www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 23.11.2017

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: ASX 200 загуби 0.13%. Енергийният сектор и този на материалите водеха по печалби в индекса, но те бяха заличени от низходящите движения в потребителският сектор. Kospi натежа с 0.05% след началото на сесията. Blue-chip акциите се потопиха, но няколко производствени компании блеснаха: Samsung Electronics падна с 1.11%, докато Posco се покачи с 1.76%. Козметичните компании също спечелиха, като Amorepacific добави 1.46% към стойността си. В Китай, Hang Seng се търгува с 0.07% повишение. Индексът затвори над 30,000 за първи път в историята си през Сряда. Shanghai composite падна с 0.86%, а Shenzhen Composite загуби 1.69%. Японските пазари бяха затворени заради Денят на Благодарността.

Валутен пазар: Великобритания намали официалните си прогнози за икономически растеж в Сряда и очаква, че ще трябва да повиши заемите си рязко през следващите години. Непартийната служба за бюджетна отговорност (OBR) прогнозира, че брутният вътрешен продукт на Великобритания (БВП) ще нарасне с 1,5% през 2017 г., преди да се понижи постепенно до 1,3% през следващите три години. Очакванията бяха икономиката на Великобритания да нарасне с 2% през 2017 г. GBP се понижи до дъното на сесията от 1,3213 срещу долара на новините. Днес инвеститорите очакват данните за БВП на острова, като по-добри от очакваните стойности могат да имат краткосрочен положителен ефект върху местната валута. Все пак е важно да се отбележи, че прогнозите на анализаторите са за силно БВП до края на тази година, като това вече от части е акумулирано в цената на стерлингът. От сега нататък върху неговата цена ще се отразява пониженото очакване за икономическият растеж, както и влиянието на Brexit върху търговията и потребителските разходи в страната. Това ще има негативен ефект върху GBP в средносрочен времеви диапазон. USD се търгува с понижение срещу по-големите си конкуренти, и е близо до най-ниските нива от Октомври. Индексът на долара остана на 93.200, след като падна до 93.160 по-рано през сесията. По-рано, бе публикуван докладът от последната среща на FOMC. Тонът на разговора относно икономическият растеж на страната, както и пазара на труда, БВП и икономическата активност беше силно позитивен, като имаше коментари, че въпреки сътресенията по време на ураганите, икономиката се развива със солидна скорост. Предпоставките за скорошно изпълнение на данъчната реформа, обещана от Тръмп също е в плюс на щатският долар. Фактът, че инфлацията все още изостава от целта на централната банка от 2% притеснява инвеститорите, тъй като тя може да изиграе ключова роля в решението за бъдещето на лихвените равнища. Шансовете за ново повишение през Декември остават над 90%, което би било положително за долара, но по-голямата част от този позитивизъм вече е отразен в цената му. От Фед коментираха, че при така изоставаща инфлация няма да бъде лесно да се повишат лихвите отново другата година. Те ще имат нужда от солидни доказателства, че тя се доближава до таргета от 2%, и че ускорява темпа си преди те да могат да извършат ново повишение. Тези новини веднага се отразиха върху зелената валута, като се очаква негативният сентимент да се запази до края на седмицата.

Commodity market: West Texas Intermediate crude падна с 0.2% до $57.90 за барел, търгувайки се близо до най-високите си нива от средата на 2015 година, тъй като беше регистрирано понижение в щатските запаси. Срещата на OPEC следващата седмица може да се окаже много волатилно събитие за енергийният пазар, тъй като картела иска да удължи сделката за лимитиране на продукцията на петрол, против покачващият се добив на САЩ. Opec се очаква да удължи сделката с Русия и други големи производители, като по този начин задържа 1.8 милиона барела на ден извън пазарите, но това, което не е ясно е - колко време ще продължи това. Пазарите се подготвят за 9-месечно удължение след изтичане на договора през Март. За момента тези спекулации стабилизират пазарите, като това помогна на цената на черното злато да се покачи до 2-годишен връх. Но с наближаването на срещата, която ще се проведе на 30 Ноември, все повече руски компании започнаха да коментират, че по-високите цени в комбинация с покачващите се запаси в САЩ водят до по-голям пазарен дял за Щатите. Златото остана без значителна промяна на $1,290.15 за унция.

Европейски борсов пазар: Европейските пазари се очаква да отворят със смесени настроения. Немският DAX ще стартира с 5 пункта повишение на 12,981. Днес инвеститорите ще следят данните за БВП в страната, както и тези за производствен PMI. Като страна, силно ориентирана в производството, тези новини могат да имат волатилен характер и да определят движението на индексът до края на седмицата. Брутният Вътрешен Продукт ще покаже с какъв темп се развива 4-тата най-голяма икономика в света. По-ниски стойности могат да имат негативен ефект върху DAX. Политическите сътресения в Германия също могат да имат негативен ефект върху пазарите. Неуспехът на Angela Merkel да формира коалиция постави под съмнение бъдещето й като водач на страната, и тази несигурност притеснява инвеститорите. Все още не е ясно дали ще се стигне до парламентарни избори, така че пазарните участници ще останат предпазливи, тъй като всеки един слух по темата може да изиграе важна роля в движението на индекса и акциите. UKX се очаква да отвори с 14 пункта в негативна територия. Великобритания намали официалните си прогнози за икономически растеж в Сряда и очаква, че ще трябва да повиши заемите си рязко през следващите години. Финансовият министър Philip Hammond представи официалния есенен бюджет на правителството на Великобритания във време, когато управляващата консервативна партия е изправена пред предизвикателни политически и икономически обстоятелства. Непартийната служба за бюджетна отговорност (OBR) прогнозира, че брутният вътрешен продукт на Великобритания (БВП) ще нарасне с 1,5% през 2017 г., преди да се понижи постепенно до 1,3% през следващите три години. Очакванията бяха икономиката на Великобритания да нарасне с 2% през 2017 г. Във вторник цифрите от Националната статистическа служба (ONS) показаха, че дефицитът на Великобритания се е повишил на 8 млрд. Паунда миналия месец - ръст от близо 7% в сравнение със същия период на предходната година. Анализаторите са очаквали цифра от около 7 млрд. Паунда. Разширяващият се бюджетен дефицит, който е разликата между държавните разходи и данъчните приходи, посочи по-слаба картина, отколкото се предполагаше за публичните финанси на Обединеното кралство.
Hammond се ангажира да постигне до 2020 г. бюджетен дефицит, по-малък от 2% от БВП от 2,6% за 2016/17 г. с цел елиминиране на дефицита до средата на 2020 г. Преди гласуването за Brexit през 2016 г. Великобритания се надяваше да публикува бюджетен излишък до края на това десетилетие. Тези новини в комбинация със задаващият се Brexit вещаят опасност за пазарите.

Щатски борсов пазар: Nasdaq composite успя да затвори с нов рекорд в Сряда, воден от печалбите на Amazon. Индексът затвори с 0.1% повишение на 6,867.36, след като Amazon спечели повече от 1%. Акциите на компанията се повишиха, след като CNBC докладваха, че фирмата се готви да обяви сделка с Cerner, която е една от най-големите технологични компании от здравеопазването в света. S&P 500 и Dow Jones Industrial Average завършиха в негативна територия, след като Фед изразиха притеснения за това, че високите нива на пазарите могат да имат катастрофални последствия за икономиката. Dow падна с 64 пункта и затвори на 23,526.18, като DowDuPont падна с 0.9%. S&P 500 падна с 0.1% до 2,597.08, като финансовите компании и тези от сектора за недвижими имоти бяха най-зле представящите се в индекса. Днес в Щатите се празнува Денят на Благодарността, така че очакванията са пазарите да останат по-скоро спокойни, в очакване на повече детайли около данъчната реформа, обещана от Тръмп.

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
09:00 Европа - Немски Брутен Вътрешен Продукт
10:30 Европа - Немски Производствен PMI
10:35 Европа - Реч на Praet от ЕЦБ
11:00 Европа - Производствен PMI
11:30 Великобритания - Брутен Вътрешен Продукт
14:30 Европа - ЕЦБ Публикува Доклад от Срещата за Монетарната Политика
15:30 Канада - Основни Продажби на Дребно
20:15 Европа - Реч на Praet от ЕЦБ


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни