www.varchev.com

Американската сесия днес (27.08.2018)

spx imap

Рейтинг:

12345
Loading...

Миналата седмица завърши с достигане на рекордно високи нива на американските индекси. S&P500 успя да надмине върховете последно достигнати в края на януари тази година. Това са секторите, които видяха най-голямо покачване:

spx imap

Почти всеки сектор отбелязва покачване.

Техническата картина, обаче, показва силна дивергенция в силата на тренда:

Дивергенцията се вижда и на RSI и на DeMarker. Възходящият тренд в SPX съвпада със низходящ тренд в RSI и DeMarker. Дивергенцията сочи към отслабване на възходящия тренд. Това се вижда и като сравним нивата на RSI/DeMarker при достигане на върха: февруари RSI отчита почти 90; сега отчита почти 66. Разбира се, това може да е само временна тенденция, и отслабването да е причинено от съпротивата, която нивото около 2870-2875 оказва на цената.

Преговорите по възобновяване на NAFTA (North America Free Trade Agreement), споразумение между САЩ, Канада и Мексико за взаимна търговия, се развиват с много бързи темпове (особено сравнено с преговорите между Китай и САЩ). САЩ и Мексико са близо до разрешаване на различията и е възможно да достигнат до споразумение още този понеделник. Разбира се, крайното решение по споразумението трябва да бъде одобрено от американския президент Доналд Тръмп.

Президентът на немския Federal Cartel Office, анти-монополната агенция в Германия, обяви, че големите технологични компании като Facebook, Alphabet, Amazon и Apple ще останат на прицел от агенцията. Агенцията твърди, че кампанията цели да поддържа пазара отворен за конкурентни компании и да дава избор на потребителя.

Днес ще наблюдаваме акциите на Tesla. Сагата на автомобилната компания продължава (и се задълбочава), след като се разбра, че планът за изкупуване на компанията от консорциум от инвеститори пропада. Миналата седмица се разбра, че SEC започва разследване на компанията, след нестандартния начин, по който Илон Мъск оповестява изкупуването на компанията: използвайки Tweeter. След миналата седмица, повечето инвеститори са несигурни в капацитета на Илон Мъск да управлява компанията сам.

Индексите в Азия скочиха в днешната азиатска сесия. MSCI Asia Pacific индекса се покачи с 1,1%, а японския Topix се покачи с 1,2%, след като китайската централна банка каза, че ще подкрепи китайския юан, а изявлението на Пауъл от Джаксън Хол бе интерпретирано като "dovish". Коментарите на Пауъл подхраниха и несигурността към долара, която започна след критиката на Тръмп към политиката на Федералния резерв. DX се намира на ключовата подкрепа около 95. Решителен пробив и затваряне под 95 може да е началото на цялостен низходящ тренд в долара. Опити за това се виждат и в EUR/USD, където и днес еврото опитва да затвори деня над 1,162:

Следващата съпротива за EUR/USD е около 1,168. Това ниво съвпада с низходящата трендова-линия от април тази година, когато започва и текущото рали на долара.

През уикенда почина американския сенатор Джон МакКейн. МакКейн бе ветеран от Виетнамската война и един от най-влиятелните американски политици в последните десетилетия. Той бе и сред противниците на президента Доналд Тръмп сред Републиканците.

Източник: Bloomberg Finance L.P.

Графика: Bloomberg Finance L.P.


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни