www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 13.11.2017

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват със смесени настроения в първия работен ден от седмицата. Японският бенчмарк Nikkei 225 се понижи с 0.64%, като основните губещи бяха технологичните компании и тези на продавачите на дребно. На корейския полуостров Kospi изтри 0.44% от стойността си, като печалбите на автомобилните компании не достигнаха за това да покрият загубите в тежката промишленост. ASX200 се понижи с 0.23% и основен двигател на разпродажбите бяха финансовите компании в страната, които спаднаха средно с 0.63%. На фона на по-слабите регулации и възможността за пръв път чуждестранни инвеститори да притежават мажоритарни дялове в китайски компании, пазарите в Китай бележат повишение. Hang Seng се покачи с 0.27%, Shanghai composite нарасна с 0.30%, а Shenzhen Composite се покачи с 0.15%.

 

Валутен пазар: По време на азиатската сесия паунда беше най-слабо представящата се валута, след като стана ясно, че 40 депутата от Британския парламент са подписали писмо изразяващо тяхното недоверие във властта. Към момента валутата се търгува с 0.51% по-ниско спрямо петък, а по време на низходящия импулс GBP достигна -0.55% загуба. Предвид ръста на капиталовите пазари в Китай и добрите перспективи пред страната AUD и NZD, като пряко зависими от Китай, бележат лек ръст от 0.02% и 0.01%. USD остава статичен, като тази седмица очакваме данните за инфлацията в страната, която се очаква да се повиши. JPY и EUR се търгуват с леко понижение от 0.13% и 0.08%.

 

Commodity market: Петролът се търгува без изменение, като всички инвеститори очакват развръзката на арестите в Саудитска Арабия, които предизвикаха силният ръст на суровината. На фона на всички проблеми около Саудитска Арабия обаче, инвеститорите сякаш не забелязват нарастващия износ на САЩ и увеличението на броя на шистовите находища. Взимайки предвид тези две новини, при добра развръзка на арестите в Саудитска Арабия очакваме цената на черното злато да спадне, а в противен случай да се задържи на текущите равнища, докато проблемите не отшумят. Златото се търгува с леко повишение, но предвид смесените настроения на пазарите металът все още няма посока. Пробив на $1264 или $1288 ще покаже засилен интерес и там можем да търсим вход според това накъде пробива цената.

 

Щатски борсов пазар: Dow Jones и SP500 прекъснаха най-дългата печеливша серия за последните четири години, след като опасенията свързани с данъчната реформа в САЩ изпратиха индексите на червена територия за пръв път от осем седмици. Dow се понижи с 0.17%, като затвори седмицата с 0.5% по-ниско. SP500 се понижи с 0.09% в петък и приключи търговската седмица с 0.2% по-ниско. Nasdaq се покачи в петък, но не успя да запише поредна печеливша седмица и затвори с 0.2% по-ниско спрямо предходната.

 

Европейски борсов пазар: Европейските пазари се готвят да стартират седмицата с повишение предвид повишението на пазарите в Китай, който е един от основните пазари на страните от Европа. Немският бенчмарк DAX30 се очаква да стартира първия работен ден с повишение от 25 пункта на цена 13152. Френският как ще започне търговията с 5 пункта повишение. UKX ще стартира с повишение от 25 пункта на цена 7465. Днес от 11:00 часа Витор Констанцио ще държи реч от която инвеститорите се надяват да получат повече информация за монетарната политика на ЕЦБ. До тук едно е ясно, ниските лихви остават и QE продължава до края на септември, като пазарите ще се възползват от това.

 

Икономически календар за Европейската и щатска борсови сесии - 13.11.2017г.
09:00 Германия - WPI (Wholesale Price index)
11:00 Еврозона - Реч на Витор Констанцио, член на ЕЦБ
21:00 САЩ - Баланс по Федералния бюджет



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни