www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 17.08.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - След близо месец на понижения, азиатските пазари успяха да регистрират солидни ръстове, акумулирайки новините покрай предстоящите преговори между САЩ и Китай в края на месеца. Nikkei стартира сесията с 0.37% по-високо, като по време на търговията през цялата сесия биковете бяха силните на деня. В Южна Корея, Kospi нарасна с 0.29% благодарение на технологичния сектор. ASX200 се  търгува без особени изменения с ръст от едва 0.10%. В Китай пазарите се търгуват със смесени настроения. Shanghai composite бележи понижение от 0.40%, докато Hang Seng нарасна с 0.58%.

FX пазар - TRY се очаква отново да бъде под натиск през деня, като трейдърите очакват подробности от САЩ, какви точно санкции смята да наложи срещу Турция. AUD и NZD бележат повишения, след като стана ясно, че търговския спор между САЩ и Китай може да бъде решен още в края на този месец. По-специално за AUD, след последните слухове, че Китай и САЩ ще седнат на масата за преговори, валутата регистрира силен ръст от ключова зона на подкрепа, която изглежда, че ще бъде от кардинално значение за последващите движения. Това, което прави впечатление е, че цената успя да слезе под зоната на подкрепа около 61.8% Фибоначи корекция (Weekly). Ако приемем, че Stop Hunting-a е приключил, нивата са подходящи за Range трейдърите със средносрочна ориентация. JPY се търгуваше със смесени настроения, тъй като от една страна добрите перспективи пред търговските спорове понижават валутата, а от друга очакваните санкции срещу Турция повишавам геополитическото напрежение => силна JPY.

Commodity пазар - Златото остава под натиск, на фона на новините от Китай. Предвид създалия се позитивизъм, трейдърите допълнително ще разтоварят дългите си позиции при ценния метал, като това допълнително ще окаже натиск. Поради липсата на реакция от страна на цената, очаквам тя да се задържи ниско долу в зоната около $1170 за тройунция. Устойчивият растеж в добива на щатски шистов петрол вероятно ще компенсира глобалните производствени проблеми през близките няколко месеца. Настроенията на петролния пазар са силно повлияни от все по-голямата разлика в търсенето и предлагането на петрол. От една страна имаме ескалираща търговска война и валутна криза в Турция, които карат големите компании потребяващи петрол да понижават запасите си с цел да се предпазят от евентуални загуби, а от друга, поскъпващия щатски долар, който допълнително тласка цената надолу (макар и чисто корелативно).

Европейски пазар - Европейските пазари ще стартират сесията без изменения спрямо затварянето вчера. Трейдърите ще насочат вниманието си към данните за БВП в 12:00 часа, а след това при добри данни, очаквам прибиране на печалби.

Щатски борсов пазар - Надеждите за преговори и решение на търговския спорт между САЩ и Китай, както и силните отчети на Walmart тласнаха индексите във възходяща посока. Dow Jones скочи с над 1.5%, след като националния икономически съветник на САЩ, Larry Kudlow потвърди, че Китай и САЩ ще проведат нов кръг преговори по-късно през Август. Акциите на Boeing и Caterpillar, два от двигателите на световната търговия, нараснаха съответно с 3,4% и 2,2%. И двете компании получават голям дял от приходите си извън САЩ и основно от развиващите се икономики, които имат остра нужда от тежка и транспортна техника. Ако вземем предвид алокацията на капитали на големите хедж фондове в полза на авиокомпаниите е добре да се насочим именно натам. Въпреки ръстовете от настоящия ден сектора все още изглежда привлекателен. Технологичният сектор обаче, ще бъде един от най-облагодетелстваните, тъй като печалбите и разходите на технологичните компании са силно зависими от развиващите се икономики.

Икономически календар за европейската и щатска борсови сесии - 17.08.2018

12:00 Еврозона - CPI

15:30 Канада - CPI


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни