www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 05.04.2018

VF Trading pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Повишението на Wall Street от вчера успя да съживи и азиатските пазари. В Япония Nikkei 225 скочи с близо 2%, а технологичните компании в Южна Корея изпратиха Kospi 1.35% по-високо. ASX200 се покачи с 0.61%, основно заради финансовия сектор, който дръпна с 1.15% спрямо вчера. Пазарите в Китай и Хонг Конг останаха затворени.

FX пазар - Валутния пазар остава сравнително спокоен към момента, като JPY продължава да бъде в центъра на вниманието. Ръста при акциите кара инвеститорите да бягат от убежищата, а сред валутите, йената се оказва най-губеща от всички. CHF се търгува с леко изменение надолу от 0.04%. GBP и EUR остават статични, часове преди данните за сектора на услугите. Очакванията са данните да излязат без промяна в еврозоната и с леко понижение във Великобритания, диференциал, който бихме използвали за краткосрочно позициониране в полза на еврото. От САЩ очакваме данните за търговския баланс. Данните ще се следят с особено внимание, на фона на целия шум, който Тръмп вдига около търговския дефицит на страната. Очаквам данните да окажат пряко влияние на индексите, тъй като те ще бъдат преекспонирани от гледна точка на Белия Дом. CAD продължава да взима превес над основните валути, докато очакваме данните за търговския баланс на страната от 15:30 днес. Подобно като в САЩ, данните ще бъдат зорко следени от инвеститорите предвид предстоящите преговори по NAFTA.

Commodity market - Петролът успя да се стабилизира на фона на положителните данни за петролните запаси според. Въпреки това нов връх остава малко вероятен, предвид рекордни нива на добив. Натиска идва в резултат на нарастващата продукция в САЩ,  която запълва и последните налични пространства в центровете за съхранение. Това принуждава производителите да плащат по-високи цени за съхранение в алтернативни резервоари, а в същото време понижава цената на суровината. GOLD - Низходящия импулс се запазва, докато USD остава статичен, а това подсказва, че индексите най-вероятно намериха своето дъно.

Европейски борсов пазар - Позитивизма ще обхване и стария континент. Фючърсите на немският бенчмарк сигнализират за силен старт на европейската сесия - близо 100 пункта по-високо спрямо вчера на цена около €12 148. Френският CAC40 ще отвори с гап от 26 пункта на цена €5213. UKX ще отвори най-скромно, с изменение от едва 13 пункта на цена от 7132 паунда. Днес по време на европейската борсова сесия очакваме данните за PMI в сферата на услугите, както от еврозоната, така и от UK.  Очакванията са данните да излязат без промяна в еврозоната и с леко понижение във Великобритания. Това би оказало влияние на месните валути, а от там и на индексите, въпреки позитивизма на пазарите, който се наблюдава.

Щатски борсов пазар - Щатските акции успяха да покрият голяма част от загубите натрупани основно заради напрежението около търговската война, която изглежда, че се отлага... поне засега. До днес инвеститорите акумулираха най-лошия сценарий и ако трябва да бъдем обективни, разрива в отношенията между САЩ и Китай изглеждаше неизбежен. SP500 отбеляза най-силното си повишение през последните пет седмици, тъй като представители на Китай и администрацията на Тръмп оставиха вратата отворена за решение, с цел избягване на тарифните предложения. Всъщност това бе ясно още по време на анонсирането на тарифите от страна на Тръмп. По важното в момента, което пазарите оценяват е факта, че тарифите няма да влязат в сила в близките месеци. С високата волатилност, която наблюдаваме през последните седмици всички търсят "най-добрата" цена за вход на индексите. Изглежда, че SP500 намери своята опора в зоната около $2550 и $2600. В допълнение на техниката, очакваме сезонът на финансовите отчети, които се очакват отново с рекордни постижения. Ако това бъде факт, най-вероятно няма да видим нов Low при индексите. В петък очакваме и данните за NFP, които ще покажат как се движи пазара на труда в САЩ. Очакванията са леко занижени спрямо предходния път, което ще отвори добра възможност за покупки при по-добри данни.

Икономически календар за европейската и щатска борсова сесия 05.04.2018

09:00 Германия - Индустриални поръчки

10:15 Швейцария - CPI

10:55 Германия - PMI в сектора на услугите

11:00 Еврозона - PMI в сектора на услугите

11:30 Великобритания - PMI в сектора на услугите

12:00 Еврозона - Продажби на дребно

15:30 САЩ - Молби за помощи от безработни

15:30 САЩ - Търговски баланс

15:30 Канада - Търговски баланс


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни