www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 03.07.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските акции се потопиха, тъй като инвеститорите продължават да се притесняват за търговските взаимоотношения между Китай и САЩ. Shanghai composite загуби 1.27% след като докосна двугодишно дъно през последната сесия. Hang Seng се срина с 3.08%. Nikkei 225 също е в негативна територия, със загуби от 0.65%. Kospi е с 0.37% надолу, докато австралийският ASX 200 успя да се покачи с 0.51%.

 

Валутен пазар: Bank of Japan ще намали очакванията си за инфлацията този месец. Срещата на централната банка на Япония ще се проведе на 30 и 31 Юли, като тогава ще обновят доклада си за перспективата за икономическата активност. В този доклад, банката ще включи и прогнозите си и инфлацията е доста под целта. Това със сигурност ще бъде на фокус. Може би малко рано, но Nikkei коментират, че BoJ ще намали прогнозата си за инфлацията. Bank of Japan ще намали прогнозата си за растежа на цените за фискалната 2019 година около 1.5% в края на този месец. Слабата инфлация в последните месеци подкопава думите на банкерите, че целта от 2% ще бъде достигната скоро. Тази новина е предпоставка за отслабване на местната валута, която за момента се представя сравнително силно спрямо основните си конкуренти.

 

Commodities market: Очакват се колебания в цената на петрола в началото на седмицата, поради изненадващото споразумение между САЩ и Саудитска Арабия. В събота Trump заяви, че King Salman се е съгласил да увеличи производството на суров петрол до близо 2 милиона барела. По този начин най-големия потребител на петрол в света ще компенсира липсата на доставки от Иран и Венецуела. Саудитска Арабия е най-големият износител на петрол в света и най-големият производител в Организацията на страните износителки на петрол (ОПЕК). Преди седмица ОПЕК и нейните съюзници, включително Русия, се съгласиха да увеличат доставките. Иран призова други членове на ОПЕК да "се въздържат от всякакви едностранни действия". Според американският бенчмарк, средният петрол на August West нарасна с 70 цента, което е около 1%, за да достигне до 74.15 долара за барел на New York Mercantile Exchange. Очакваме седмични данни за търговските запаси от суров петрол в САЩ във вторник и четвъртък. От тези данни ще преценим силата на търсенето в САЩ и колко бързо ще се повишат нивата на продукция. Без съмнение петролния пазар се нуждае от стабилност и компенсиране на всеки потенциален недостиг от производителите на петрол.

 

Европейски борсов пазар: Заплахата на Donald Trump’s, че ще наложи тарифи върху вноса на автомобили от ЕС, може да предизвика ответни от Брюксел. Търговската политика на Trump вече предизвика напрежение по отношение на стоманата и алуминия. В неделя Trump сравни европейските страни с Китай по отношение на начина на търговия със САЩ. В Twitter Trump съобщи, че на европейските автомобилни производители ще се наложат наказателни санкции, ако бариерите пред американския износ не бъдат премахнати. Това е причината за първото писмено становище на Европейската комисия. В документа е описано, че този ход от страна на САЩ,налагането на тарифите за автомобили няма да бъде прието от международната общност и ще "повреди още повече репутацията" на САЩ. В документа още е посочено, че евентуална търговска война между ЕС и САЩ ще доведе до развалени политически отношения, до последствия върху търговията, растежа и работните места в САЩ. Лидерите на ЕС миналата седмица предупредиха, че ЕС ще отговори с на всички наложени тарифи от САЩ върху европейското производство. Контра-действията от двете страни не правят услуга на индексите, като основните европейски бенчмарки ще отворят в негативна територия. Търговската реторика ще движи пазарите днес.

 

Щатски борсов пазар: Акциите висят на косъм в момента, подкрепени от невероятни корпоративни обратни изкупувания без конкуренция в историята на пазара и натискани надолу от продажбите на инвеститорите, които поставиха нов рекорд. И двете страни са мотивирани от страха, тъй като корпорациите нямат какво друго да правят с $2.1 трилиона в брой, освен да купуват собствените си дялове или да сключват сделки, докато индивидуалните инвеститори стоят на пейките на фона на страховете, че глобалната търговска война ще разруши силния импулс на Щатската икономика. Числата, които показват къде двете страни са заложили средствата си са потресаващи. Компаниите обявиха $433.6 млрд. в обратно изкупуване по време на периода, почти двойно от рекордните $242.1 млрд. за първото тримесечие. Компонентите на Dow Nike и Walgreens Boots Alliance водеха по този критерии, с $15 млрд. и $10 млрд. респективно миналата седмица. Кой ще надделее в случая - корпорациите или негативните нагласи на трейдърите - предстои да се види.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
11:30 Великобритания - Строителен PMI
12:00 Европа - Продажби на Дребно
17:00 САЩ - Поръчки на Дълготрайни Стоки
19:00 Европа - Реч на Praet, Член на ECB
23:30 САЩ - Седмични Петролни Запаси на API


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни