www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading Day in one post - 14.03.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Уволнението на щатския държавен секретар Rex Tillerson понижи пазарите и в Азия. В Япония Nikkei 225 се понижи с 0.84%, а Topix с 0.42%, като голяма част от секторите се търгуват с понижение. В Южна Корея Kospi се понижи с 0.41%. В Австралия ASX200 изтри 0.81% от стойността си, въпреки печалбите на Rio Tinto и BHP. Очаквано, китайските пазари се търгуваха с най-голямо понижение, тъй като промените в САЩ засягат най-силно китайските компании. Hang Seng изтри 1.25%, Shanghai composite 0.59% а Shenzhen -0.53%.

FX пазар - USD, както и целия FX пазар бива движен от поредното непредвидено движение на Тръмп. Dollar Index се търгува с 0.1% понижение, отразявайки уволненията в Белия Дом. На фона на всичко това, JPY напълно закономерно пренебрегва усилията на BOJ и бележи повишение от 0.1% спрямо по-голямата част от основните валути. По-рано днес Bank Of Japan публикува доклада от последното заседание на банката, като новото е, че за пръв път някои от членовете и споменават промяна на лихвените равнища към по-високи, при положение, че икономически данни продължат да се подобряват. Това, заедно с негативните настроения на фондовия пазар прави йената доста привлекателна за инвеститорите. CAD: Канадския долар е подложен под натиск след обявяването на тарифи върху вноса на стомана и алуминий в САЩ. Най-големия пазар на Канада е именно южната им съседка и тези тарифи рефлектират сериозно върху канадската икономика. Понижението на петрола допълнително оказва натиск на канадската валута.

Commodities market: Златото не отразява политическите притеснения, а движението му по време на азиатската сесия е анемично +0,08%. Дори слабият долар не успя да вдигне метала, така както голяма част от инвеститорите очакваха. Днес очакваме данните за продажбите на дребно от САЩ, като по-добри данни биха подкрепили понижение на метала, а по-лоши едва ли биха се отразили положително. WTI - Петролът продължава да бележи понижение, като се има предвид, че глобалното търсене не успява да усвои силния ръст на щатските запаси. Реално запасите отдавна бележат ръст, а това което притеснява по-силно биковете на петролния пазар е изявлението на щатското енергийно министерство (EIA) от което стана ясно, че големите шистови находища ще увеличат продукцията си с още 131 000 барела дневно през април.

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират сесията без големи изменения. Немският DAX30 ще стартира с 5 пункта по-ниско на цена около €12 148. Френският бенчмарк CAC40 ще отвори с повишение от 3 пункта по-високо на цена от €5219. Британския UKX ще започне търговията с гап надолу от 5 пункта на цена от 7112 паунда. Днес по време на европейската сесия очакваме данните за CPI от Германия в 09:00 часа и речта на Марио Драги в 10:00 часа. Инвеститорите ще насочат вниманието си обаче към САЩ, а новините от стария континент едва ли ще окажат силно влияние върху индексите.

Щатски борсов пазар - Щатските индекси завършиха търговията на червена територия, след като цените на акциите се понижиха, отразявайки притесненията, че напрежението в търговските отношения между САЩ и Китай може да нарасне.Dow Jones Industrial Average изтри 171 пункта, като по време на пика си в рамките на сесията той нарасна със 197,79 пункта. Акциите на Microsoft бяха едни от най-зле представилите се в Dow, като отстъпиха с 2,4%. Широкият индекс S&P500 се понижи с 0,6 на сто, а технологичните компании записаха спад от 1,2%. Технологичният Nasdaq Composite завърши деня с 1% надолу и сложи край на 7-дневния си ръст до All Time High нива. Акциите на Qualcomm бяха най-зле представилите се в технологичния сектор в S&P500 -5%. Това се случи след като американският президент Доналд Тръмп блокира сделката за придобиването на компанията от Broadcom, позовавайки се на опасения за националната сигурност.

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии - 14.03.2018

09:00 Германия - CPI
10:00 Еврозона - Реч на Марио Драги, президент на ЕЦБ
10:45 Еврозона - Реч на Peter Praet, член на ЕЦБ
12:00 Еврозона - Индустриално производство
12:45 Еврозона - Реч на Vítor Constâncio. член на ЕЦБ
13:20 САЩ - Месечен доклад на ОПЕК
14:30 САЩ - Продажби на дребно
14:30 САЩ - Производствен индекс
16:30 САЩ - Петролни запаси
18:15 Еврозона - Реч на Benoit Coeuré, член на ЕЦБ


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни