www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 09.04.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват със смесени настроения, успявайки да се отърсят от тежките загуби на Wall Street от Петък. Nikkei 225 като цяло е без ясна посока. Kospi напредна с 0.27%, тъй като печалбите в технологичният сектор компенсират забавянето в този на производителите на стомана. Hang Seng скочи с 0.84%, представяйки се по-добре от регионалните си конкуренти. ASX 200 губи 0.04%. Основна движеща сила остават спекулациите относно възможната търговска война между САЩ и Китай. Трейдърите остават предпазливи.

 

FX пазар: На фона на спокойния пазар през първите трейдинг часове от седмицата, йената регистрира загуба от по-малко от 0.1% до 107.04 за долар. Най-търгуваната валутна двойка EUR/USD достигна ключови технически нива на месечна графика. Цената прави все по-ниски върхове и по-дълбоки дъна. Средносрочният възходящ тренд отведе двойката до основна диагонална съпротива на низходящият канал. На това ниво също се намира и 38.2 Фибо и 200 SMA, което го прави още по-значимо. На няколко пъти през изминалите седмици биковете се опитаха да вземат превес и да преодолеят критичното ниво, след което цената обратно се връщаше под съпротивата. От фундаментална гледна точка, това, което има най-голямо влияние в ценообразуването на дадена валута са лихвите. В момента, лихвите на САЩ са 1.75%, а Европейската Централна Банка тепърва ще започва да повишава своите, като те стоят стабилно на 0%. Това от своя страна говори, че долара е облагодетелстван . Според очакванията на анализаторите и dot plot, предоставен от Фед, централната банка на Щатите ще повиши лихвите минимум още 2 пъти тази година + 1 през 2019. Това несъмнено ще подкрепи зелената валута, особено срещу конкурент, чийто лихви са на 0%. Шансовете Фед да повишат лихвите отново през Юни месец са 73.6%, след което шансовете за повишение през Декември за 3-ти път тази година са 41.3%. Тези положителни очаквания ще започнат да се акумулират в цената на долара, а опитите на Donald Trump да свие търговският дефицит срещу Китай допълнително ще подкрепят зелената валута.

 

Commodities market: WTI нарасна с 0.4% до $62.32 за барел. Златото падна с по-малко от 0.05% до $1,332.74 за унция. J.P. Morgan изглежда че са здраво стъпили на земята по отношение на петрола и неговото бъдеще. "Подобренията на ефективността на най-големите страни производителки в света, заедно с покачването на шистовия добив в САЩ ще върнат цените близо до $50 за барел. Този път ние не предлагаме прогноза, а заявяваме, че това ще се случи, само изчакайте" - твърдят анализаторите от commodity отдела на JP Morgan. Според Christian Malek, Break Even Point (Нивото, където компаниите покриват изцяло своите разходи) за страните от ОПЕК е $60. Натискът от страна на САЩ и по-добрите технологии, които позволяват по-нисък Break Even ще свалят цената под $60. Не много късно след това ще наблюдаваме и пълния провал на споразумението между страните членки на организацията. Защо Защото хазните на повечето страни изнемогват и в момента, основно заради съкратения добив. Цена под $60 ще ги принуди да излязат от споразумението и да се насочат към увеличаване на производството, а това ще доведе до ефекта на доминото. В този случай посоката е една и тя е надолу.

 

Европейски борсов пазар: Европейците днес ще се събудят от зелената светлина на индексите. След доброто представяне на азиатските им конкуренти, DAX ще стартира с близо 100 пункта повишение, CAC е с около 66 пункта печалба, а UKX е нагоре с над 40 пункта. Инвеститорите обаче трябва да останат свръх-предпазливи. Както много други пъти, европейските индекси ще стартират положително, но има голям шанс отново да се сринат в следобедните часове на сесията (когато обедната почивка в UK приключи) и волатилността се върне на пазара - малко преди отварянето на САЩ. Оставаме в очакване на развръзката от битката между Donald Trump и Amazon.com, както и обвиненията срещу Facebook и търговските конфликти. Резултата от тези събития могат да окажат влияние върху индексите. Настроенията изглеждат спокойни, но деня е дълъг, а индексите остават под 200-периодните си.

 

Щатски борсов пазар: В сравнително спокойните пазарни настроения, фючърсите на Щатските бенчмаркове успяват да възстановят част от зверските загуби, които претърпяха в Петък. Днес икономическият календар не предоставя важни новини, които да могат да окажат голямо влияние върху S&P 500 и Dow Jones Industrial Average, така че акциите главно ще се движат от новините относно търговските взаимоотношения между САЩ и Китай. Друго, което не бива да се пренебрегва са тримесечните резултати на компаниите. Сезона на отчетите започва през тази седмица и банковите акции изглеждат примамливо евтини. Индексът от 18 члена - S&P 500 Banks Index - който включва първите най-големи американски кредитори, които ще публикуват своите отчети следващата седмица, JPMorgan Chase & Co. и Citigroup Inc., се търгува на около 12 пъти над приходите си (12 times forward earnings). Това се сравнява с широкия пазар, който се търгува на по 17 пъти над приходите. Анализаторите очакват много силни числа от индустрията: 28.5% ръст на печалбите от акция (earnings per share) за банките и 24.4% за диверсифицираните финансови компании. С всичките негативни новини относно натиска върху технологичните компании, както и силно вероятната търговска война между САЩ и Китай, добрите отчети са точно това, от което се нуждаят биковете на Wall Street.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:

09:00 Германия - Търговски Баланс
10:30 Великобритания - Halifax Ценови Индекс на Жилищата
11:30 Европа - Sentix Инвеститорско Доверие
15:15 Канада - Нови Строежи на Жилища
16:00 Европа - Реч на Constancio от ECB
17:30 Канада - BoC Бизнес Перспективи
19:45 Европа - Реч на Praet от ECB


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни