www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 26.01.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари останаха сравнително спокойни в Петък. Nikkei 225 се покачи с 0.19%. Основните износители в индекса се търгуваха със смесени настроения, тъй като долара падна, а финансовите имена бяха като цяло в негативна територия. Производителите на автомобили също не успяха да намерят посока. Toyota се качи с 0.61% и Honda записа 0.38%. Suzuki Motor паднаха с 2.53%. Kospi изтри леките загуби и се търгува с 0.04% повишение. Samsung Electronics нарасна с 0.325, докато SK Hynix падна с 1.06%. Hang Seng скочи с 0.55%. Shanghai composite добави 0.06% към стойността си, а Shenzhen composite го последва с 0.04%.

 

Валутен пазар: Японската йена падна с 0.1% до 109.47 за долар. Еврото нарасна с 0.2% до $1.2421. Bloomberg Dollar Spot Index падна с 0.1%. Президентът Donald Trump каза, че долара ще се засили с течение на времето под неговото ръководство, и че неотдавнашните коментари, направени от министъра на финансите Steven Mnuchin относно зелената валута са били погрешно интерпретирани. "Доларът ще става все по-силен и по-силен и аз като цяло искам силен долар," каза Donald Trump. "Нашата страната става отново толкова икономически силна." Коментарите на Trump относно валутата се различават от това, което е казвал преди. През Април, той сподели, че се притеснява от силата на долара. В Сряда, Mnuchin коментира, че слабият долар ще облагодетелства страната от към търговия. Днес, Mnuchin каза, че това не е промяна на позицията му към долара. Trump каза, че коментарите на Mnuchin са "извън контекста", добавяйки, "моля прочетете му речта още веднъж." EUR/USD падна рязко със 70 пипса на новините от Trump.

 

Commodities market: West Texas Intermediate crude падна с 0.1% до $65.45 за барел. Тъй като цените на West Texas Intermediate crude достигнаха $66 за барел, с хедж фондовете, държащи рекорден брой нетни дълги позиции, волатилността на пазара на петрола достигна най-високото си ниво за последните 8 седмици. "Волатилността ще стигне до критични нива", каза Thomas Finlon, директор на Energy Analytics Group LLC. "И когато дойде корекцията, а тя винаги идва, ще бъде жестока". Златото нарасна с 0.3% до $1,352.08 за унция. Златото може да достигне нива, наблюдавани за последно през 2013г., ако USD продължи да се понижава, а пазарите на акции, навлязат в краткосрочна корекция или дори тесен рейндж на върха. Stephen Innes, Head of Asia Trading в Oanda, заяви, че $1400 в следващите два месеца е напълно постижима цена. Dollar Index се понижи до рекордно ниски нива, след коментарите на щатския финансов министър на Световния икономически форум в Давос бяха в подкрепа на слабия долар. Златото се покачи с над 10% от средата на Декември, като движението беше продиктувано от основно от хеджирането на дългите позиции реализирани на фондовия пазар, понижението на USD и ниската инфлация в световен мащаб. Взимайки предвид всички налични сигнали, очакваме слаб долар през 2018г., а на макро ниво краткосрочна корекция на фондовия пазар, но след 2018г. А относно златото в близките няколко месеца цена от $1400 е напълно възможна.

 

Европейски борсов пазар: Европейските пазари ще последват внимателният тон на Азия и ще отворят без особени изменения. Френският CAC ще стартира с 2 пункта повишение на 5,495; Немският DAX ще стартира сесията с 23 пункта нагоре, а FTSE 100 е без промяна. Еврото се търгува с повишение днес, достигайки 3-годишен връх, тъй като съмненията нарастват по отношение на бъдещето на програмата за количествени облекчения на Европейската Централна Банка. Тази сила на общата валута натежава на индексите. Валутата достигна до $1.25 срещу долара и е на път да запише най-силната си седмица от Май 2017. Трейдърите отбелязаха, че въпреки коментарите на Mario Draghi, те остават убедени, че програмата на фискални стимули в региона наближава края си. Еврото се повишава срещу другите валути, включително щатският долар през последните няколко седмици, тъй като икономиката в региона продължава да се подобрява и политическите рискове намаляват. Въпреки това, силното евро ще се отрази негативно на европейският износ и ще има ефект върху инфлацията - неща, които централната банка се опитва да подкрепи през последните няколко години. Това говори за потенциална промяна в монетарната политика.

 

Щатски борсов пазар: Dow Jones Industrial Average затвори на нов рекорд в Четвъртък, подкрепен от по-добри от очакваните тримесечни резултати на Caterpillar и 3M. Индексът спечели 140 пункта. Dow се повиши с над 206 пункта, но след това падна, след като президентът Donald Trump коментира, че долара ще става "все по-силен и по-силен" под неговото ръководство. Индексът на долара обърна и се търгува с 0.1% повишение. S&P 500 възвърна по-голямата част от загубите си и затвори с 0.1% нагоре. Nasdaq composite е с 0.1% понижение. По-рано през сесията, S&P 500 и Nasdaq последваха Dow нагоре заради силните отчети от компаниите в САЩ. "Числата, които компаниите публикуват, в съчетание със силните прогнози на CEO, помагат на анализаторите да повишат оценките си и това подкрепя акциите", каза Mark Luschini, главен инвестиционен стратег в Janney. "Също така има силен икономически растеж в страната - това също помага на индексите." Акциите на Caterpillar нараснаха с 2.5%, докато 3M спечелиха 1.9%. Celgene и McCormick също публикуваха по-силни от очакваните данни. "През следващите две седмици, корпоративният сезон ще движи акциите", каза Tim Dreiling, регионален инвестиционен директор в U.S. Bank Wealth Management. "За сега, новините са невероятни." За момента, тримесечните отчети за приходите на компаниите са по-добри от очакваното. От тези, които са докладвали, 78% са над очакванията, докато 82% имат по-добра доходност. Икономистите очакват БВП за последното тримесечие на 2017 да нарасне с 3%, което ще бъде третото поредно тримесечие с такъв резултат. Това ще бъде първото подобно явление от 2005 година насам. Последният път, когато това се случи беше когато George W. Bush беше в Белия Дом. Доклада за четвъртото тримесечие се очаква днес в 15:30 , както и отчета за дълготрайните стоки през Декември. Днес, президентът Donald Trump ще говори в Давос и със сигурност ще възхвали развитието на щатската икономика през 2017, дори и преди да влязат в сила промените в данъчното законодателство. Икономистите предупредиха, че БВП за първото тримесечие на 2018 може и да не е толкова силно. Първото тримесечие на годината винаги е по-слабо, а студеното време този Януари със сигурност може да забави потреблението. "Според мен БВП за Q1 на 2018 ще бъде около 2.5%", каза Chris Rupkey, главен финансов икономист в MUFG Union Bank.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
11:00 Европа - Заеми в Частният Сектор
11:30 Великобритания - Брутен Вътрешен Продукт
15:30 САЩ - Брутен Вътрешен Продукт
15:30 САЩ - Поръчки на Дълготрайни Стоки
15:30 Канада - CPI
20:00 САЩ - Брой на Нефтените Платформи на Baker Hughes
22:30 САЩ - CFTC Спекулативни Нетни Позиции


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни