www.varchev.com

БВП във Великобритания и несигурност около лихвите ще властват над пазарите през новата седмица

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

На пръв поглед спокойна нова трейдинг седмица. Важните икономически новини липсват от календара на трейдърите. Но това в никакъв случай не означава, че седмицата ще бъде без събития. Нещо много важно се случи през изминалите няколко дена и то със сигурност вече е оставило своя отпечатък върху борсите по цял свят. Доходността на 10-годишните ДЦК достигна най-високата си стойност от 2011 година насам, пробивайки над 3.2%. Но това не е най-важното. Не е от толкова голямо значение, че доходността е на 3.2%. Важното в случая е темпото на повишаване. Движение от 10 базисни пункта и повече за 2 дена е различна история. Темпото има значение и заслужава наблюдение.

През новата седмица очаквам акциите, които са под пряко значение то тези събития да продължат да се понижават - като Procter & Gamble например. Банковите компании от друга страна се очаква да имат силна седмица - J.P.Morgan Chase и Bank of America биват подкрепени от високите лихви.

При такива бързи движения за толкова кратко време, нормално е пазара да стане несигурен.

Друг интересен фактор е, че заради високите лихви - силните данни за икономиката се превръщат в лоши. Не е до там изненадващо. Това, което е изненадващо е, че отне толкова много време за да се развие. Някои инвеститори чакат с години за високи лихви. Каква е причината за повишаващата се доходност по ДЦК? 1. Много силните икономически данни през последните седмици се натрупваха, но доклада ISM за сектора на услугите за Септември накара доходността на 10-годишните облигации да се изстреля от 3.08% до 3.18%. Данните за фабрични поръчки за месец Август показаха най-голямото повишение за последните 11 години. 2. Fed сигнализира за по-високи лихви. Президентът Jerome Powell наскоро коментира, "текущата монетарна политика вече не е удачна за условията." 3. Търговските страхове стихват. До определена степен, по-високата доходност вече оказва своето влияние върху акциите. Секторите, които са най-чувствителни на високите лихви са като цяло надолу през последния месец, въпреки, че широкия пазар регистрира ръстове. Точно колко още ще се повиши доходността е отворен въпрос. Няма как да знаем , но през последните няколко дни, обемите на широко търгуваните ETF's, като iShares 7-10 year Treasury Bond ETF (IEF) и iShares 20+ Year Treasury Bond ETF (TLT) се качиха на най-високите си нива от месеци. Опционната активност също е завишена. Не е изненадващо. Когато risk-free активи като облигациите направят голямо движение, както забелязахме, трейдърите стоят и си записват. Друг ETF, който си заслужава да се следи е iShares iBoxx Investment Grade Corporate Bond ETF (LQD), кошница от корпоративни облигации, която е на най-ниските си нива от началото на 2016 година.

Но все пак новата седмица няма да е съвсем празна от към икономически данни. В Сряда трейдърите ще следят за важния доклад за Брутен Вътрешен Продукт във Великобритания, тъй като новините ще подскажат как се справя икономиката на острова при задаващия се Brexit. Ден след това, в Четвъртък, инвеститорите ще насочат фокуса си към доклада на ECB за монетарната политика, който може да крие много изненади. Възможно е да получим информация относно плановете на централната банка на блока за програмата за количествени облекчения, както и сигнали за бъдещите намеси към лихвите и връщане на техния неутралитет след години на намеса.

Икономическите новини, които ще движат пазарите през новата седмица 08.10 - 12.10.2018

Понеделник
09:00 Германия - Индустриално Производство

Вторник
15:15 Канада - Начало на Строеж на Нови Жилища

Сряда
00:45 Нова Зеландия - Продажби на Дребно с Електронни Карти
11:30 Великобритания - Брутен Вътрешен Продукт
15:30 САЩ - PPI

Четвъртък
14:30 Европа - ECB Публикува Доклад от Последната Среща за Монетарната Политика
15:30 САЩ - CPI
18:00 САЩ - Петролни Запаси

Петък
09:00 Германия - CPI
12:00 Европа - Индустриално Произвдоство


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни