www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 20.03.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари последваха разпродажбите от Wall Street и се търгуват на червена територия. Японския Nikkei изтри 0.5% от стойността си, австралийския ASX е с 0.43% понижение, Kospi с 0.11%. Китайските индекси също са червени. Hang Seng се понижи с 0.54%, Shanghai composite и Shenzhen composite изтриха 0.26% и 0.55% от стойността си.

 

FX пазар: USD Остава под напрежение. Доларовият индекс се върти около ключовото ниво 90. Преминаване и задържане на цената над това ниво сочи, че биковете поемат контрол над мечите инвеститори. EUR/USD продължава да се движи в средносрочна консолидация. За момента е по-добре да изчакаме цената да достигне до подкрепата или съпротивата на канала за да търгуваме в чопито. Другияш вариант е да изчакаме пробив във възходяща или низходяща посока на консолидацията и да търсим съответната позиция след price action signal. Тази седмица очакваме решението на FED за повишение на лихвения процент. Очакванията на анализаторите са повишение на ставката с 25 базисни пункта до 1.75%. GBP получи подкрепа след като вчера се разбра, че споразумението относно Brexit е близо и ще бъде добро и за 2-те страни. Днес очакваме данните за инфлацията на острова. Очакванията на анализаторите са CPI да бъде 2.8%, което все още е над таргета на централната банка от 2%. По-късно през седмицата ще видим и решението на BoE за лихвения процент на страната. Според пазарните участници, повишение през тази среща няма да видим ( вероятността за повишение е около 2%). JPY: Японската валута остава сравнително силна. Миналата седмица USD/JPY навлезе в консолидация, но все още цената на JPY е далеч над желаната от BoJ. Очакваме йената да остане силна поне докато не преминат притесненията около търговската война, която се кани за започне Donald Trump. Възможна причина за отслабване на JPY може да бъде неочакван ход на централната банка - повишение на лихвения процент или намаление на QE.

 

Commodities market: GOLD продължава да се понижава макар и слабо. Ценния метал се търгува около 1315$ за унция. Причината за понижението на метала е повишаващия се долар. Цената на златото се движи в средносрочен низходящ тренд. Имаме все по-ниски върхове, но все още нямаме пробив под ключовото ниво 1300$. Ако цената премине под тази зона, е възможно да видим допълнително отслабване на метала. OIL фючърсите на черното злато индикират повишение през Азиатската сесия. Brent се търгува с 0.3% повишение на цена 66.26$ за барел, а WTI е с 0.4% повишение на цена 62.31$ за барел.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират сесията с позитивизъм. Немския DAX ще отвори с около 10 пункта повишение на цена 12252 евро, френския CAC с около 4 пункта повишение на цена 5230 евро и великобританския UKX с 10 пункта повишение около цена 7073 паунда.

 

Американски борсов пазар: След разпродажбата на технологичните акции вчера, които повлякоха целия пазар, фючърсите на щатските бенчмаркове се стабилизират. DJIA е с 30 пункта повишение, S&P с 5 пункта повишение, но Nasdaq остава с 10 пункта понижение от началото на Азиатската сесия. Технологичния индекс достигна 200 пълзящата си средна и ребаундна във възходяща посока. Все пак низходящия моментум се запазва за момента.

 

Кои икономически данни ще движат европейските и американски пазари 20.03.2018

 

9:00 Германия - PPI
9:00 Швейцария - Търговски баланс
11:30 Великобритания - Продажби на дребно
11:30 Великобритания - PPI
11:30 Великобритания - CPI
12:00 Германия - ZEW икономически настроения
12:00 ЕС - ZEW икономически настроения
14:30 Канада - Продажби на едро
14:55 САЩ - Индекс на червената книга
22:30 САЩ - Петролни запаси според API


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни