www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 07.12.2017

Trading day in one post 07.12

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатските борсов пазар: Азиатските индекси отчитат повишение. Японският Nikkei е с 1.27% в положителна територия като секторите, които допринесоха най-много за покачването на индекса са финансовия, технологичният и сектор на автомобилостроенето. Австралийският ASX се покачи с 0.57%. "Големите четири" банки в Австралия регистрираха рекордни печалби. ANZ се покачи с 0.78% , а Westpac с 1.34%. Китайските пазари от друга страна се търгуваха със смесени настроения. Hang Seng е с 0.48% в зелена територия, докато Shanghai composite и Shenzhen composite паднаха с 0.25% и 0.19%.

 

Forex пазар: USD остава стабилен след по-добрите данни от ADP. Щатската валута се намира на ключовото ниво от 1.1800 срещу EUR. Пробив под това ниво може да доведе до низходящ моментум на двойката. След като данъчната реформа на Тръмп вече е факт, остава да разберем как точно ще подейства върху зелената валута. За момента няма сериозни движения, но все пак трябва да отчетем, че долара задържа позициите си и дори поскъпва срещу основните си конкуренти. Доларовият индекс е на ниво 93.50, пробив над ниво 94.00 е положителен за долара. CAD: остава под напрежение след като BoC остава лихвеният процент без промяна. Канадският долар изпитва трудности през последните седмици главно заради спадащата цена на петрола. Също така трябва да вземем под внимание, че икономически данни от Канада не са особено обнадеждаващи, което слага следващо увеличение на лихвени процент под въпрос. За момента оставаме негативно настроение към CAD. EUR: Общата валута остава сравнително стабилна. Въпреки, че все още няма коалиционно правителство в Германия, а и не се знае дали такова изобщо ще има, EUR се държи добре на пазара. Днес очакваме данните за GDP в еврозоната за 3-тото тримесечие. По-добри данни от очакваните ще подкрепят EUR.

Commodities market: OIL успя да върне част от загубите си през Азиатските часове. Brent се търгува с 0.33% повишение на цена 61.42 долара за барел, а WTI с 0.27% повишение на цена 56.11 долара за барел. След като OPEC и големите износителки на петрол удължиха споразумението си за намаление на добива на петрол, всички очакваха това да взриви цената на черното злато. Уви.. това не се случи. Причината е, че докато OPEC намаля добива си, шистовите производители в САЩ и Канада увеличават своето производство. Докато цената на петрола се държи на 55$ за барел, шистовите производители ще работят на печалба и ще заливат пазара с тяхната стока. GOLD: Златото остава под натиск. През последните седмици ценният метал се луташе в консолидацията между 1260-1300$. За момента все още нямаме пробив на което и да е от тези нива. Трябва да забележим, че цената на метала в момента е до долната подкрепа на канала около цена 1265. Пробив под тези нива може да трегира силен низходящ импулс.

 

Криптопазар: За по-малко от 24 часа Bitcoin достигна от цена 12000$ до 14000$. Криптобенчмарка е сред най-добре представящите се активи през тази година като повишението му е над 1100%. След новините, че CME ще пуснат фючърс на BTC на 11.12.2017 и Nasdaq ще листне BTC в края на 2-рото тримесечие на 2018, криптовалутата буквално избухна и достига нови и нови върхове. За момента оставаме положително настроени към BTC.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще отворят с положителна територия следвайки повишенията на азиатските бенчмаркове. Немският DAX е с 25 пункта повишение на цена около 13025, френският CAC с 10 пункта повишение на цена около 5380 и великобританският UKX с 20 пункта повишение около цена 7355. Днес очакваме изявление на Марио Драги относно монетарната политика на съюза и това са новините, които чакат инвеститорите за да знаят как да процедират с инвестициите си в Европа.

 

Американски борсов пазар: Сякаш пътят на щатските индекси вече е свободен за нови и нови върхове. След данъчната реформа на Тръмп, финансовите институции трябва да генерират масивни печалби. Но за момента щатските индекси остават под върховете си. Смятаме, че това скоро ще се промени. Сега на дневен ред идват преговорите за NAFTA, където ще бъдат преразгледани търговските взаимоотношение между САЩ, Канада и Мексико.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 12.07.2017

8:45 Швейцария - Ниво на безработица
9:00 Германия - Индустриално производство
10:30 Великобритания - Halifax жилищен ценови индекс
12:00 ЕС - Брутен вътрешен продукт
15:30 САЩ - Първоначални молби от безработни
15:30 Канада - Разрешителни за строежи
17:00 Канада - Ivey PMI
18:00 ЕС - Изявление на президента на ЕЦБ - M.Draghi
22:00 САЩ - Потребителски кредити


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни