www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 09.02.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските борсови пазари се търгуват с понижение следвайки негативното затварянето на Wall Street. Японския Nikkei се търгува с 2.51% понижение. Корейския Kospi изтри 1.63% от стойността си. Австралийския ASX също навлезе с 0.89% в негативна територия. Китайските бенчмаркове също са на червено. Hang Seng се понижи с 3.33%, Shanghai composite и Shenzhen composite изтриха 4.11% и 4.43% от стойността си.

 

FX пазар: USD успя да върне част от загубите си срещу основните си конкуренти. Доларовият индекс се търгува над психологическото ниво 90, което показва, че биковете на USD все още имат сила. В момента долара се търгува около 1.2250 срещу EUR и наближава диагоналната подкрепа на възходящия канал. Ако видим пробие на нивото, низходящия моментум на двойката ще се засили. Реалността, че FED ще повиши лихвения процент поне 3 пъти през 2018г. вече "удря" инвеститорите и мечките на USD. Разликата в лихвените проценти между САЩ и ЕС ще стане прекалено голяма за да бъде пренебрегвана. Очакваме поскъпване на долара в следващите няколко сесии и евентуално започване на средносрочен възходящ тренд на щатската валута. GBP: Паунда задържа възходящия си моментум. Коментарите на M.Carney за допълнително лихвени повишение през тази година подкрепят GBP. За момента пазарните анализатори оценяват шанса за повишение през Май на 75%. Преговорите относно Brexit вървят по план.. за момента. Оставаме положително настроени към паунда, освен ако преговорите на отделянето на острова от съюза не заемат негативна позиция. CAD: Канадският долар остава сред най-силните валути на пазара. Икономическите данни от страната показват растеж със стабилни темпове. На следващата среща на BoC ще разберем какво смята централния банкер относно още едно повишение на лихвения процент до края на 2018г. Високата цена на петрола също допринася за силата на канадският долар.

 

Commodities market: GOLD се търгува без особени промени през Азиатската сесия. Наблюдаваме нещо странно на пазара. Въпреки сгромолясването на индексите с над 10%.. златото не само не се покачва, а дори обратното. Причината за това е, повишаващата се сила на долара. Все пак не трябва да забравяме, че ценния метал се използва като хеджиращ инструмент и може всеки момент да обърне краткосрочния си низходящ тренд. OIL: Фючърсите на петрола индикират, че черното злато е отчело спад по време на азиатските часове. WTI се понижи с 1% до 60.52$ за барел, а Brent изтри 1.1% от стойността си и се търгува на 64.81$ за барел. Последните данни от Китай показаха рекордно висок внос на петрол в страната. Повишаващото се търсене на OIL най-вероятно ще повиши цената му в средносрочен план. Имайки в предвид това както и споразумението на OPEC за ограничение на добива на петрол, оставаме с положителни нагласи към OIL.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират последния ден от трейдърската седмица с повишение. Немския DAX Ще отвори с 70 пункта нагоре на цена 12201 евро, френският CAC с 25 пункта повишение на цена 5125 евро и великобританският UKX с 23 пункта повишение на цена 7116 паунда. След бруталните разпродажби през последната седмица, всички се питат.. свърши ли се? За момента обаче няма технически показатели, които да индикират че низходящия моментум е приключил. Оставаме негативно настроени европейските индекси.

 

Американски борсов пазар: Официално е.. S&P е в корективна територия. Щатския бенчмарк изтри над 10% от стойността си и се търгува с над 250 пункта понижение от върха си достигнат на 29-ти Януари. Все пак повечето пазарни анализатори са на мнение, че не бива да се плашим. Няма индикации за настъпваща криза. Фундамента на щатската икономика остава силен. Това което виждаме, най-вероятно е прибиране на печалби + мултиплициране на низходящия моментум от роботи. Оставаме предпазливи към щатските индекси и ще търсим сигнали за приключване на корективното движение за да влезем в дълги позиции.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 09.02.2018

8:45 Швейцария - Ниво на безработица
11:30 Великобритания - Индустриално производство
11:30 Великобритания - Промишлено производство
11:30 Великобритания - Търговски баланс
15:30 Канада - Ниво на безработица
20:00 САЩ - Работещи петролни платформи на Baker Hughes


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни