www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 11.12.2017

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските борсови индекси се търгуват с повишение. Японският Nikkei е с 0.27% повишение, Kospi с 0.09%. Австралийският ASX не остана по-назад и отчете 0.11% повишение като най-голям принос към повишението на индекса имат енергийният и суровинният сектор. Китайските пазари също се търгуват на зелена територия. Shanghai composite и Shenzhen composite са с 0.4% и 0.93% нагоре.

 

Валутен пазар: USD остава стабилен. Доларовият индекс докосна нива от 93.821 като миналата седмица бе на нива около 93.30. Скоро очакваме спекулациите за повишението на лихвеният процент за 2018 да оказват влияние върху силата на щатската валута. За момента пазара е изтъргувал 3 увеличения, но много анализатори смятат, че ще видим повече. Това със сигурност ще се отрази положително върху USD. Трябва внимателно да следим икономическите новини от САЩ. Очакваме да видим изменението на CPI ( главен измерител на инфлацията) като по-добри данни от очакваните ще дадат тласък на биковете на долара. В Четвъртък очакваме решението на FED за лихвеният процент. За момента очакванията са над 90%, че повишение ще има. Фокуса на инвеститорите ще бъде насочен към доклада на FOMC с прогнозата за развитието на икономиката през 2018. NZD: Се представи добре през ранните азиатски часове след като централната банка на Нова Зеландия оповести, че има нов назначен президент. Все пак повишението може да се окаже краткосрочно. Въпреки, че инвеститорите предпочитат рискови инструменти, лихвеният процент в Нова Зеландия е 1.75%, а ако FED повиши лихвения процент на предстоящата среща, той ще стане 1.5%. Разликата е прекалено малка за инвеститорите и те предпочитат да инвестират в USD или инструменти директно корелиращи с долара, отколкото в NZD. CAD не успя да пробие Double top-a си и се върна да тества съпротивата на нива около 1.2930. За момента около канадската валута остават по-скоро негативни. Икономически данни от страната са прекалено разнородни и пазара не може точно да прецени на къде се е запътила икономиката. За момента очакванията са само за едно лихвено повишение през 2018.

 

Commodities marker: GOLD се търгува под психологическото ниво от 1500$ и под основната диагонална съпротива. Настроенията към ценният метал остават негативни след като инвеститорите се насочват към по-рискови инструменти. Очакванията за повишение на лихвеният процент от страна на FED на предстоящото събрание на централната банка, както и спекулациите, че през 2018 ще има минимум 3 лихвените повишения се отразяват негативно на златото. За момента оставаме негативно настроени към GOLD. OIL се търгува с понижение през първият ден от седмицата. Brent се понижи с 0.49% до 63.09$ за барел, а WTI се понижи с 0.52% до 57.06$ за барел. Въпреки, че OPEC удължиха споразумението си за намаление на добива на петрол, липсата която създадоха те, бе бързо запълнена от шистовите производители на петрол: Канада и САЩ. Сентимента за петрола за момента остава по-скоро положителен, но ако цената продължава да се покачва ще видим включването на допълнителни мощности от шистовите производители, което в крайна сметка ще дисбалансира пазара.

 

Криптопазар: Днес е денят, в който фючърсите на Bitcoin се листнаха с CBOE. Бенчмарка се повиши стремглаво от 15,460$ до 16,587$ според CoinDesk. Листването на BTC на Чикагската борса означава, че големите институционални инвеститори ще могат да се включат спекулациите около най-нашумелият инструмент за 2017. Все пак не трябва да забравяме, че фючърсите са кешови, което означава, че не се случва реално трансфериране на Bitcoins от един собственик към друг, спекулациите са само с цената на актива.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират седмицата положително. Немският DAX ще отвори с около 25 пункта повишение на цена около 13185 евро. Френският CAC с 5 пункта повишение на цена 5415 и Великобританският UKX с 20 пункта повишение на цена 7423 паунда. Тази седмица очакваме изявлението на Mario Draghi където ще следим за насоки за това каква ще бъде политиката на централната банка, какви са очакванията за 2018 и кога можем да очакваме повишение на лихвените нива.

 

Американска борсова сесия: Очакваме щатските индекси да продължат възхода си. Спънката на данъчната реформа вече не е актуална след като той бе одобрен от Сената. Сега другата опасност изхода от немските коалиционни преговори. Ако те пак се провалят можем да счетем, че тревогите от Европа много бързо ще се пренесат и в САЩ. Друг фактор, който може да повлияе положително на индексите е ралито на Дядо Коледа.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 11.12.2017

17:00 САЩ - Нови работни места на JOLT's
17:00 САЩ - CB индекс на работодателските течения

 

US Equity Upgrades

AK STEEL (AKS) UPGRADED TO OVERWEIGHT FROM NEUTRAL AT JPMORGAN
BROWN-FORMAN (BF.B) UPGRADED TO HOLD FROM SELL AT SOCIETE GENERALE
COMMERCIAL METALS (CMC) UPGRADED TO BUY FROM NEUTRAL AT BOFA/MERRILL
DAVITA (DVA) UPGRADED TO STRONG BUY FROM OUTPERFORM AT RAYMOND JAMES
HYATT (H) UPGRADED TO BUY FROM NEUTRAL AT MKM PARTNERS
LAM RESEARCH (LRCX) UPGRADED TO BUY FROM NEUTRAL AT NOMURA INSTINET
LULULEMON (LULU) UPGRADED TO HOLD FROM SELL AT CANACCORD
NAVIGATORS (NAVG) UPGRADED TO BUY FROM HOLD AT SANDLER O'NEILL
SEACHANGE (SEAC) UPGRADED TO BUY FROM HOLD AT LAKE STREET
SHAKE SHACK (SHAK) UPGRADED TO EQUAL WEIGHT FROM UNDERWEIGHT AT MORGAN STANLEY

US Equity Downgrades

ARGAN (AGX) DOWNGRADED TO HOLD FROM BUY AT LAKE STREET
BILL BARRETT (BBG) DOWNGRADED TO IN-LINE FROM OUTPERFORM AT IMPERIAL CAPITAL
BROWN-FORMAN (BF.B) DOWNGRADED TO HOLD FROM BUY AT PIVOTAL RESEARCH
CTRIP.COM (CTRP) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OVERWEIGHT AT JPMORGAN
EXPEDIA (EXPE) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT MKM PARTNERS
PRICELINE (PCLN) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT MKM PARTNERS
RPC, INC. (RES) DOWNGRADED TO IN LINE FROM OUTPERFORM AT EVERCORE ISI
SECUREWORKS (SCWX) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OVERWEIGHT AT JPMORGAN
TOLL BROTHERS (TOL) DOWNGRADED TO OUTPERFORM FROM STRONG BUY AT RAYMOND JAMES
YELP (YELP) DOWNGRADED TO UNDERWEIGHT FROM NEUTRAL AT PIPER JAFFRAY

US Equity Initiations

2U (TWOU) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT MACQUARIE
AKEBIA (AKBA) INITIATED WITH A BUY AT BTIG
AMAG PHARMACEUTICALS (AMAG) INITIATED WITH A NEUTRAL AT B. RILEY FBR
BORGWARNER (BWA) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT OPPENHEIMER
CANCER GENETICS (CGIX) INITIATED WITH A BUY AT MAXIM
CNOOC (CEO) INITIATED WITH A BUY AT NOMURA INSTINET
CUMMINS (CMI) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT OPPENHEIMER
EMERGE ENERGY (EMES) INITIATED WITH A NEUTRAL AT B. RILEY FBR
FAIRMOUNT SANTROL (FMSA) INITIATED WITH A NEUTRAL AT B. RILEY FBR
HI-CRUSH PARTNERS (HCLP) INITIATED WITH A BUY AT B. RILEY FBR
INSTRUCTURE (INST) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT MACQUARIE
NEXTERA ENERGY PARTNERS (NEP) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT CREDIT SUISSE
PETROCHINA (PTR) INITIATED WITH A BUY AT NOMURA
SINOPEC (SNP) INITIATED WITH A NEUTRAL AT NOMURA
SOGOU (SOGO) INITIATED WITH AN OVERWEIGHT AT JPMORGAN
SYNNEX (SNX) INITIATED WITH A BUY AT SUNTRUST
U.S. SILICA (SLCA) INITIATED WITH A BUY AT B. RILEY FBR
WEC ENERGY (WEC) INITIATED WITH A NEUTRAL AT CREDIT SUISSE


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни