www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 06.07.2018

Stock Trader on NYSE floor

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските пазари се търгуваха със смесени настроения, като инвеститорите отразиха развитието на търговската война, чиито тарифи влизат в сила днес. Nikkei 225 скочи с 0.57%, основно заради автомобилния сектор, който през последните дни започна да си взима дъх. Пазарите в Китай се търгуваха с понижения предвид изострящите се търговски отношения между САЩ и Китай. По-рано днес стана ясно, че Доналд Тръмп е готов да наложи допълнителни тарифи срещу Китай на стойност над $500млрд. Това допринесе за понижението на Hang Seng с 0.31%, Shenzhen с 0.2% и Shanghai composite с 0.41%. В Австралия ASX200 се покачи с 0.38%, като ръста беше продиктуван от сектора на телекомуникациите. Kospi падна с 0.17%, основно заради лошите отчети на Samsung и понижението на акциите им с близо 3%.

FX пазар - форекс пазара остана спокоен по време на азиатската сесия, като не се наблюдаваха значими движение при основните валутни двойки. Причината е ясна, инвеститорите очакват данните за новите работни места в САЩ, днес от 15:30 часа. Официалните данни се очакват по-ниски спрямо предходния период, 200 000 срещу 223 000 през месец май. Както знаем, по-добри данни от прогнозните ще доведат до ръст на USD, a по лоши, до понижение.  При по-добри данни очаквам EUR/USD да тества отново зоната на подкрепа, която биковете утвърдиха в края на седмицата.  При по-лоши данни, ръста на EUR/USD най-вероятно ще продължи. Взимайки предвид, много по-лошите данни за БВП, които бяха публикувани през тази седмица, очаквам евентуални лоши данни за NFP да окажат пагубно влияние върху USD. В дългосрочен план щатския долар може да се окаже заложник на силните икономически данни, които американската икономика регистрира през последните месеци.


 Goldman Sachs оптимистично настроени за NFP днес


Commodity пазар - Петрола отново беше и продължава да бъде на фокус пред трейдърите. Към момента петролния пазар остава разделен на две - Иран срещу останалия свят. Късно снощи Доналд Тръмп отново разкритикува ОПЕК с пост в Twitter - „Монополът на ОПЕК трябва да помни, че цените на бензина скачат, а те правят малко, за да помогнат".  На 30 Юни, отново Тръмп, разговаря със Саудитска Арабия за увеличение на производството на страната с 2млн. барела дневно или това е 2 пъти повече от постигнатото споразумение между ОПЕК+ за ръст на добива до 1млн. барела дневно.  По-рано вчера стана ясно, че и руските петролни компании също обсъждат повишение на добива в страната. На другия полюс, Иран заплаши да спре 30% от петролните доставки в световен мащаб.


 Иран заплашва да спре 30% от световните доставки на петрол


 Какво да очакваме на петролния пазар в краткосрочен план


Златото успя да се задържи над седмичната зона на подкрепа, като ако цената затвори близо до текущите нива ще имаме достатъчно критерии за да обмислим дългосрочни дълги позиции.

Щатски борсов пазар - След почивните дни на борсите за Деня на независимостта, индексите стартираха търговията със силни ръстове, продиктувани от информацията, че САЩ и ЕС смекчават позициите си за митата за автомобили. Днес до 15:30 пазарите ще останат предпазливи, след което очаквам засилена волатилност. Dow скочи със 180 пункта, или с +0,75%. Компаниите от здравния и технологичния сектор подкрепиха ръста на SP500 с 0,86%. Технологичният Nasdaq се повиши с 1,12% основно заради ръста при акциите на Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet.

Европейски борсов пазар - Смекчаването на тона между САЩ и Европа ще доведе до позитивен старт на европейските пазари. Предвид шанса митата за автомобили да не бъдат въведени и от двете страни, очаквам автомобилния сектор да се възстанови. Добре е да се насочим към автомобилните компании, където Intraday възможностите за печалба ще са най-добри. Фючърсите на европейските индекси индикират, позитивен старт. Немския DAX ще отвори с около 50 пункта по-високо, на цена 12518 евро. Френският CAC40 ще отвори с гап от 20 пункта по-високо, а UKX с около 15 пункта.

Икономически календар за Европейската и Щатска борсова сесия - 06.07.2018г.

09:00 Германия - Индустриално производство

10:30 Великобритания - Halifax ценови индекс

15:30 САЩ - Non Farm Payrolls

15:30 САЩ - Ниво на безработица

15:30 САЩ - Средно почасово заплащане

15:30 Канада - Ниво на безработица

15:30 Канада - Търговски баланс

20:00 САЩ - Брой петролни платформи


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни