка.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни