www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 27.02.2018

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските пазари напреднаха значително, следвайки позитивизма породен на Wall Street. Японският Nikkei 225 се покачи с 1.01%, като основен принос за ръста имат технологичните компании. В Корея, Kospi се покачи с 0.50% начело с технологичните гиганти като Samsung и SK Hynix. В Сидни ASX200 отбеляза повишение от 0.51%, като Rio Tinto с BHP се търгуваха с повишения от над 1%. Пазарите в Китай също нараснаха, като Hang Seng се търгува с 0.74%, a Shanghai composite с 0.74%.

 

FX пазар: USD отново губи позиции. EUR/USD продължава да се търгува над ключовото ниво 1.23. Средносрочните настроения около долара остават негативни. Доларовият индекс не успя да премине над 200 периодната и отново се върна под психологическото ниво 90, което сочи че инвеститорите все още са настроени негативно към щатската валута. По-късно тази седмица очакваме данните за Брутния вътрешен продукт в страната както и изявление на президента на FED - Jerome Powell. Очакванията за изявлението са той да потвърди слуховете, че промените в монетарната политика да не бъдат толкова жестоки.  В краткосрочен план оставаме негативно настроени към долара. CAD: канадската валута остава сред силните на пазара. Високата цена на петрола подкрепя сериозно CAD. Икономически данни от страната продължават да са по-добри от очакваните. Настроенията около CAD остават положителни като ще следим за намеци от президента на централната банка за още едно повишение на лихвения процент през тази година. JPY: Също е сред силните валути на пазара... но докога? В момента BoJ е централната банка, която провежда най-негативна политика спрямо валутата си и въпреки това, JPY остава силна. Можем да предположим, че когато борсовите индекси отново поемат посока север, JPY ще загуби позиции, но за момента настроенията към японската йена са положителни.

 

Commodities market: GOLD - златото се търгува без особено изменение на фона на покачващия се фондов пазар. Въпреки това инвеститорите в злато остават в очакване на евентуални затруднения при акциите. OIL: Фючърсите на петрола индикират понижение, отразявайки силния щатски износ. Според голяма част от играчите на Wall Street понижението в енергийния сектор не се дължи само на високите лихви. Анализаторите са на мнение, че високия износ на щатски петрол е с все по-добри перспективи, а това значително понижава ценовите очаквания за петрола сред инвеститорите. Петролните инвеститори, са на мнение, че цената на черното злато ще се запази между $60 и $65 за барел през 2018г.

 

Европейски борсов пазар - Въпреки силните ръстове в САЩ и Азия, фючърсите на европейските акции сочат, че предстои негативен старт на европейските пазари. DAX30 ще започне търговията с гап надолу от 5 пункта. Френският CAC40 ще стартира сесията с 5 пункта по-ниско на цена от 5360 евро. UKX100 ще започне търговията с най-голям спад от 30 пункта на цена около 7290 паунда. Изглежда, че икономиката в еврозоната не се представя толкова добре, колкото се иска на централните банкери. По-рано днес Марио Драги, президент на ЕЦБ заяви, че спадът на икономиката в еврозоната може да е по-голям от очакваното, а това от своя страна да забави покачването на инфлацията. Коментарите на Драги показват, че в ЕЦБ остават уверени за бъдещия ръст на инфлацията, подкрепяйки пазарните очаквания за окончателно приключване на програмата за количествени улеснения.

 

Щатски борсов пазар - Акциите в САЩ затвориха с големи ръстове в понеделник, възстановявайки повече от половината от загубите си на ниво корекция в условията на стабилизиране на лихвените проценти. Индексът на сините чипове Dow Jones industrial average прибави близо 400 пункта, като индустриалните гиганти Boeing и 3М допринасят най-много за ръста. Основният индекс S&P 500 се повиши с 1,18% със силно представяне на технологичните, енергийните и финансовите компании. Dow и S&P 500 са свили с повече от 50% загубите си от корекцията. И двата индекса са с около 3% по-ниско от рекордите си през януари. Технологичният индекс Nasdaq composite в същото време се покачи с 1,15% благодарение на поскъпването от 2% на акциите на Apple и от 2,8% на Intel. Доходността по 10-годишните държавните облигации се стабилизира под психологическото ниво от 3% през последните няколко седмици. В момента доходността по 10-годишните ДЦК е 2,862 процента, което е под върха  от 2,95% от миналата седмица.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии: 27.02.2018

09:45 Франция - Потребителско доверие

10:00 Испания - CPI

11:00 Еврозона - М3 парични запаси

12:00 Еврозона - Потребителско доверие

15:00 Германия - CPI

15:30 САЩ - Стоки за дълготрайна употреба

15:30 САЩ - Продажби на едро


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни