www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 05.06.2018

Pro Trader

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските акции се търгуваха с със смесени настроения, като японския Nikkei се придържа към печелившата серия с 0.09%, а корейския Kospi изтри 0.14% от стойността си. ASX200 губи позиции, след спад в цената на минните и петролни компании. Индексът изтри 0.36% от стойността си. Пазарите в Китай се оцветиха в зелено, като Hang Seng регистрира покачване от 0.16%, а Shanghai composite с 0.23%.

 

FX пазар - Към момента FX пазара остава ниско волатилен, въпреки решението на RBA относно лихвените равнища в Австралия и последвалия доклад за паричната политика. Първоначално AUD се понижи, а в момента върна почит всички загуби. EUR успява да се задържа доста добре, въпреки негативните новини от миналата седмица, но продай-при-повишението нагласата ще продължи да властва над пазарите в краткосрочен план. След запазването на лихвите от страна на RBA наблюдавахме краткосрочен импулс при CHF и JPY, които всякаш си отдъхнаха от факта, че поне RBA няма да създава проблеми на пазарите. Това обаче може да е краткосрочно, тъй като имаме прекалено много фактори, които могат да отворят кутията на пандора и да наблюдаваме масирани покупки на CHF и JPY.  Що се отнася до щатския долар, статистиката сочи, че Юни е зловещ месец за зелената валута. През последните 10 години, Bloomberg Dollar Spot index се понижава 8 пъти със средно изменение от -0.1%. Настоящото разположение на Dollar index също сигнализира за проблеми през настоящия месец. Индекса се намира на нива на хоризонтал съпротива, като чистия Price Action остава в полза на мечките - поглъщащ мечи бар от миналата седмица. В допълнение ръста през месец май, отдалечи доста цената на индекса от 50 периодната средна, а това означава, че в най-скоро време можем да очакваме ако не корекция то поне задържане на цената на текущото равнище.

 

Commodity пазар - Петрола падна до най-ниското си ниво за повече от месец, затваряйки под 50-дневната си периодна. West Texas Intermediate crude да затвори под ключово техническо ниво обикновено се счита като мечи сигнал за цените. В момента цената регистрира пробив на основния възходящ тренд, както и на основен хоризонтал, образуван от предходните два върха. Зоната на подкрепа, вече съпротива е допълнена и от 23.6% Фибоначи корекция на основния тренд. Price Action - три черни врани образувани в ключова ценова зона и фундаментално подкрепени - висока вероятност за последващ спад. Индикаторите - Sequential отброява 7-ца от 13 възможни отдолу, низходящия импулс е все още в сила. DeMarker е в зона на свръх-продажби, но все още не сигнализира обрат. Очаквам низходящия импулс да се запази и да достигне нивата около $61.00, дори и с леки корекции нагоре. Вход от текущите нива ще бъде рисков и поради тази причина е добре да изчакаме тест на зоната на съпротива след което да се позиционираме с къси. Относно златото, липсата на фундамент заключи ценния метал на нивата около $1300 за тройунция.

 

Европейски борсов пазар - Пазарите в Европа ще стартират сесията с понижения, отразявайки смесените настроения в Азия и неясните последствия от търговската война в която Доналд Тръмп въведе цяла Европа. Липсата на сериозни икономически новини хвърля погледа на всички инвеститори към задалата се търговска война, както и политическата несигурност в Италия. Все още има надежда в лицето на срещата на Г7 в края на седмицата, но по всичко си личи, че Европа ще бъде ударена от тарифи, които ще струват на ТНК (транс-националните корпорации) много, а и хиляди работни места биват застрашени.

 

Щатски борсов пазар - Американските пазари приключиха търговията от първия ден на седмицата с повишения, а технологичният индекс Nasdaq дори удари нов high. Технологичният бенчмарк се повиши с 0,7%, след като книжата на Apple и Amazon поскъпнаха с 0,8% и 1,5% отбелязвайки рекордни нива на затваряне. Microsoft също подкрепи технологичния показател, след като поскъпна с 0,9%, обявявайки, че придобива платформата за софтуерни разработчици GitHub за 7,5 млрд. долара. Други технологични имена, които приключиха с рекорди, включват Adobe, Electronic Arts и Netflix. Dow завърши със 178 пункта нагоре, а основният S&P 500 записа ръст от 0,5% заради отличното представяне на технологичните компании.

 

Икономическите новини, които ще движат пазарите днес - 05.06.2018
11:30 Великобритания - PMI в сферата на услугите
12:00 Еврозона - Продажби на дребно
16:45 САЩ - PMI в сферата на услугите
23:30 САЩ - API петролни запаси


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни