www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 13.02.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските индекси се търгуват с повишения. Японския Nikkei е с 0.46% в зелена територия. Корейския Kospi добави 1.05$ към стойността си. Австралийският ASX напредна с 0.61%. Китайските пазари също не останаха по-назад и регистрират печалби. Hang Seng се покачи с 2.18%, а Shanghai composite и Shenzhen composite добавиха 1.8% и 1.34% към стойността си.

 

FX пазар: USD се търгуваше с понижение през азиатските часове. Сякаш щатската валута не успява да задържи печалбите си от миналата седмица и отново отстъпва през основните си конкуренти. EUR/USD се търгува около ключовото ниво 1.2300. Задържане над това ниво, може да трегира нов възходящ моментум, а обратното може да доведе тест на подкрепата около ниво 1.2060. Настроенията около долара остават все още негативни. Въпреки, че FED ще повиши лихвения процент поне 3 пъти тази година, инвеститорите все още странят от щатската валута. Спекулации за повече от 3 повишения обаче биха довели до значително поскъпване на долара. CAD: Канадската валута остава от положителната страна на пазара. CAD успява да задържи силния си моментум и не отстъпва в основните валутни двойки. Фундамента на валутата остава силен. Важна роля изиграва и сравнително високата цена на петрола. Двата инструмента са в положителна корелация. Ще следим следващото изявление на президента на BoC за да разберем дали централната банка е ще бъде агресивна тази година и ще повиши лихвения процент още веднъж. За момента оставаме положително настроени към CAD.б Паунда задържа възходящия си моментум. Коментарите на M.Carney за допълнително лихвено повишение през тази година подкрепят GBP. За момента пазарните анализатори оценяват шанса за повишение през Май на 75%. Преговорите относно Brexit вървят по план.. за момента. Оставаме положително настроени към паунда, освен ако преговорите на отделянето на острова от съюза не заемат негативна позиция. Днес очакваме данните за индекса на потребителските цени в страната. По времена новините ще има висока волатилност на двойките на GBP. При данни по-високи от очакваните, GBP ще набере скорост.

 

Commodities market: GOLD се търгува без ценови промени във Вторник. Цената на ценния метал остава над ключовото ниви 1,300$ като сега се търгува около цена 1,322$ за унция. Според анализатори причината поради, която златото не избухна по време на разпродажбите на фондовия пазар, бе че инвеститорите затваряха дългите си позиции на GOLD за да покрият загубите си от рисковите си инвестиции. Тази седмица очакваме данните за промяната на инфлацията в САЩ. Данни по-високи от очакваните ще се отразят негативно върху ценния метал. бФючърсите на петрола индикират повишение в цената на черното злато по време на азиатската сесия. WTI се търгува около цена 59.44$ за барел, което е с 0.25% повишени. Brent е с 0.3% ценово повишени и се търгува около 62.78$ за барел. След като разпродажбите на фондовия пазар неминуемо повлякоха и цената на черното злато, сега виждаме надежда за възходящ моментум. Фундамента за OIL остава положителен. Сделката на OPEC ще продължи поне до края на 2018г., което в крайна сметка ще поддържа цената на петрола на високи нива.

 

Европейски борсов пазар: Европейските бенчмаркове ще стартират сесията с понижение. Немския DAX ще отвори с около 20 пункта понижение на цена 12324 евро, френския CAC с 10 пункта понижение на цена 5156 евро и великобританския UKX 10 пункта понижение на цена 7190 паунда. След разпродажбите започнали на 26-ти Януари, индексите сякаш успяха да намерят дъно около 200 периодните си на дневни графики. Ако мечките не успеят да задържат цената под тези нива, можем да заключил че корекцията е приключила и пазара се готви за нови покупки.

 

Американски борсов пазар: Ситуацията при американските индекси е идентична с тази в Европа. Началото на седмицата донесе печалби за индексите, което ще обнадежди инвеститорите. Фундамента за щатската икономика остава положителен. Днес очакваме данните за CPI в страната и ако няма голяма негативна изненада, очакваме индексите да продължат започнатия възходящ моментум. Оставаме положително настроени към щатските индекси.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 13.02.2018

10:15 Швейцария - Вносни цени
11:30 Великобритания - PPI
11:30 Великобритания - Индекс на потребителските цени
15:00 САЩ - Изявление на член на FOMC - Mester
15:55 САЩ - Червена книга
23:30 САЩ - API петролни запаси


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни