www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 03.04.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските акции последваха примера на своите Щатски колеги и се търгуваха в понижения във Вторник. Японският Nikkei 225 падна с 0.79%. Както беше очаквано, технологичните акции поеха най-големият удар. Kospi намаля с 0.82%. Samsung Electronics загуби 2.02%. Hang Seng Index натежа с 0.45%. Shenzhen composite загуби 0.86%, а Shanghai composite е с 0.78% в негативна територия. С влошаването на сентимента, трейдърите започват да изтеглят капитала си от рисковите активи - акциите, така че се очаква пониженията да продължат през седмицата, стига да не изплуват положителни новини относно бъдещите търговски отношения между САЩ и Китай.

 

Валутен пазар: На фона на поредната пазарна разпродажба, породена от страховете за регулации на технологичният сектор, както и несигурността от вероятната международна търговска война - йената записа нови печалби. Като силно предпочитан хеджиращ инструмент на форекс пазарите, японската валута беше на първа място в списъка на пазарните участници, които искат да хеджират портфейлите си и да се предпазят от големите загуби. Bloomberg Dollar Spot Index загуби 0.1%. Еврото от своя страна остана без значителна промяна на $1.2308. През днешната сесия очакванията са йената да продължи да се покачва срещу основните си конкуренти. Новини около развитието на преговорите по Brexit биха подкрепили паунда, а корекция на петрола ще даде нови сили на канадеца.

 

Commodities market: West Texas Intermediate crude се срина миналата седмица, за да завърши Март на най-ниското си ниво за последните 3 години, в сравнение с американските бенчмаркови цени, тъй като нарастващата продукция на басейна Permian запълва тръбопроводите, напускащи района. Превозвачите са принудени да плащат по-високи такси, за да изтласкат петрола в последните налични пространства по линиите, които се отправят към центъра за съхранение в Cushing, Oklahoma, както и рафинериите по крайбрежието на Тексаския залив. Ситуацията може да се влоши, преди да се подобри, тъй като новите кладенци стават факт по-бързо от новите тръбопроводи до момента, а това са и очакванията до края на годината. През текущата сесия, петрола направи лека корекция, като в момента се търгува на $64.16 за барел (0.2%) повишение. Златото падна с 0.2% до $1,338.48 за унция, след като скочи с над 1.2% в Понеделник.

 

Европейски борсов пазар: Кървавата баня се пренася в Европа. Там, европейските индекси се очаква да отворят със зверски понижения. Немският DAX ще стартира сесията с 136 пункта загуба на цена от 11,983; Френският CAC ще регистрира около 62 пункта понижение и ще започне търговия на 5,116; а UKX е с 50 пункта понижение около 7,018. Днес трейдърите очакват данни за производственият PMI във Великобритания, Германия, както и за Еврозоната - данни, които могат да вдъхнат оптимизъм и да окажат краткосрочно повишение на основните бенчмаркове. Новините около търговските взаимоотношения между Китай и САЩ, както и натиска върху технологичните компании ще определи средносрочният тренд на индексите, а факта, че щатските бенчмаркове затвориха под 200-периодната си (обратно в корекционна територия) - вещае още болка за инвеститорите.

 

Щатски борсов пазар: Индексът S&P 500 падна под SMA 200 за първи път от най-лошата пазарна разпродажба за годината (до момента), тъй като технологичните компании продължават да натежават на широкия пазар, а притесненията за международна търговска война се пренасят във второто тримесечие. Акциите в САЩ падат за момента с над 2.6%. Инвеститорите наблюдаваха, как индекса за движи под и над 50 и 100 SMA по време на разпродажбата през Февруари, докато 200-периодната се е появявала на хоризонта само 2 пъти за годината. Затваряне под нея ще бъде първото от Юни 2016 година насам. Обратно през Февруари, цената се потопи за кратко под техническото ниво (достигна минимум от 2532.69). За да се запази надеждата за повишение и за да може да се изиграе този трейд по стратегията "buy the dip" цената трябва да затвори отгоре. До тогава, мечките остават в пълен контрол. "Пазарните лидери са под напрежение", каза Marc Chaikin, CEO на Chaikin Analytics. "Това е ситуация, в която доказаните лидери се сриват." Когато това се случи, "има много негативна психологическа нагласа на пазарите."

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:

09:00 Германия - Продажби на Дребно
11:00 Европа - Markit Производствен PMI
11:30 Великобритания - Markit Производствен PMI
15:55 САЩ - Червена Книга
16:30 САЩ - Реч на Kashkari, Член на FOMC


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни