www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 02.08.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Смесени настроения на азиатските пазари, след като Тръмп отново вся смут сред инвеститорите. Този път с намерението си да наложи 25%-на ставка върху китайски стоки на стойност $200млрд. ASX200 в Австралия се понижи с 0.24%, Nikkei 225 падна с 0.41%, а Kospi с 1.14%. В Китай пазарите също се търгуваха с понижение. Hang Seng се понижи с 1.57%, Shanghai composite с 1.94% и Shenzhen с 1.93%.

FX Пазар - Днес всички погледни са насочени към решението за основния лихвен процент на Bank Of England, както и речта на Марк Карни след това. Bank Of England най-вероятно ще пристъпи към още едно вдигане на основния лихвен процент. Вероятността за вдигане на лихвите е близо 80%, което предполага, че основния лихвен процент най-вероятно ще се покачи с още 25 базисни пункта до 0.75%. Инвеститорите ще следят много внимателно и Dot Plot-a на банката от където ще почерпят информация относно настоящите настроения сред членовете на банката. Към днес, те остават сравнително положителни. 4-ма със сигурност ще гласуват За повишение, докато само 2-ма остават против вдигане на лихвите сега,  което предполага, че е много вероятна промяна в мисленето им. Що се отнася до тези, които са неутрални по отношение на лихвите, при тях се наблюдават положителни нагласи. Очаквам силни движения при паунда в него подкрепа, но с ограничен ефект, тъй като голяма част от очакванията са вече акумулирани в цената.


 Настроенията в Bank Of England преди решението за лихвите другата седмица


Предвид липсата на новини в календара и новите заплахи от страна на Доналд Тръмп, JPY бележи повишение, докато AUD и NZD, като пряко свързани с китайската икономика валути се понижават. Що се отнася до поведението на GBP, часове преди ключовото решение на BOE, валутата остава статична на -0,19%.

Commodity пазар - Цените на петрола паднаха в сряда, след като данните от индустрията показаха, че запасите от суров петрол в САЩ неочаквано се покачват. Производството на петрол от ОПЕК бележи ръст през Юли, след като Саудитска Арабия изпомпва рекорден обем с цел да задоволи повишеното търсене в световен мащаб и рисковете породени от спорната политика по линията Иран-САЩ. Производството на петрол в кралството се увеличи с 230 000 барела дневно през юли до 10,65 млн.  на ден. Това разбира се е доста слабо от върха, постигнат през 2016г. По-високата продукция на суров петрол от саудитците, заедно с Нигерия и Ирак, увеличи общото производство на ОПЕК с 300 000 барела на ден, компенсирайки загубите от спираловидния икономически срив във Венецуела, политическите сблъсъци в Либия и "новите стари" Щатски санкции срещу Иран. В допълнение, по-рано днес стана ясно, че щатските петролни запаси отново са в излишък, този път с 3.6млн барела повече. На срещата през юни, ОПЕК се съгласи, че е намалила прекомерно доставките и трябва да възстанови продукцията си на 100% от поставената цел в края на 2016г. С други думи, чисто фундаментално няма причина, възходящия тренд да не падне. Технически, цената остава във възходящия тренд, но има няколко налични сигнала, които е добре да разгледаме. След поглъщащия бар от вчера, цената се установи под 50-периодната средна, образувайки дясното рамо на формация Head&Shoulders. Формацията остава все още неактивна, като основната тренд линия се явява и Neckline-a на фигурната. От гледна точка на индикаторите, Commodity Chanel index 50 и 14 преминават ключовото ниво 0, което индикира промяна на основното движение. Sell от текущите нива би бил рисков, но високо вероятния пробив в низходяща посока ще засили негативизма.

Европейски борсов пазар - Фючърсите на европейските индекси сочат негативен старт, породен от разпродажбите в Китай и САЩ. Немският DAX ще стартира с гап надолу на цена 12687 евро, Френския CAC с 5475 евро, а UKX 7621 паунда. По време на европейската сесия очакваме данните за основния лихвен процент на BoE, новина, която най-вероятно ще окаже натиск върху британския индекс. Днес повишението за лихвите е сигурно, като трейдърите ще се съсредоточат не толкова към него, а към речта на Карни след това.

Щатски борсов пазар - Dow Jones се понижи с 81,3 пункта, като големите износители Caterpillar и 3M изостанаха най-много съответно с 3,36% и 2,25% . Широкият показател S&P 500 се понижи с 0,1%, като индустриалният сектор отчете спад с над 1%. Технологичният индекс Nasdaq нарасна с 0,46% най-вече благодарение на производителя на iPhone, Apple Inc. Доброто представяне на Apple даде така необходимия тласък на технологичния сектор след разочароващите данни за второто тримесечие на Facebook и Twitter.Темата за търговската война се върна отново в полезрението на пазарите, след новината, че администрацията на американския президент Доналд Тръмп планира да наложи нови 25-процентни мита върху китайски стоки на стойност 200 млрд. долара, променяйки първоначалния план за мита от 10%, в опит да окаже натиск върху Пекин с цел извличане на търговски отстъпки.

Икономически календар за европейската и щатска борсова сесии - 02.08.2018г. 11:30 11:30 Великобритания - PMI в сферата на строителството
14:00 Великобритания - Основен лихвен процент
14:00 Великобритания - MCP Dot Plot
14:00 Великобритания - Доклад на Bank Of England за монетарната политика
14:30 Великобритания - Реч на Марк Карни, управител на BoE
15:30 САЩ - Молби за помощи от безработни
17:00 САЩ - Фабрични поръчки


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни