www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 25.05.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват с леки понижения днес, последвайки новините, че Donald Trump се е отказал от срещата с Kim Jong Un. Kospi падна с 0.25%. ASX 200 загуби 0.1%. В Китай, Hang Seng е с 0.51% в негативна територия. Shanghai composite натежа с 0.23%. Nikkei 225 изтри ранните загуби и е с 0.16% печалба.

 

Валутен пазар: Съчетанието между опциите на кроса USD/JPY и опасността от риск, може да доведе до повратната точка и последващо понижение за двойката. Търсенето на out-of-the-money кол опции в щатски долари достигна върха нивата през януари, когато долара се свлече до мулти седмично дъно. Както Mark Cudmore подчертава, краткосрочната перспектива за глобалните пазари на акции е ужасна, което ще помогне на йената да запази твърдата основа. Политическите рискове около Италия нокаутираха инвеститорите, които са лонг на еврото. Пут опциите надминаха по цена кол опциите за първи път от ноември. Промяната в настроението измести оптимизма, че Европейската централна банка може да се насочи към края на програмата за количествени облекчение.

 

Commodities market: Доклада на ФЕД , както и вчерашните изказвания на редица членове на комитета по парична политика принудиха трейдърите да се насочат към покупки на облигации и по този начин да понижат лихвите по дву и 10-годишните щатски облигации. Чисто корелативно, това силен бичи сигнал за златото. Доходността по 10-годишните облигации се понижи под 3%, а тази на 2-годишните ценни книжа регистрира значителен спад. След неотдавнашния спад, златото може да се възползва и от понижението на реалните доходи, тъй като много от инвеститорите най-вероятно няма да са склонни да гонят покупки на активи от развиващите се пазари. Зараждащото се политическо напрежение и разтърсващите се пазари може да се окажат билетът, който ще измъкне златото от застоя му, а в допълнение силата на долара действа, като насрещен вятър за търсенето на металът, като сигурно убежище. Цената на ценния метал се понижи под 1300 долара за унция миналата седмица за пръв път тази година, а глобалните сътресения не бяха достатъчни, за да го изстрелят над това ниво.

 

Европейски борсов пазар: Немските автомобилни производители са изправени пред заплахата от по-високи тарифи наложени от страна на Америка. Фючърсите на германските акции отварят с най-голямо понижение в Европа, а Volkswagen, Daimler и BMW може да може да бъдат сериозно ударени, след като Белият дом започна разследване дали вносът на автомобили и камиони застрашава националната сигурност. Преди това развитие европейските износители вече бяха обект на голям риск, а именно крайният срок 1 юни за евентуално удължаване на срока за освобождаване на ЕС от таксите за внос на метали в САЩ. Този ход от страна на САЩ добавя нови неприятности, особено за производствената икономика на Германия.

 

Щатски борсов пазар: Акциите от S&P 500 имат още много какво да покажат, тъй като за момента са със само 1.7% печалба от началото на годината. Но приходите от Q1 индикират силна основа за бъдещ растеж, който ще отиде много над привилегиите от данъчната реформа. С над 90% от членовете на S&P 500 докладващи приходи, индекса е на път за y/y растеж на EPS за Q1 от 23.5%, което е много над очакванията, както и на най-доброто представяне от последното тримесечие на 2010. Технологичните и енергийни компании са лидерите на това рали, с 91% и 84% от компаниите победили очакванията на Wall Street. Седем от 11 сектора са с поне 75% компании с приходи над прогнозираните, като дефанзивните сектори (телекомуникационните и utilities) са забавящите се. И не става дума само за групата FAAMG (Facebook, Apple, Amazon, Microsoft и Google) също; останалата част от S&P 500 е на път да покаже впечатляващите 23.5% растеж на EPS. По-добри от очакваните печалби са може би най-добрите новини, които обобщават докладите за Q1. Увеличението на продажбите от 6.2% е много над средното за 2011 - 2017 от 3.8%. Повече от 55% от фирмите са с по-високи от очакваните доходи, и само 12% са под прогнозите. Технологичният сектор е най-силният водач, но индустриалните, utilities, здравеопазването и материалите също бият прогнозите в поне 60% от случаите.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
11:00 Германия - Ifo Бизнес Климат
11:30 Великобритания - Брутен Вътрешен Продукт
15:30 САЩ - Поръчки на Дълготрайни Стоки
16:20 Великобритания - Изявление на Mark Carney
16:20 САЩ - Изявление на Jerome Powell
17:00 САЩ - Мичиган Потребителски Очаквания
18:45 САЩ - Реч на Bostic, Член на FOMC
20:00 САЩ - Брой на Нефтените Платформи на Baker Hughes
22:30 САЩ - CFTC Спекулативни Нетни Позиции


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни