www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 02.04.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатските борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват с повишение въпреки, че Китай разкри какви ще са наложените мита върху щатски стоки. Това явно не изплаши инвеститорите и пазарите бяха на зелено. Японския Nikkei се търгува с 0.52%. Китайските бенчмаркове също са в положителна територия. Hang Seng се повиши с 0.24%. Shanghai composite и Shenzhen composite добавиха 0.03% и 0.32% към стойността си. Само австралийския ASX е с отрицателна търговия - 0.52%.

 

FX пазар: Щатската валута задържа позициите си. EUR/USD все още се търгува в средносрочната си консолидация, но е около долната част на чопито. Днес при по-добри данни от САЩ можем да видим пробив под ключовото ниво 1.22, което от своя страна да стартира низходящ тренд при двойката. Въпреки, че FED най-вероятно ще повишат лихвения процент 4 пъти тази година, USD не може да набере скорост. В средносрочен план са по-удачни позиции срещу USD, освен ако фундамента на валутата не се промени. GBP: въпреки, че загуби възходящия си моментум, паунда остава сред силните валути на пазара. Спекулациите за soft Brexit накланят инвеститорския интерес в положителна посока. Друга причина за силата на валутата, е че централната банка най-вероятно ще повиши лихвения процент през Май, а освен това си остави вратичка за още едно повишение до края на годината. За момента настроенията ни към паунда са положителни. JPY: Какво можем да очакваме от най-противоречивата валута на пазара? От една страна скандала с Shinzo Abe ( министър председателят на Япония), би трябвало да отслаби JPY, но от друга страна скандала създава икономическа нестабилност, което кара инвеститорите да прибягват към safe haven инструменти, каквато е йената. За момента JPY се държи добре на пазара и остава силна. Нашите очаквания в средносрочен план също остават по-скоро положителни и смятаме, че е по-логично да се търсят дълги позиции на японската валута.

 

Commodities market: GOLD: Златото се наслаждава на слабия щатски долар. Ценния метал се повиши с 0.3% през Азиатската сесия и изглежда не губи възходящ моментум. От техническа гледна точка обаче се намираме в средата на консолидацията, което прави каквито и да е трейдове нелогични. По-добре е да изчакаме достигане на зоната на съпротива или подкрепа и едва тогава да търсим сигнали за вход. OIL: Фючърсите на петрола индикират, че черното злато се търгува с повишение през Азиатската сесия. Brent добави 0.5% към стойността си и се търгува около 69.67$ за барел, а WTI се покачи с 0.4% и се търгува около цена 65.18$ за барел.

 

Европейски борсов пазар: Празниците за европейските пазари продължават. Днес борсите в Европа ще останат затворени. Ликвидността ще остане ниска и са възможни бързи и резки движения поради тънкостта на пазара.

Американски борсов пазар: Wall Street няма да последва примера на Европа. Днес търговията в САЩ ще започне с пълна сила. Щатските фючърси отвориха през ранната търговия в Азия и вече отразиха малки печалби. Сега всички се питат.. ще успее ли пазара да обърне краткосрочния си тренд към възходящ.. приключили ли кървавото тримесечие за индексите, където бяха изтрити над 2 трлн. долара от пазарна капитализация? Техническия анализ сочи, че възходящото движение е по-вероятно. Цената се намира над основната диагонална подкрепа както и над SMA 200.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 02.04.2018

16:30 Канада - PMI в сферата на производството
16:45 САЩ - PMI в сферата на производството
17:00 САЩ - ISM PMI в сферата на производството
17:00 САЩ - Разходи за строителство
Европейските пазари ще останат затворени - Католически Великден



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни