www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 23.07.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

 Азиатски борсов пазар - Азиатските акции се понижиха в понеделник, като японските се натиснаха силно в JPY. Nikkei 225 спадна с 1.09%, докато доларът увеличи загубите си спрямо японската валута. Срещу JPY, USD се търгуваше на 111.00, след като се понижи до 110.84. Американската валута бе с 0.35% по-слаба от ръста от 111.4, наблюдаван в края на Нюйоркската сесия в петък.

Валутен пазар - USD се срина срещу JPY и други основни конкуренти след като президентът на САЩ изрази недоволството от силата на зелените пари. USD продължи да се понижава, след като Trump в петък съобщи, че е притеснен от бързото повишаване на лихвените проценти. Индексът на долара, който е мярка за стойността си спрямо кошница от 6 основни валути спадна с 0.2% при 94.251 като се понижи от едногодишен връх от 95,652. CAD се търгува почти неподвижно срещу USD на 1.3126. Той се повиши с около 1,4% в петък, след като силните продажби на дребно и данните за инфлацията засилиха очакванията за по-нататъшно увеличение на лихвените проценти от тази година. Решението на BOJ ще продължи да указва положително влияние върху JPY, това ще бъде основния двигателен процес на валутния пазар.

Commodity пазар - Ръст на петрола изглежда по-вероятния сценарий, на фона на коментарите от страна на Саудитска Арабия, че ще понижи добива с около 100млн. барела дневно. В допълнение, току що Тръмп туитна, че Иран не трябва да им се противопоставя и да заплашва щатите. Това най-вероятно ще доведе до засилено напрежение сред търговците в Близкия изток. Вероятни са краткосрочни възходящи импулси. Златото достигна нива от 1235.25. Ценният метал се движеше надолу заради силния долар. След като доларът се разпродаде по-рано миналата седмица заради Trump, то се повиши. Поглеждайки на часова графика можем да видим, че цената е била близо до Fibonacci ниво от 38.2% на нива от 1232.16, можем да предположим, че цената ще иска да отиде до това ниво на корекция и от там да продължи низходящия тренд.

Европейски борсов пазар - След понижението в Азия, европейските пазари ще акумулират негативизма породен там. Очакването на големите финансови отчети тази седмица изнерви трейдърите, които предпочетоха да разпродават индексите и да се насочат към JPY. В подкрепа на JPY са и намеренията на Bank Of Japan да вдигне лихвите обратно на 0.00%. Фючърсите на европейските индекси сочат негативен старт на европейската борсова сесия. DAX ще отвори с около 50 пункта по-ниско на цена от 12504.6 , UKX ще отвори около 7639, CAC ще отвори около 5378. По време на европейската борсова сесия, липсват важни икономически данни. Пазарите ще бъдат задвижени главно от решението на BOJ, в най-скоро време да предприеме повишение на основния лихвен процент и развитието по въпроса относно търговската война.

Щатски борсов пазар - Щатските индекси финишираха на червено в последния ден от работната седмица на фона на силните резултати за тримесечието на някои от най-големите американски компании като Microsoft и Honeywell. Dow изгуби 6.38 пункта от стойността си и завърши сесията на ниво от 25 058.12 пункта, тъй като загубите на IBM засенчиха добрите резултати на Microsoft. S&P 500 също остана на червено с минимален спад от 2.66 пункта до ниво от 2 801.83. Технологичният измерител Nasdaq отчете спад от 5.10 пункта и завърши търговията на ниво от 7 820.20 пункта.

Икономически календар за Европейската и Щатска борсова сесия

15:30 Canada - Продажби на едро

Предходни данни: 0.1%
Прогнозирани данни: 0.3%
Актуални данни: -/-

17:00 USA -Продажби на съществуващи домове

Предходни данни: 5.43 млн.
Прогнозирани данни: 5.46 млн.
Актуални данни: -/-


 Намеренията на BOJ за вдигане на лихвите изпратиха JPY до нови върхове


 USD продължава да отслабва, докато JPY печели позиции


 



Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни