www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 09.03.2018

Bloomberg Pro Terminal

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските акции отбелязаха повишение, основно заради желанието на Тръмп да се срещне с Ким Чен Ун и да преговаря за демилитаризация на Северна Корея. Допълнителен катализатор на пазарите беше и възможността, дадена от Белия Дом, страните засегнати от въведените мита да преговарят с щатската администрация. Nikkei нарасна с 2.32%, докато Южно корейския Kospi отбеляза 1.66%. Hang Seng се повиши с 0.9%, докато пазарите в континенталната част отбелязаха по-умерени печалби. Shanghai composite се покачи с 0.29%, а Shenzhen добави 0.27%. ASX200 скочи с 0.55%.

FX пазар: Dollar index успя да се стабилизира след решението на Белия Дом все пак да даде шанс на страните засегнати от високите мита да преговарят с щатската администрация. Допълнителен тласък за зелената валута беше и съгласието на Тръмп да се срещне с Ким Чен Ун и да преговаря за демилитаризация на комунистическата страна. EUR продължава да губи позиции предвид предпазливите коментари от страна на ЕЦБ. От банката коментираха, че са готови да увеличат нивото на покупките на облигации по размер и продължителност, в случай, че икономическата перспектива в еврозоната се влоши. JPY отбеляза най-голямо понижение от -0,42% взимайки под внимание стабилизиращата се геополитическа обстановка. Това което ще движи FX пазара днес са данните за новите работни места в САЩ и средното почасово заплащане. По-рано тази седмица, ADP показа по-добри данни от очакваните и до голяма степен по-добрите данни вече са акумулирани от долара. Консенсусната прогноза е в размер на 200 000 нови работни места, като по-добри данни ще доведат до ръст на долара, а по-лоши до спад.

Commodities market: West Texas Intermediate crude спечели 0.12% до $60.29 за барел, след като падна с 2% през предходния ден. Златото спадна с 0.26% до $1,318 за унция, тъй като притесненията от търговска война се понижиха, а Тръмп отправи искане към Ким Чен Ун за преговори лице в лице. Цената на Copper достигна 7 годишен връх през 2017г., а очакванията на пазара е за допълнително покачване в цената на метала. Причината за това, е че автомобилопроизводителите на електрически коли, производителите на телефони и компютърни чипове упражняват натиск върху компаниите производители на Copper за по-голямо предлагане. До 2025г. търсеното количество Copper ще бъде 3 пъти по-високо от това през 2020г. като този растеж се очаква да продължи до 2030г. Тези невероятни темпове на разрастване на индустриите използващи Copper, повишават опасенията, че предлагането на метала ще бъде недостатъчно, а това ще доведе до повишение в цената. В момента индустриалните метали са толкова нервни, колкото FX и Фондовите пазари, претегляйки голяма вероятност от търговска война между двете най-големи икономики в света, а и не само. Понижението на медта в последните дни придобива по-скоро техническо значение, отколкото фундаментално. В дългосрочен план, както тренда, така и фундамента остават за повишение на метала, но ако станем свидетели на пробив на основния възходящ тренд (очертан с жълтата линия), това може да е много значим сигнал за световната икономика. Продължително задържане на медта под основната тренд линия ще доведе и до значително увеличаване на гапа със златото, тъй като понижение на медта води до несигурност на пазарите, а това със сигурност ще вдигне златото.

Европейски борсов пазар - Въпреки повишенията на Wall Street, фючърсите на европейските индекси индикират негативен старт. Немският DAX30 се очаква да стартира сесията с около 6 пункта по-ниско на цена от €12 340. Френският CAC40 ще започне търговията с гап надолу от 5 пункта на цена около €5245. UKX ще започне търговията без изменение. Очакваме европейските пазари да се търгуват предпазливо в последния ден от седмицата в очакване на данните за пазара на труда в САЩ. Днес инвеститорите ще търсят и подробности около намерението на Тръмп за среща с Ким Чен Ун, като такива които конкретизират различни аспекти от отношенията между страните биха раздвижили пазарите.

Щатски борсов пазар - Wall Street реагира с повишения на думите на американския президент Доналд Тръмп за смекчававето на митническата политика за вноса на стомана и алуминий. Dow Jones се повиши с 0,38% до 24 895 пункта. За S&P 500 повишението днес е от 0,45% до 2738 пункта, а Nasdaq финишира с ръст от 0,42 на сто до ниво от 7 427 пункта. "Основният фокус на инвеститорите е върху митата", коментира Питър Кардийо от First Standard Financial. Пазарите се вълнуват от техния икономически ефект, посочи още анализаторът пред агенцията. Инвестиорите продължават да оценяват евентуалните последствия от плановете за мита на президента Тръмп. Митата за вноса на стомана и алуминий ще бъдат на първоначално предложените нива - съответно 25% и 10%, но американският президент коментира, че тези нива могат да варират - нагоре или надолу , за отделните страни. Тръмп намекна за възможно изключване от мярката за Канада и Мексико.

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии - 09.03.2018

09:00 Германия - Индустриално производство
11:30 Великобритания - Търговски баланс
11:30 Великобритания - Индустриално производство
15:30 САЩ - Non farm Payrolls
15:30 САЩ - Средно почасово заплащане
15:30 САЩ - Ниво на безработица
15:30 Канада - Ниво на безработица


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни