www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 23.05.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват с понижение, с оглед отново появяващите се притеснения за търговска война. Японския Nikkei е с 1.25% понижение. Австралийския ASX изтри 0.17% от стойността си. Китайските пазари се търгуват без големи промени. Hang Seng се повиши с 0.11% , a Shanghai composite е с 0.04% понижение.

FX пазар: USD остава на мода. Доларовият индекс, измерващ силата на щатската валута срещу основните му конкуренти, остава далеч над зоната на подкрепа . EUR/USD се движи по-подобен начин. След теста на SMA 200, USD значително поскъпна срещу еврото. В момента двойката се намира в зона на подкрепа, но ако направи пробив под нивото 1.1600, можем да се прицелим в следващия таргет около 1.1500. Настроенията към щатската валута остават позитивни. FED продължава да преследва политиката на лихвени повишение, която прави зелените пари по-скъпи. Пазарните анализатори очакват повишение на ставката през Юни, като оценят възможността за това на 78.3%. Смятаме, че USD ще продължи да блести повече от останалите валути и е добре да използваме всяка корекция за вход. JPY успя да грабне няколко стотин пипса повишение. Напрежението между Китай и САЩ отново е на път да ескалира и това е положително на JPY. Все пак не трябва да забравяне, че в момента BoJ провежда най-облекчаващата монетарна политика, от която и да е развита страна. Отрицателни лихвени проценти и QE = слаба валута. Ако напрежението между Китай и САЩ спадне, най-вероятно ще видим бързо поевтиняване на йената. За момента оставаме предпазливи към японската валута. CAD: Единствената валута, която успява да устои на силния долар. Канадския долар е много добре подкрепен от високата цена на петрола. Друга много важна причина, е че икономиката се намира в близост до потенциалния си растеж, което значи, че ако от централната банка не искат икономиката да прегрее, ще трябва да повишат лихвения процент. Оставаме положително настроени към CAD.

Commodities market: GOLD най-накрая излезе от консолидацията и се търгува под ключовото ниво 1300$. За момента импулса остава низходящ, но е възможно да видим, корекция и тест на пробива. Засилването на долара най-накрая се отрази негативно на ценния метал като инвеститорите вече може би предпочитат да инвестират в щатски облигации като safe haven, а не в злато. Настроенията към GOLD за момента остават негативни, но е добре да изчакаме корекция преди да влезем в поръчка. OIL: Фючърсите на черното злато индикират понижение с цената по време на азиатските часове. Brent петрола изтри 0.9% от стойността си и се търгува около цена 79.65 долара за барел, а WTI се понижи с 0.14% и с търгува около 71.74 долара за барел.

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще стартират сесията в негативна територия. Немския DAX ще отвори с 30 пункта понижение около цена 12975 евро, френския CAC с около 15 пункта понижение на цена 5561 евро и великобританския UKX с 24 пункта понижение на цена 7778 паунда.

Американски борсов пазар: Въпроса сега, който всеки си задава.. това корекция на краткосрочния възходящ тренд ли е, или в последните седмици бяхме свидетели на корекция на средносрочното низходящо движение? Отговора.. е не сме гадатели. Все още нямаме по-високо дъно.. което може да доведе до допълнителен спад в цената на индексите преди отново да поемат нагоре. Или пък може да имаме по-нисък връх, което да задълбочи корекцията? За момента е доста рисковано да влизаме в каквато и да е позиция. Оставаме предпазливи.

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 24.05.2018

9:00 Германия - Брутен вътрешен продукт
10:00 САЩ - Изявление на член на FED - William Dudley
11:00 Великобритания - Изявление на президента на BoE - Mark Carney
11:30 Великобритания - Продажби на дребно
14:30 ЕС - Доклад за монетарната политика от последната среща на ЕЦБ
15:30 САЩ - Първоначални молби от безработни
16:00 САЩ - Жилищен ценови индекс
17:00 САЩ - Съществуващи продажби на жилища
20:00 Великобритания - Изявление на президента на BoE - Mark Carney



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни