www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 02.02.2018

Home Trade setup

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските акции бяха подложени на натиск в петък, след като Wall Street затвори със смесени настроения, а доходността по щатските облигации нарасна за пореден ден. Японският Nikkei 225 се търгува с най-голямо понижение от 1.3%, като технологичните компании бяха най-губещи. Soft Bank се понижи с 1.5%, Fanuc Manufacturing изгуби 1.45%, а Fast Retailing изтри цели 2%. Авиокомпаниите в Азия също се търгуваха с понижение, а най-губещи от сектора бяха акциите на ANA Holdings, които се търгуват с 4.15% понижение. Nomura Holdings се понижи с 3.58% на фона на по-слаб от очакванията финансов отчет. На корейския полуостров Kospi се понижи с 1.52%, като основните губещи, както в Япония бяха технологичните компании. Samsung изгуби 3.49% от стойността си, SK Hynix 2.55%, а Samsung SDI цели 4.8%. Пазарите в Китай се търгува по-стабилно. Hang Seng се понижи с 0.05%, Shanghai composite спадна с 0.51%, а Shenzhen изтри 0.1% от стойността си. ASX200 беше единственият индекс оцветен в зелено, повишавайки се с 0.25%.

 

FX пазар - USD успя да се стабилизира по време на азиатската сесия, отразявайки притесненията на инвеститорите преди официалните данни за новите работни места и безработицата в САЩ. Dollar index продължава да се търгува под 89, основно заради силата на еврото. Пазара се подготвя за данните за NFP, както и за средното почасово заплащане. При данни по-високи от очакваните най-вероятно ще видим силен възходящ моментум на зелената валута. След силния ръст вчера EUR се търгува с понижение от 0.1% отдръпвайки се от $1.2500. Понижения риск апетит в Азия повлия и на по-рисковите валути като AUD и NZD. Австралиеца се търгува с понижение от 0.41%, а NZD още по-ниско, с -0.52%. JPY бележи понижение спрямо повечето валути, след като Bank Of Japan реши да повиши размера на покупките на държавни облигации с 40млрд. йени.

 

Commodity market - На фона на разпродажбите на фондовите пазари в Азия, златото не реагира както всички очаквахме, дори напротив, ценния метал бележи понижение, като към момента се търгува с 0.19% по-ниско. Ако Sell Off-a на пазарите продължи и днес, очакваме златото да отбележи допълнителни печалби приближавайки се все по-близо до нивото от $1400. OIL: Фючърсите на черното злато индикират покачване в цената на петрола през азиатската сесия. WTI се покачи с 0.44% до 66.10$ за барел, а Brent добави 0.24% към стойността си и се търгува на цена 69.82$ за барел. Споразумението на OPEC за намаление на добива цели повишение на цената, но от друга страна САЩ и Канада увеличават добива си в следствие на това повишение на цените, което в крайна сметка ще неутрализира понижението от страна на OPEC.

 

Европейски борсов пазар - Европейските пазари се готвят да стартират сесията с понижение, предвид смесените настроения на Wall Street и Sell Off-a на азиатските пазари. DAX30 ще стартира търговията с приблизително 20 пункта по-ниско на цена €12945. Френският бенчмарк ще отвори с гап от 10 пункта по-ниско, на цена €5448. Британския UK100 ще стартира с най-малко изменение, -4 пункта, на цена 7485 паунда. Днес по време на европейската сесия очакваме данните за Британския PMI в сферата на строителството. Данните са показателни за това как UK се справя след референдума за Brexit и оказват значително влияние върху GBP и UK100. След това трейдърите и инвеститорите ще насочат вниманието си към данните за новите работни места, средното почасово заплащане и нивото на безработица в САЩ. След по-слабите данни миналия месец, очакванията в момента са положителни. По-добри данни от очакванията ще са в подкрепа на USD, както и на плановете на ФЕД да вдигне лихвите 3 до 4 пъти тази година.

 

Щатски борсов пазар - Щатите приключиха предимно с понижения в четвъртък, отразявайки инвеститорските притеснения относно повишаването на лихвените проценти. S&P500 се понижи с 0,1%. Nasdaq не остана назад и се понижи с 0,4%. По-рано технологичния индекс се търгуваше с 0,4% ръст, след като акциите на Facebook достигнаха връх. Социалната мрежа публикува по-добри от очакваните печалба и приходи. Dow Jones затвори с повишение от 37,32 пункта. В сряда Фед запази лихвите без промяна, но очаква инфлацията да се ускори по-бързо тази година. Повишаването на доходността на 10-годишните държавни облигации до близо четиригодишен връх се отрази негативно на пазара на акции въпреки силните отчети. Доходността на 10-годишните облигации нарасна до 2,79%, а доходността по 30-годишните облигации се повиши до 3% за първи път от май.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии: 02.02.2018
11:30 Великобритания - PMI в сферата на строителството
12:00 Еврозона - Индекс на производствените цени - PPI
15:30 САЩ - Средно почасово заплащане
15:30 САЩ - Non Farm Payrolls
15:30 САЩ - Ниво на безработица
17:00 САЩ - Потребителско доверие на Мичиган
20:00 САЩ - Брой петролни платформи според Baker Huges


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни