www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 23.08.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските пазари се търгуват с понижение, отново заради търговските тарифи на САЩ спрямо Китай. Днес влизат в сила нови тарифи на стойност $16млрд. върху вноса на китайски стоки в САЩ. Китайските индекси бележат най-голямо понижение, като Shanghai composite е надолу с 0.34%, а Hang Seng с 0.72%. В Австралия ASX200 също се търгува с 0.24% понижение, а Kospi в Южна Корея с -0.15%. Единствено Nikkei 225 в Япония бележи вял ръст от 0.20%.

FX пазар - AUD се търгува с най-голямо понижение и волатилност на фона на оставката на финансовия министър на Австралия. Валутата регистрира 0.80% понижение. Очаквам фундамента около оставката да продължи да оказва влияние и по време на европейската борсова сесия. Именно тогава, по време на междубанковия пазар е много вероятно разпродажбите да се задълбочат. USD бележи ръст спрямо основните валути, след като снощи ФЕД потвърди позицията и независимостта си. Днес EUR ще бъде под светлината на прожекторите днес с редицата новини от Еврозоната. Инвеститорите ще насочат вниманието си към доклада на ЕЦБ от 14:45, където се очаква ЦБ да потвърди пътя на монетарната политика към затягане. Очаквам това да повлияе положително на EUR. В допълнение, имаме и голям обем изтичащи опции на нива 1.1600 и 1.1625.

Commodity пазар -  Спадът на долара оказа и продължава да оказва положително влияние върху златото. Що се отнася до петрола, трейдърите вече акумулираха занижените петролни запаси в САЩ, а оттеглянето на IPO-то на Saudi Aramco допълнително тласна петрола във възходяща посока.

Европейски борсов пазар - Европейските пазари ще стартират със смесени настроения, основно заради пониженията в Азия. Изглежда, че обратната корелация между западните и азиатските пазари ще се запази. Това води до алокиране на капитали от Азия към Европа и САЩ, които подкрепят низходящия тренд на азиатските пазари и възходящия в Европа и САЩ. DAX ще стартира с близо 30 пункта по-високо на цена от €12404, CAC40 с понижение от 5 пункта и UKX с 20 пункта. Предвид смесения старт очаквам след отварянето с гап нагоре, DAX да регистрира понижение.

Щатски борсов пазар - Индексите се търгуват в баланс между съдебните дела на бившите служители на Тръмп и добрите корпоративни отчети в страната. SP500 затвори сесията с -0.04% в близост до върховете, тъй като ръста на петрола успя да повдигне енергийния сектор и да компенсира загубите в останалите сектори. Nasdaq изглежда, че се развива в съвсем друга среда. Индекса игнорира всички негативни фактори и нарасна с 0.38%. Dow регистрира понижение, отразявайки притесненията около скандалите и влизащите от днес тарифи.

Икономически календар за европейската и щатска борсови сесии - 23.08.2018

Без насрочен час - Jackson Hole симпозиум

09:00 Германия - GFK потребителски климат
10:30 Германия - Промишлен PMI
11:00 Еврозона - Промишлен PMI
11:00 Еврозона - PMI в сферата на услугите
14:30 Еврозона - Доклад на ЕЦБ относно монетарната политика
15:30 САЩ - Молби за помощи от безработни
16:45 САЩ - Промишлен PMI
16:45 САЩ - PMI в сферата на услугите
17:00 САЩ - Продажби на нови домове


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни