www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 23.02.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските индекси се търгуват с повишение. Японския Nikkei отчита 0.42% повишение. Австралийския ASX добави 0.69% към стойността си. Големите минни компании Rio Tinto и BHP Billiton се повишиха с 0.7% и 1.28%. Китайските пазари също бяха на зелена територия. Hang Seng е с 0.84% нагоре, Shanghai composite и Shenzhen composite са с 0.09% и 0.21% повишение.

 

FX пазар: USD задържа възходящия си моментум. В последната седмица щатската валута успя да върне част от загубите си срещу основните си конкуренти. EUR/USD се търгува в широка средносрочна консолидация като цената се намира около долната част на канала. Пробив под ниво 1.2200, най-вероятно ще засили моментума на долара. От друга страна ако цената пробие съпротивата над 1.2550, най-вероятно ще видим допълнително понижение на щатската валута. Днес очакваме доклада за монетарната политика на FED. В него очакваме да видим какви са прогнозите на централната банка за последващите увеличения на лихвения процент. По време на новините е възможна висока волатилност на кросовете с USD. JPY сякаш загуби възходящия си импулс. Понижението на волатилността на пазара на акции и приключването на низходящия импулс на индексите се отразяват негативно върху хеджиращите инструменти като JPY. Монетарната политика на централната банка все още остава изключително негативна към валутата. Не очакваме нито лихвено повишение нито намаление/прекратяване на QE от страна на BoJ. Фундаменталния анализ сочи, че JPY би трябвало да се понижава. Не трябва да забравяме, че ако несигурността и резките пазарни движения отново се появят на пазара, инвеститорите отново ще се втурнат към JPY. Понижението при AUD и NZD продължава. Инфлациите и в 2-те държави са около таргета на банките, но лихвените нива са съпоставими с тези на по-развитите страни от тях ( US 1.5%, Canada 1.25%). Инвеститорите не биха искали да инвестират в тези рискови активи, за да получат почти същата възвращаемост отколкото, ако инвестират в САЩ или Канада например. За момента оставаме негативно настроения към AUD и NZD.

 

Commodities market: Понижението на GOLD продължава. Ценния метал търпи загуби заради поскъпващия долар. Повишението на инфлацията в САЩ също допринася за поевтиняването на метала. Златото се намира дългосрочен възходящ тренд, а моментната му цена е около $1325. В краткосрочен план виждаме сигнал за повишение на метала, но в този случай трябва да обърнем по-голямо внимание на фундамента, а той е срещу GOLD. Рисковано е да влизаме къса позиция, защото няма къде да поставим адекватен SL. Най-логично е да изчакаме цената да достигне нива на подкрепа или съпротива и след това да се позиционираме на пазара. OIL: Фючърсите на петрола индикират, че черното злато се е понижило през азиатските часове. Brent е с 6 цента понижение и се търгува на цена 66.33$ за барел, а WTI е с 4 цента понижение и се търгува на цена 62.73$ за барел. Въпроса, който си задават всички в момента е дали OPEC ще удължи споразумението си за ограничение на добива на петрол, при условие, че САЩ постоянно увеличава работещите си петролни платформи и компенсира част създадения от OPEC недостиг.

 

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират сесията с повишение. Немският DAX ще отвори с около 50 пункта повишение на цена 12480 евро, френския CAC с 20 пункта повишение на цена 5315 евро и великобританския UKX с 20 пункта повишение на цена 7240 паунда. Изглежда низходящия моментум на борсовите индекси загуби сила и инвеститорите отново са склонни да инвестират в рискови активи. Оставаме позитивно настроени към европейските индекси.

 

Щатски борсов пазар: Ситуацията на борсовите индекси в САЩ не се различава от тази в Европа. Risk on сентимента се завръща на пазара, а с това и дългите позиции на индексите започват да се трупат. Фючърсите на борсовите щатски индекси показват, че през Азиатската сесия са отчели повишение. DJIA е нагоре с почти 100 пункта, S&P с 9 пункта и Nasdaq с 20 пункта. Оставаме положително настроени към щатските индекси.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 23.02.2018

9:00 Германия - Брутен вътрешен продукт
12:00 ЕС - CPI
14:00 Великобритания - Изявление на член на BoE - Ramsden
15:30 Канада - CPI
18:00 САЩ - Доклад на FED за монетарната политика
20:00 САЩ - Работещи петролни платформи на Baker Hughes


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни