www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 26.03.2018

Varchev Finance Trading Day

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Кървавата баня от Америка отново удари азиатските акции. Повишената несигурност от Wall Street сигнализира за нова лоша седмица и разпродажби за азиатските акции. Докато Mnuchin изрази оптимизъм, че Щатите и Китай ще достигнат до споразумение, заплахата от търговска война продължава да натежава над фондовите пазари и докато няма повече яснота по въпроса за новите тарифи - нещата изглежда няма да се променят. Точно както в Щатите, финансовите и технологични акции най-вероятно ще се търгуват с понижение през по-голямата част от седмицата в Азия, като двата сектора имат най-голяма тежест в индексите на региона.

 

FX пазар: По всичко си личи, че инвеститорите започват да се отдръпват от USD. Несигурността, породена от решенията на Доналд Тръмп слага голям въпросителен върху това какво ще се случи със щатската икономика през следващите месеци. А при несигурност на пазарите едно е ясно - трейдърите бягат от спорните инструменти, какъвто в случая е долара. Едва ли трябва да се казва, че най-печеливша валута в такава ситуация ще бъде йената. Въпреки скромното понижение от 0.2% през азиатската сесия, JPY е близо до най-силните си нива срещу долара за последните 16 месеца. Това понижение играе ролята на лека корекция при хеджиращият инструмент, тъй като пазарните участници подхождат дефанзивно и предпазливо в първите трейдинг часове на новата седмица. Друга важна тема, която трейдърите ще следят през новата седмица са преговорите по Brexit. До тук стана ясно, че Великобритания ще остане в ЕС до края на 2020 година, но с ограничена сила. ЕС и Великобритания се съгласиха на преходен период от 21 месеца - от 29 Март 2019 година до края на 2020 - преди да напусне блока напълно. Всеки път обаче, когато заглавията относно Brexit са положителни, изглежда, че трябва да изчакаме доста малко време, преди това да се промени. Въпреки добрите новини за преходния период и за разбирателството между двете страни - една голяма пречка стои на пътя на Theresa May - границата с Ирландия. Според Michel Barnier, тази тема е изключително важна и без консенсус прогрес няма да се направи. Обединеното кралство се съгласи да вмъкне в правния текст, който ще очертае всички подробности за раздялата, решение за "възпрепятстване" на ирландската граница. Но за момента няма компромис относно това, как ще изглежда това решение. ЕС предложи Северна Ирландия да продължи да следва правилата на ЕС, дори и това да означава изолация от Англия. Но Великобритания не се е съгласила с това. Според Barnier, това споразумение ще се приложи само ако не бъдат намерени други решения. Паундът се търгува с повишение през изминалата седмица заради прогреса по разговорите, но дори и малка спънка от тук напред може да затрие всички печалби. Трейдърите остават предпазливи и не си позволяват да бъдат прекалено бичи, без да имат абсолютно категорични аргументи за това.

 

Commodities market: West Texas Intermediate започна търговията си силно, като до момента се е покачил с 0.3% до $66.09 за барел. Златото се намира на най-силните си нива за последния месец. Политическите и търговски несигурности, които изпратиха акциите отново в корекционна територия се превръщат в силна подкрепа за златото. Инвеститорите са вложили общо $617 млн. в двата най-големи фонда търгуващи със злато. Заплахата от търговска война допълнително стимулира закупуването на активи, познати като сигурно убежище. Инвестициите в тези фондове достигнаха върхови стойности на почти 5-годишен период, въпреки факта, че Fed повишиха лихвените проценти. Очакванията са, че през новата седмица ценният метал ще продължи да се покачва.

 

Европейски борсов пазар: Обратно на очакванията, европейските пазари се очаква да стартират седмицата със зверски повишения. Там, Немският DAX ще отвори с около 86 пункта нагоре около 11,866; Френският CAC се готви за старт с 39 пункта в зелено около 5,084; а UKX е с 32 пункта печалба. Тъй като днес икономическият календар за европейската сесия не предлага значими новини, фокусът тук пада върху евентуални новини за прогреса на Theresa May по преговорите за Brexit, както и коментари за тарифите, наложени от Trump. Също така, днес ще се проведе и широкоочакваната среща между президентът на Турция Recep Erdogan и управата на ЕС - Donald Tusk и Jean-Claude Junckler. Въпреки, че не се очаква тази среща да окаже влияние върху основните индекси, на инвеститорите ще им бъде интересно да проследят събитието, както и да се извлекът заключения за бъдещите взаимоотношения между Турция и блока.

 

Щатски борсов пазар: През новата седмица акцента отново ще бъде върху Washington. След налагането на тарифи за вноса на стомана и алуминий в Щатите, трейдърите очакват точно кои компании от Китай ще подлежат на новите задължения. Интересно също така ще бъде да се види какъв ще бъде контра-отговорът от Азия - правителството на Китай вече коментира, че ще ударят със свои тарифи над 130 щатски продукта - коментари, които всяват страх в инвеститорите. Трейдърите от цял свят ще следят заглавията през новата седмица , като акциите остават свръх-чувствителни на тази тема. Фючърсите на Dow и S&P 500 започнаха сравнително тихо новата седмица, но всичко това може да се окаже затишие пред буря.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:
08:00 Германия - Ценови Индекс на Вноса
11:30 Великобритания - Ипотечни Одобрения
14:30 САЩ - Индекс на Chicago Fed за Националната Активност
16:30 САЩ - Индекс на Dallas Fed за Производствения Бизнес
19:30 САЩ - Реч на William Dudley, член на Fed
22:30 САЩ - Реч на Mester, члена на FOMC


 Trader Aleksandar Kumanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни