www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 07.05.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатските борсов пазар: Азиатските индекси се търгуват със смесени настроения. Японския Nikkei е с 0.19% понижение. Австралийския ASX се повиши с 0.52%. Китайските пазари също отчитат повишение. Hang Seng е в зелена територия с 0.05%. Shanghai composite и Shenzhen composite добавиха 0.32% и 0.63%.

 

FX пазар: USD все още не показва признаци на слабост. Макар, че данните от миналата седмица за NFP и средното почасово заплащане бяха под очакваните, зелената валута отказва да отслабне. Потвърждението от FED за 4 лихвени повишение до края на тази година наливат гориво в  двигателя на долара. Достигането на инфлационния таргет на централната банка също подпомага силата на валутата. От техническа гледна точка, EUR/USD се търгува под силната зона на съпротива 1.20. Задържането под това нито дава сила на биковете на USD. За момента е по-логично да търсим дълги позиции на долара. GBP: Избледняват и последните миражи на инвеститорите за лихвени повишение през Май. Икономическите данни от острова не са положителни и това сериозно се отразява върху силата на валутата. Очакванията на ЕС са, че икономиката на Великобритания ще продължи да се свива, като може да стигне темповете на растеж на Италия ( най-бавно развиващата се държава в ЕС). За момента настроенията ни към GBP остават негативни. CAD: Канадския долар остава сравнително силен. Високата цена на петрола подкрепя валутата. Икономиката на страната се развира добре, преговорите относно NAFTA изглежда няма да са толкова страшни и ограничителни колкото си мислеше пазара. Ако икономическите данни от страната продължават да надхвърлят очакванията е възможно да видим и още едно лихвено повишение до края на годината. За момента сме положително настроени към канадския долар.

 

Commodities market: Отново неуспешен пробив на ключовото ниво 1300$ на GOLD. Въпреки, че долара не отслабна значително, ценния метал пое възходяща посока. Може би е време да се огледаме за дълги позиции и евентуален тест на горната част на консолидацията. Ако не се чувстваме комфортно да търгуваме в чопи пазар,то е по-добре да изчакаме пробив на подкрепата или съпротивата преди да влизаме в позиции. OIL: Фючърсите на черното злато индикират, че възходящия тренд продължава с пълна сила. WTI се търгува с 0.7% повишение през Азиатската сесия, около цена 70.18$ за барел, а Brent петрола се повиши с 0.5% до 75.22 $ за барел.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират сесията в положителна територия. Немския DAX ще отвори с 50 пункта повишение около цена 12882 евро, френския CAC с 15 пункта повишение около цена 5538 евро и великобританския UKX с 20 пункта повишение около цена 7603 паунда.

 

Американски борсов пазар: След поредния тест на 200 пълзяща средна, инвеститорите отново се накупиха на щатските акции. За момента фундамента остава по-скоро положителен. Обстановката в Северна Корея се успокои, търговската война няма да се състои в очакваните размери, NAFTA няма да бъде толкова пагубна за САЩ. По-всичко личи, че дълги позиции са отново на мода. Оставаме положително настроени към щатските индекси.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 07.05.2018

9:00 Германия - Фабрични поръчки
10:15 Швейцария - CPI
11:30 ЕС - Sentix инвеститорско доверие
15:35 САЩ - Изявление на член на FOMC - Bostic
21:00 САЩ - Изявление на член на FOMC - Barkin
22:00 САЩ - Промяна в потребителските кредити
22:30 САЩ - Изявление на член на FOMC - Kaplan
22:30 САЩ - Изявление на член на FOMC - Evans



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни