www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 20.12.2017

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските пазари се търгуват смесено, проследявайки смесените резултати на Wall Street вчера. Календарът по време на азиатската сесия беше лек и инвеститорите насочиха вниманието си върху прогреса на данъчната реформа в САЩ. Nikkei 225 се покачи с 0.13%, като печеливши бяха банковият сектор и търговските компании. Технологичният сектор в Азия продължи да спада, като Nintendo отбеляза -1.31% понижение. Автомобилния сектор отбеляза понижение, след като Subaru се понижи с 5.08%. Междувременно Kospi се търгува почти без промяна, тъй като печалбите на производствените компании компенсират загубите на сините чипове в страната като Samsung (-0.63%) и Hyunday Motors (-0.65%). Австралийските пазари също се търгуват смесени, като минните компании бележат ръст, който обаче е компенсиран от загубите в телекомуникационния сектор и този на комуналните услуги. Пазарите в Китай се търгуват с леко понижение: Hang Seng се понижи с 0.03%, Shanghai composite с 0.18%, а Shenzhen с 0.35%.

 

Валутен пазар - Dollar index, който проследява силата на щатската валута спрямо шест други основни валути се търгува без изменение, на нивата около 93.44 пункта. За анемичните движения при USD има няколко причини. На първо място, гласуването на Trump Tax Plan в конгреса и последващото отхвърляне хвърли доза неизвестност върху инвеститорите и те предпочитат да стоят настрана от долара. След това, чакаме официалните данни за БВП на САЩ в петък, където ще стане ясно с колко е нараснала щатската икономика. От друга страна, седмицата преди коледните празници се характеризира със слаба волатилност и инвеститорите избягват да търгуват. След лошите данни за търговския баланс на Нова Зеландия NZD се понижи рязко, като данните затвърдиха лошите перспективи пред страната. Към момента валутата се търгува с най-голям минус за деня от -0.20%. GBP отбеляза лек ръст, като в момента се търгува на нивата около 1.3394 спрямо USD. EUR се търгува без изменение на фона празните икономически календари до момента и предстоящите празници.

 

Commodity market - Фючърсите на петрола продължават да се покачват, отразявайки поредни положителен сентимент. Американският петролен институт (API) съобщи, че щатските петролни запаси ще се понижат с приблизително 5.2млн. барела, вместо с прогнозните 3.15млн. Ако понижението бъде потвърдено от официалните правителствени данни в сряда, то ще окаже силно позитивно влияние върху цената на петрола и ще потвърди затруднените щатски доставки на фона на закрития газопровод с Северно море. Въпреки, че ремонтите  на тръбопровода напредват, системата Forsty  Pipeline е сред най-важните тръбопроводи в света, която до голяма степен определя цените на черното злато. GOLD бележи повишение, тъй като инвеститорите го предпочитат пред несигурността породена от гласуването на данъчната реформа и тънкия пазар преди и след празниците.

 

Европейски борсов пазар - Европейските пазари се очаква да стартира с повишение, явно отразявайки голямата вероятност Сената в САЩ да гласува в полза на данъчната реформа. Немският DAX30 ще стартира търговията с 40 пункта по-високо на цена от €13267. Френският бенчмарк CAC40 ще отвори с гап нагоре в размер на 15 пункта на цена €5392, а Британския FTSE100 с 10 пункта на цена около §7540. Днес на фокус отново остава данъчната реформа в САЩ, тъй като конгреса отхвърли последното гласуване. Днес предстои ново гласуване в конгреса и ако данъчната реформа бъде одобрена, то вероятността тя да мине и през сената е голяма. При окончателно приемане на данъчната реформа очакваме леко понижение на индексите и подкрепа в дългосрочен аспект.

 

Щатски борсов пазар - Американските индекси се понижиха, след като спадът на Apple се отрази върху целия технологичен сектор. Dow Jones затвори с 37,45 пункта по-ниско до 24 754,75 пункта. S&P 500 се понижи с 0,3% до 2 681,47, а технологичният Nasdaq загуби цели 0,4% и се понижи до 6 963,85 пункта. Технологичният сектор е най-добре представящият се тази година, като през 2017 г. се покачи с близо 40%, така че инвеститорите използват понижаването като възможност за прибиране на печалбата до края на годината. Инвеститорите също така направиха пауза, след като повишиха цените на акциите до нови върхове в очакване на данъчната реформа в САЩ. Законопроектът премина в Камарата с 227 гласа "за" срещу 203 "против", преодолявайки обединената опозиция на демократите и 12-те републиканци, които гласуваха против него. Планът включва сериозни съкращения на данъците за корпорации и богати данъкоплатци, както и временно намаляване на данъците за някои граждани и семейства.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии - 20.12.2017г.

09:00 Германия - Индекс на производствените цени PPI
11:00 Еврозона - Текуща сметка
15:00 Германия - Реч на Jens Weidmann, президент на Bundesbank
15:15 Великобритания - Реч на Марк Карни, управител на Bank Of England
15:30 Канада - Продажби на едро
17:00 САЩ - Продажба на съществуващи домове
17:30 САЩ - Петролни запаси
23:45 Нова Зеландия - Официален БВП за Q3


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни