www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 19.06.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Китайските фондови пазари се сринаха с над два процента, на фона на нарастващото напрежение между САЩ и Китай. Азиатската сесия беше белязана от силна волатилност поради заплахите от страна на САЩ към Китай и последвалия отговор на азиатския гигант. Hang Seng се сгромоляса с 1.9%, Shanghai composite с 2.49%, а Shenzhen с почти 4%. В Япония пазарите не останаха защитени - Nikkei 225 се търгува с 0.9% по-ниско. Корейският Kospi регистрира спад от 0.65%, а Австралийския ASX200 отбеляза понижение от само 0.37%, благодарение на RBA, която публикува крайно оптимистичен за австралийската икономика доклад.

FX пазар - След първия абзац едва ли ще се учудите ако Ви кажа, че Safe Havens, JPY и CHF отбелязаха най-голям ръст през първите часове на деня. Инвеститорите прибегнаха до убежищата, тъй като разпродажбите на фондовия пазар, както и притесненията взеха превес. Очаквам негативните настроения да се запазят и по време на европейската сесия, като допълнителни повишения за JPY са много вероятни. В голяма част от случаите на пазарни разпродажби CHF бива пренебрегван от страна на инвеститорите, но когато това се случи, имайте предвид, че нещата могат да бъдат много сериозни. CAD и AUD отбелязаха пониже. Въпреки добрия доклад на RBA, AUD се търгува с понижение заради ескалиращото напрежение между САЩ и Китай. Канадеца от своя страна търпи поражения заради пониженията при петрола и неясния край на срещата на ОПЕК, която очакваме в петък.

Commodity пазар - Най-накрая златото се раздвижи. В първите няколко часа на търговията ценния метал регистрира ръст от 0.40%, породен искрите прехвърчащи между САЩ и Китай. Петролът отново се търгува с понижение, докато трейдърите очакват окончателното и официално решение на ОПЕК+ относно добива. В петък очакваме срещата на картела, която все така остава без ясен край. Очаквам петъчното събиране на ОПЕК+ да не завърши с конструктивен край и това да доведе до разрив в отношенията между членовете. След това очаквам страните да започнат добив с всички сили, което ще доведе до Sell Off при петрола.

Европейски борсов пазар - Очаквано негативните настроения от Азия ще се прехвърлят и на европейските пазари. DAX30 ще стартира сесията със 140 пункта по-ниско на цена около €12 720. CAC40 ще отвори с гап от 50 пункта по-ниско, а UKX с 52 пункта. По време на европейската сесия очакваме речта на Марио Драги, но колкото и позитивна да бъде тя, със сигурност ще бъде засенчена от влиянието на търговската война. Очаквам негативните емоции да владеят пазара по време на европейската и щатска борсови сесии.

Щатски борсов пазар - Щатските индекси се понижиха, тъй като ескалирането на напрежението между двете най-големи икономики в света САЩ и Китай разтревожи инвеститорите на Wall Street. Dow Jones регистрира пета подред загуба, отчитайки спад със 103,01 пункта. S&P 500 се срина с 0,21%. Технологичният измерител Nasdaq запази нивото си на затваряне от предишната сесия, като първоначалната му загубата му беше компенсирана от доброто представяне на Amazon. NASDAQ обърна гръб на всички притеснения и регистрира All Time High в края на миналата седмица.

Икономически календар за европейската и щатска борсови сесии - 19.06.2018

11:00 Европа - Реч на Марио Драги, президент на ЕЦБ

15:30 САЩ - Разрешителни за строеж


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни