www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 18.05.2018

Trading Setup

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуваха със смесени настроения в Петък след неубедителното затваряне на Wall Street, на фона на притесненията на инвеститорите относно търговските взаимоотношения между САЩ и Китай. Nikkei 225 добави 0.38%, а Topix спечели 0.32%. Kospi нарасна с 0.39%, тъй като Samsung Electronics се търгуват с повишение. Hang Seng съумя да се задържи за 0.05% печалба. Shanghai composite падна с 0.06%, а Shenzhen composite се раздели с 0.26%. ASX 200 обърна ранните печалби и пада с 0.18%.

 

Валутен Пазар: Трейдърите залагат, че ралито на USD ще спъне развиващите се пазари. Очакванията за волатилност на валутите на развиващите се пазари се покачи до най-високото си ниво от Февруари 2016г. насам, сравнено със страните от G-7. Долара се регистрира 18/22 положителни сесии в последния месец и се представя доста по-добре от валутите, които са с презумция за висока доходност. Канадският долар отчете повишение в сряда. CAD е единствената валута от страните в G-10, която се представя по-добре от USD за текущото тримесечие. Повишаващите се цени на петрола както и очакванията на пазара за повишение на лихвения процент в страната, помогнаха на лунито да прибере 0.6% повишение срещу долара от началото на Март. Останалите валути, като започнем от Норвежката крона и завършим с Японската йена, загубиха позициите си срещу долара с проспектите за високи лихвени нива в САЩ и повишаваща се доходност на държавните облигации.

 

Commodities market: Според Ian Roper, ръководител на международния бизнес в Shanghai Metals Market, цените на никела се очаква да спаднат до 20%, тъй като покачването им стимулира увеличаването на доставките от Индонезия и Китай. Металът, който през април достигна най-високото си ниво от февруари 2015 г., се е покачил с 13% през 2018 г., което го прави най-добре представящия се от индустриалните метали. Никелът бе засилен тази година, отчасти заради всеобщия погрешен оптимизъм, за предстоящ сериозен бум в търсенето на превозни средства задвижвани от друг вид енергия, каза Roper. Според инвестиционния гигант, цената на Copper ще достигне до нови върхове тази година. Причината за това, е че търсенето на Китай ще продължи да се повишава, а глобалното търговско напрежение ще намалява. "Copper може да се покачи до 7,500$ за метричен тон през следващите три до шест месеца, което е 10 процентово повишение в цената.: казва Tracy Liao анализатор от Citigroup. Метала е с повишение от 22% през изминалата година, и ако ралито му продължи, ще достигне цена невиждана от Април 2013г. насам.

 

Европейски борсов пазар: Европейските акции най-зависими от икономиката, които се представиха относително блестящо по-рано тази година, губят инерция. Забавянето идва, когато икономиката на еврозоната се отслабва, а икономическия ръст на Германия намалява наполовина през първото тримесечие. Credit Suisse казва, че една от причините за скорошната слабост, въпреки силните печалби, е очакванията на инвеститорите за рязко забавяне на глобалния растеж още през следващата година. Днес европейските бенчмаркове се очаква да отворят със смесени настроения. Немският DAX печели около 22 пункта, Френския CAC е с 5 пункта печалба, а UKX губи 9 пункта.

 

Щатски борсов пазар: Тъй като доходността на 10-годишните правителствени облигации удари 7-годишен връх, въпросът, който много инвеститорите си задават е дали това е признак на икономически бум или началото на края на голямата възвръщаемост заради високите лихви. Годишните печалби на S&P 500 са около 4.8% от стойността на индекса. И докато не всички харесват това сравнение, много инвеститори се чувстват сигурни, когато това число е удобно над доходността на 10-годишните облигации - а то е, с около 1.7%. Но все пак, възхода на доходността смали този гап с около 40 базисни пункта от началото на годината.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
09:00 Германия - PPI
12:00 Европа - Търговски Баланс
15:30 Канада - CPI
15:30 Канада - Продажби на Дребно
16:15 САЩ - Реч на Brainard, Член на FOMC
17:30 САЩ - ECRI Седмичен Индекс
20:00 САЩ - Нефтени Платформи на Baker Hughes
22:30 САЩ - CFTC Спекулативни Нетни Позиции


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни