www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 25.01.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските индекси се търгуват с понижение в Четвъртък. Японския Nikkei е с 1.14% в негативна територия, главно заради силната йена. Всички големи сектори в страната - финансов, технологичен, производствен, потребителски - отчитат спад. Австралийският ASX също отчете понижение с 0.08% .Китайските пазари не останаха по-назад и на свой ред изтриха част от стойността си. Hang Seng се търгува с 0.31% надолу, Shanghai composite и Shenzhen composite отчитат 0.14$ и 0.01% загуби.

FX пазар: USD продължава да отслабва срещу конкурентите си. Слабостта на щатската валута се запазва въпреки, че FED се готвят да повишат лихвения процент през 2018 поне 3 пъти и въпреки че икономическите данни от страната са по-добри от очакваните,а стабилността на щатската икономика остава осезаема. Техническия анализ също не е на страната на USD. Доларовият индекс, чиято сила е съставена в над 50% от съотношението между EUR/USD, премина под психологическото ниво 90, което сочи че понижението на USD може би едва сега започва. Оставаме силно негативно настроени към долара и ще използваме всяка корекция за да заемем нови къси позиции срещу щатската валута. EUR: От другата страна на палитрата от валути е еврото. Общата валута се радва на инвеститорско доверие и не спира да се покачва срещу останалите си конкуренти. Днес очакваме решението на ЕЦБ за промяната на лихвения процент. Очакванията са да няма промяна в ставката. Малко по-късно през европейската сесия ще наблюдаваме изявлението на президента на ЕЦБ, Марио Драги, който ще даде насоки за това, кога и каква ще бъде промяната в QE. Очакваме до някаква степен Драги да се опита да успокои бързия възход на EUR, но не и да го събори значително. Ако има по-значителна корекция, най-вероятно пазара ще я използва за нови дълги позиции на EUR. NZD: се обезцени сериозно през азиатските часове. Данните за инфлацията в страната излязоха доста под очакванията, което доведе до рязък спад на NZD, който продължи през цялата сесия. От фундаментална гледна точка, NZD остава стабилен. Икономиката на Нова Зеландия и силата на валутата им е в голяма степен свързана с икономиката на Китай. А в момента икономиката на Китай, ако не друго, запазва темпа си на растеж. Оставаме положително настроени към NZD.

Commodities market: GOLD: Премина над върха си направен на 08.09.2017г. Очакваме възходящия моментум при ценния метал да се запаси. Главната причина за поскъпването на златото, не е политическа несигурност или глобална турбуленция, когато то бива използвано като хеджиращ инструменти, а е по-скоро слабостта на USD и ниската инфлация в САЩ. Оставаме положително настроени към GOLD. OIL: Продължава възходящия си моментум. Цената на Brent достигна 71.05$ за барел, нива които пазара не е виждал от Декември 2014г. WTI също отбеляза повишение с 1% и се търгува около 66.26$ за барел. И 2-та бенчмарка на суровия петрол са се повишили с около 60% от средата на 2017г. Фундамента около черното злато остава положителен като не очакваме OPEC да промени нещо по споразумението си до края на 2018г.

Европейски борсов пазар: Европейските индекси ще отворят с понижение. Немският DAX ще стартира сесията с около 3 пункта понижение на цена 13419 eur., френският CAC с 6 пункта понижение на цена 5491 eur., великобританският UKX с 10 пункта понижение на цена 7636 gbp. Европейските индекси затвориха сесията с понижение в сряда и може би точно тази корекция чакаха инвеститорите преди да изстрелят бенчмарковете до нови върхове. Възможно е да има предпазливост на пазара имайки в предвид изявлението на Марио Драги по-късно днес.

Американски борсов пазар: Е явно не може всеки ден да имаме нов исторически връх. Макар и доста кратка корекцията при щатските индекси се състоя. Но не трябва да се притесняваме, корекциите на пазара са напълно нормални и здравословни явления. Нямаме промяна във фундамента на щатските индекси, което ни води към мисълта, че съвсем скоро понижението ще бъде изтрито и пазара отново ще е лети към върхове. Оставаме положително настроени към щатските индекси.

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 25.01.2018

11:00 Германия - Ifo бизнес климат
11:30 Великобритания - BBA одобрени ипотеки
14:45 ЕС - Решение за основния лихвен процент
15:30 САЩ - Първоначални молби от безработни
15:30 САЩ - Търговски баланс
15:30 ЕС - Доклад на ЕЦБ относно монетарната политика на банката
15:30 Канада - Продажби на дребно
17:00 САЩ - Продажби на нови жилища


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни