www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 12.07.2018

Varchev Finance Trading Day in One Post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските акции се покачиха в Четвъртък, като пазарите се отърсиха от част от търговските притеснения, въпреки че Donald Trump обяви списък с китайски стоки, които могат да бъдат обект на нови тарифи. Nikkei 225 нарасна с 1.15% в ранната търговия в Токио. Kospi добави 0.34% въпреки понижението на сините чипове в технологичния сектор. Hang Seng е с 0.1% в зелено. Shanghai composite записа 0.67%. ASX 200 е с 0.67% в положителна територия в Сидни.

 

Валутен пазар: Няма особено голям катализатор за силата на зелената валута днес, но ето няколко причини: Силните данни за продажбите на едро и PPI, Проблемите при нововъзникващите пазари, особено Турция, Поносимостта на пазарите срещу търговската реторика. Добавете още един в списъка - американският сенат току-що прие символично решение, за да подкрепи ролята на Конгреса при прегледа на тарифите, основаващи се на националната сигурност. Гласуването беше преобладаващо 88-11 и предполага, че Конгресът може един ден да се изправи срещу Тръмп и неговите виждания за търговията. Днес данните за CPI със сигурност ще предизвикат движения на пазарите но за момента пътя изглежда еднопосочен за долара.

 

Commodities market: Цените на петрола ще се оттеглят от върховете през следващите шест месеца,тъй като Саудитска Арабия и съюзниците правят повече доставки на пазара и обмислят увеличаването им. Саудитска Арабия - заедно с Русия, Кувейт и Обединените арабски емирства – обеща да отговори на глобалното търсене на петрол, тъй като санкциите на САЩ прекъснаха износа от Иран, а производството на Венецуела продължава да намалява. Този месец суровият петрол „Брент” се търгува между 77 и 75,90 долара, но Barclays прогнозира,че през втората половина на 2018г. ще е средно 73 долара за барел. Morgan Stanley наскоро повиши шестмесечната си перспектива за „Брент” до 85 долара за барел, след като администрацията на Тръмп пое по-силна позиция за прекратяването на износа на петрол от Иран. Goldman Sachs предупреди миналия месец, че цените биха могли да достигнат връх от 82.50 долара това лято. Правителствата по света също могат да използват своите петролни резерви. Докато запасите от нефт държани от компании, паднаха под средната си стойност на 2,8 милиарда барела, правителствата в развитите страни запазват още 1,8 милиарда барела в резерв за спешни случаи.

 

Европейски борсов пазар: Днес европейските индекси ще отворят с предпазливи повишения. Трейдърите от Азия успяха да се отърсят от притесненията около търговската война, което идва като глътка свеж въздух за европейските трейдъри. От друга страна също така идва момент, в който пазарите спират да реагират на тези спекулации и не са чак до толкова подвластни на новините с подобна реторика. Днес очакваме доклада на ЕЦБ от последната среща за монетарната политика. Настроенията сред членовете на ЕЦБ започват да се променят рязко след като стана ясно, че една част от централните банкери са на мнение, че банката трябва да повиши основния лихвен процент още в началото на лятото през 2019г., а не в края на годината.

 

Щатски борсов пазар: Днес пазарните участници ще вперят погледите си в данните за CPI. Очакванията са за 0.2% повишение за предходния месец. Смяната в цените при индивидуалните групи суровини най-вероятно се балансират взаимно: цените на едро например са сигнал за по-малко понижение в цените на използваните автомобили, докато цените за хотели се покачиха наскоро, което сочи за контра движение. Както през месец Май, данните за годишен CPI ще бъдат около 2.8% Това означава, че инфлацията ще остане без промяна. По-високите щатски тарифи също леко завишават цените, като това ще се наблюдава и през индите месеци, както се забеляза и при едно от първите действия в тази насока на Trump, когато наложи 20% тарифи върху вноса на перални. Пералните всъщност бяха наистина с 18% по-скъпи през Май, в сравнение с Март, което направи годишното сравнение положително за първи път от 2012 година. С домакинските електроуреди, заемащи 0.08% в ценовия индекс на потребителите, нивата на инфлацията едва се повишават, но това скоро може да се промени с навлизането на тарифите за вносни автомобили. Други големи новини в Щатите не се очакват, така че отново Donald Trump и търговската реторика ще са основен двигател на фондовите пазари. Инвеститорите остават предпазливи.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
09:00 Германия - CPI
12:00 Европа - Индустриално Производство
14:30 Европа - ECB Публикува Доклад от Последната Среща Относно Монетарната Политика
15:30 САЩ - CPI
19:15 САЩ - Реч на Harker, Член на FOMC


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни