www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 20.02.2018

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските акции се търгуваха с понижение във вторник след сравнително тиха европейска сесия, докато пазарите в САЩ останаха затворени. Японският Nikkei 225 се понижи с 1.26%, тъй като финансовите, енергийните и технологичните компании се търгуваха със загуби. Автомобилните производители се търгуваха предимно на негативна територия, като Тойота се понижи с 1.22%, а Mitsubishi спадна с 0.36%. В Южна Корея, KOSPI се понижи с 0.89%, основно заради технологичните гиганти. Samsung отбеляза спад от 2.23%, а SK Hynix се понижи с 1.44%. Австралийският ASX200 се понижи с 0.35%, като 1.22%-я ръст в сектора на информационните технологии беше засенчен от всички останали компании. В Хонг Конг, Hang Seng се понижи с 0.85%, а пазарите в Китай, Тайван и Виетнам останаха затворени за празника на лунната Нова Година.

FX пазар - USD успя да се стабилизира на фона на по-добрите инфлационни очаквания, но трейдърите на щатския долар и ценни книжа ясно показаха, че са загрижени за двойните дефицити в САЩ, и едва ли ще приветстват по-слаби икономически данни от страната. Ако такива бъдат факт, то SELL бутона при USD тепърва ще бъде на мода. Възстановяването на USD е доста крехко, а в такъв период е характерно инвеститорите да реагират слабо на добри икономически данни и силно на по-лоши такива. Низходящия тренд при долара остава в сила, въпреки краткосрочното повишение. EUR, заедно с останалите основни валути без AUD бележат понижение. Въпреки коментарите за слаб австралиец от страна на RBA, AUD бележи повишение от 0.18%  AUD/USD се намира в дългосрочен възходящ тренд, като в момента цената се намира в средата на възходящия канал. В момента цената е далеч от ключови нива от които да предприемем позиции, а това най-вече е в резултат на лихвения диференциал между RBA и FED, както и на слабия щатски долар. Това което прави впечатление е, че цената е достигнала 200SMA и 61.8% Фибоначи корекция на последната възходяща вълна и след това е поела рязко нагоре. Нивата съвпадат с хоризонтална подкрепа, а реакцията на цената показва, че зоната е значима за трейдърите. Последващ тест на зоната на подкрепа би ни дал добри нива за позициониране с дълги позиции, но прекалено рискови, тъй като се намират в средата на възходящия канал. Ако USD продължи да се понижава двойката най-вероятно ще навлезе в период на широка консолидация. Въпреки пониженията на фондовите пазари в Европа и Азия, JPY бележи спад, което подсказва, че инвеститорите са се отдръпнали от пазарите, а низходящите движения при акциите са просто шум.

Commodities market - GOLD отбеляза понижение от върховете, породено основно от временното поскъпване на щатския долар. Цената на ценния метал образува формация Double Top, поради което очакваме негативните настроения да се засилят. Понижението на фондовите пазари най-вероятно ще засили покупките на злато, но не очакваме метала да отбележи All Time High. OIL: Фючърсите на петрола индикират, че черното злато се търгува с повишение през азиатските часове. Brent петрола е с 15 цента повишение или 0.2%, а WTI е с 50 цента повишение или 1.19%. Сентимента на петрола остава положителен за момента. Въпреки, че не се знае какво ще решат OPEC на следващата си среща, се предполага, че споразумението им няма да се промени до края на 2018г. Това най-вероятно ще ребалансира пазара на петрол. Друг важен фактор е и повишаващото се търсене на суров петрол в глобален мащаб. Преди 2 седмици докладвахме, че Китай официално подмина САЩ като най-голям вносител и потребител на черно злато.

Европейските борсов пазар - Европейските бенчмаркове ще стартират сесията с понижение. Немския DAX ще отвори с около 13 пункта по-ниско на цена от 12380 евро, френския CAC с 3 пункта понижение на цена 5248 евро и великобританския UKX с  пункта повишение от 8 пункта на цена 7260 паунда. Сентимента за европейските индекси остава положителен въпреки разпродажбите, които видяхме преди 2 седмици. Икономиката на съюза продължава да се развива стабилно и няма причина за притеснение от криза. Оставаме положително настроени към европейските индекси. Днес очакваме данните за бизнес доверието в Германия и еврозоната, като очакванията са положителни. По-добри данни биха прекъснали черната серия на фондовите пазари.

Щатски борсов пазар - Щатските пазари останаха затворени, но ако съдим по фючърсите на щатските индекси, можем да заключим, че корекцията е приключила и рисковите активи отново са на мода. Повишаващата се инфлация ще стимулира потреблението в страната, което от своя страна е положително за компаниите, а от там и за индексите. Оставаме положително настроени към щатските индекси. В ранните часове на азиатската сесия BlackRock обявиха, че щатските акции са недооценени предвид това което Trump Tax Plan ще даде на щатската икономика.

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 20.02.2018

09:00 Германия - PPI

12:00 Германия - ZEW Икономически Сентимент

12:00 Еврозона - ZEW Икономически Сентимент

13:00 Великобритания - Индустриални поръчки

15:30 Канада - Продажби на едро


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни