www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 15.02.2018

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските акции напреднаха в Четвъртък, взимайки пример от силната сесия на Wall Street. Nikkei 225 нарасна с 1.5%, или 317.26 пункта през ранните часове на сесията. Повечето сектори са в позитивна територия въпреки силната йена, като технологичните и финансови компании записаха убедителни печалби. ASX 200 скочи с 0.89%, като енергийния сектор беше най-добре представящият се. Hang Seng се покачи с 1.29%. Финансовите компании записаха добри резултати, като China Construction Bank се повиши с 2.35%, a HSBC се покатери с 1.37%

 

Валутен пазар: Bloomberg Dollar Spot Index падна с 0.1%.Йената се покачи с 0.5% то 106.53, добавяйки към 1.5% печалба през последните 3 дена. Австралиецът остана без значителна промяна на 79.33 цента. Еврото се търгува на $1.2458. Южноафриканският Ранд остана без промяна, след като скочи с 2.1%. Ако успеем да се абстрахираме от фундаменталните данни и разчитаме изцяло на техническия анализ, то USD/JPY направи ключов пробив и най-вероятно следва понижение в размер до 18.54%. През последните две годни двойката изглежда беше влязла в състояние на летаргия, образувайки триъгълна формация. Преди близо 3 седмици, на 25 януари, цената проби долния диагонал на триъгълника, но инвеститорите все още търгуваха плахо двойката. Това което в момента може да засили негативните настроения е, че имаме наличен пробив и на основната хоризонтална подкрепа, след което цената "увисва във въздуха". Същността на триъгълните формации предполага, че движението след пробива бива в размер на височината на лявата вертикална стена. В случая височината на лявата страна е в размер на 20 JPY или понижение от 18.54% от пробива.

 

Commodities market: West Texas Intermediate crude нарасна с 1.2% до $61.32 за барел, след като скочи с 2.4% в Сряда - най-голямата печалба за годината. Златото се покачи с 0.3% до $1,354.21 за унция. ОПЕК и съюзниците на картела почти постигнаха целта си за ограничаване на добива на петрол, но с това си действие повишиха значително цената на суровината и подтикнаха Щатските сондьори да увеличат драстично добива на шисти. На пръв поглед типично пазарно поведение от страна на компаниите, но ако щатския добив не спре да се покачва, то бичия тренд ще остане в историята. Петролните запаси в страните консумиращи най-много петрол се понижиха до нивата от преди 6 години, тъй като ограничените доставки от страна на ОПЕК+ и завишената прогноза за световното потребление накара инвеститорите да увеличат покупките. Основният проблем пред ръста на петрола остава щатският добив на шистов петрол, който спомогна за това страната да надмине Саудитска Арабия по добив.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират сесията с положителна нагласа, следвайки примера от Азия и Щатите преди тях. Немският DAX ще започне с около 47 пункта печалба на цена от 12,461; Френският CAC печели около 19 пункта до 5,210; FTSE 100 остава без промяна. Разпродажбите сякаш приключиха и инвеститорите се придържат към старата поговорка "buy the dip". Фундамента на европейската икономика остава силен и това най-вероятно ще е причината бичия тренд да продължи. Оставаме позитивно настроени към европейските бенчмаркове.

 

Щатски борсов пазар: Щатските акции нараснаха рязко в Сряда, записвайки 4-ти пореден ден на печалба, след като банковите и технологични акции издърпаха индексите от корекционната зона. Растежа дойде, въпреки скока в доходността на облигациите. Dow Jones Industrial Average затвори с 250 пункта повишение, след като падна с над 150 пункта в началото на сесията. Goldman Sachs допринесоха най-много за печалбите, грабвайки 2%. Индексът също така изтри всичките си загуби от 2018 година. S&P 500 спечели 1.4%, като финансовите и технологични компании скочиха с над 1.5%. Bank of America, J.P. Morgan Chase, Citigroup и Morgan Stanley бяха в зелено. Nasdaq Composite напредна с 1.9%, като Facebook, Amazon, Netflix и Alphabet регистрираха ръст. "Сякаш пазарите осъзнават, че икономиката всъщност е в много добро състояние", каза Ryan Detrick, главен пазарен стратег в LPL Financial. Високата инфлация не притесни инвеститорите. Bill Northey, главен инвестиционен стратег в U.S. Bank Wealth Management отбеляза, че "според нас, инфлацията не е проблем, а по-скоро страничен ефект" от текущите икономически условия. Той коментира, че корпоративните печалби са силни и Щатската икономика се развива. При бърз поглед на паричните потоци, сравнени с цената на DJIA през вчерашната сесия се забелязва, че след негативните данни за CPI в страната, инвеститорите изтеглят капиталите си от индекса заради страховете, че Fed ще избързат да затегнат монетарната политика. Но след като нещата се поуспокояват в средата на деня, графиките ясно показват, че причина за страхове няма, и щатската икономика е достатъчно стабилна, за да стимулира растежа на компаниите в средносрочен период. През последните часове на сесията се забелязва, че биковете поемат пълен контрол на пазара, като паричните потоци се покачват над стойността на индекса. Настроенията остават позитивни, като очакванията са, че щатските индекси ще продължат да растат, оставяйки корекцията далеч зад себе си.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
10:15 Европа - Реч на Mersch от ECB
12:00 Европа - Търговски Баланс
12:45 Европа - Реч на Praet от ECB
14:00 Европа - Реч на Lautenschlager от ECB
15:30 САЩ - Първоначални Молби от Безработните
15:30 Канада - ADP Промяна в Заетостта
16:15 САЩ - Индустриално Производство
17:00 САЩ - NAHB Ценови Индекс на Жилищата
20:30 Канада - Реч на Schembri от BoC


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни