www.varchev.com

Безработицата в USA остава стабилна на ниво от 5%, какво следва...

Рейтинг:

12345
Loading...

Темповете на ръст на заетостта в САЩ са се забавили през април като още един знак, че американската икономика още не се е възстановила напълно от проблемите в началото на годината, съобщава MarketWatch.

През миналия месец работодателите в частния сектор в страната (без селското стопанство) са създали нови 160 хил. работни места, докато очакванията бяха за 203 хил. нови работни места.

Ревизирани надолу са и данните за новосъздадените работни места през февруари и март – с общо 19 хил. През март са били създадени 208 хил. нови работни места, а не 215 хил., каквато беше първоначалната оценка. За февруари бройт им е бил 233 хил., а не 245 хил., както беше обявено първоначално.

Безработицата обаче се задържа на ниво от 5%. Същевременно данните на американското трудово министерство показват, че все повече хора изпадат от работната сила и икономическата активност намалява за първи път от 7 месеца насам.

Ръстът на новите работни места в САЩ е най-слабият от септември 2015 г. насам, посочва изданието. Все пак има и добри новини – средната заплата се увеличава с 0,3% до 25,53 долара на час. На годишна база ръстът на възнагражденията достига 2,5%.

По-слабите от очакваното данни за заетостта в страната може и да променят намеренията на Федералния резерв да продължи с увеличението на лихвите. Централната банка може и да реши да изчака за още доказателства, че икономиката е извън риск след слабото първо тримесечие, отбелязва изданието.

Доходността по 30-годишните американски облигации се понижи с 2 базисни пункта до 2,584%, а по двегодишните – с 2,4 базисни пункта до 0,702%.
Засилват се нагласите, че японската йена ще поскъпва с бавен темп.
Щатският долар възстанови част от загубите спрямо японската йена и еврото, след като положителни данни за икономика номер едно стимулираха покупки на валутата. Фабричните поръчки за месец март са нараснали с 1.1% при очаквания на пазарните участници от 0.6%, което успя да разсее надвисналите над щатската икономика опасения на инвеститорите, че страната губи инерция. Освен това индексът на бизнес активността извън производствения сектор на ISM също не разочарова инвеститорите, покачвайки се до най-високото си ниво от декември насам. За момента тези данни успяха да стабилизират позициите на зелените пари, които бяха под натиск през последния месец както след предпазливите бележки на Федералния резерв на САЩ (Фед), така и вследствие на въздържането от действия на Японската централна банка (ЯЦБ) на 28 април.

Въпреки това обаче неочаквано разочароващите данни за новосъздадените работни места в страната за месец април на ADP успяха да задържат позициите на мечките. Предварителните стойности посочиха, че икономиката е създала места за 156 000 служители. Това от своя страна е най-слабото месечно увеличение за последните 3 години. Също така настанилите се нагласи, че ЯЦБ няма да пристъпи към интервенция в близко бъдеще засилват настроенията, че японската йена ще продължи да поскъпва, макар и със слаби темпове. По този начин очакваните данни за неселскостопанската заетост, които ще бъдат обявени в петък ще предопределят бъдещите позиции на долара. В случай че данните в петък са сходни до тези на ADP, натискът върху долара би продължил и през този месец.

Австралийският долар успя да навакса изгубената територия през вчерашния ден, в резултат на положителни данни за продажбите на дребно през месец март, който са се увеличили с 0.4%. За момента обаче австралиецът е на червено с 1.4% за тази седмица, след като валутата бе силно ударена от понижението на лихвените нива в страната до 1.75% във вторник. Друга суровинна валута в лицето на канадския долар поевтиня спрямо щатския долар, след като положителните данни за зелените пари взеха превес. Въпреки ръста на петрола, който бе провокиран от пожара в Канада, валутата на страната остана под натиска на мечките.

Американското „черно злато“ поскъпна с 0.8%, докато Брентът бе нагоре с 1.4%, след като пожар в близост до петролни находища в Канада подкрепи цената на суровината. Ръстът дойде въпреки ръста на запасите в САЩ в размер на 2.8 млн. барела, които бяха обявени вчера. Освен това напрежението между бунтовнически групировки в Либия станаха причина за опасения относно доставките на петрол, като дори от Триполи обявиха, че производството на страната може да бъде намалено със 120 000 барела на ден, ако достъпът до танкерите остане блокиран. Несигурността, до която водят тези събития подхранват покупките на петрол, цената на който остана под импулса на биковете


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни