www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 26.07.2018

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - За разлика от Wall Street, акциите на азиатските борси се търгуваха с понижение. Въпреки оттеглянето на страховете около търговската война, азиатските трейдъри предпочетоха прибирането на печалби и късите позиции, тъй като споразумението между ЕС и САЩ няма да окаже положително влияние върху Азиатския регион. Shanghai Composite се понижи с 0.29%, Shenzhen с 0.45%, а Nikkei 225 с 0.11%. Hang Seng и Kospi скочиха със съответно 0.09% и 0.55%.

FX пазар - JPY отново беше на мода, на фона на понижението на азиатските пазари и очакваната от инвеститорите среща на ЕЦБ днес. Предвид последното, EUR се търгува предпазливо и без големи изменение. Това няма да трае дълго, тъй като в краткосрочния рейндж трейдърите натрупаха голямо количество позиции, които след днешното заседание ще бъдат мултиплицирани. Предвид доброто развитие на срещата между Юнкер и Тръмп, очаквам ЕЦБ да бъдат по-смели в плановете си за затягане на монетарната политика. Ако това се окаже факт, очаквам EUR/USD да тества предходния връх в зоната около 1.1850.  По-вероятно обаче е банката да поддържа мек тон и още по-голяма загриженост за несигурността около "търговските войни". Тази позиция е малко вероятно да бъде претекст за повторение на колапса през юни, но потенциално ще може да охлади страстите на EUR-биковете, като изпрати EUR/USD в диапазона на търговия 1.150-1.1750.

Commodity пазар - Днес ще се състои поредната среща на ОПЕК, която инвеститорите очакват. Срещата едва ли ще окаже силно влияние, но нарастващото напрежение в Близкия Изток ще продължи да оказва подкрепа за петрола. Министъра на петрола в Саудитска Арабия потвърди, че след атаките срещу два саудитски танкера в протока Баб ал-Мандеб страната му ще преустанови доставките през Суецкия канал. Около 4,8 милиона барела на ден суров нефт и рафинирани петролни продукти се очаква да останат в петролните компании и извън пазара, докато напрежението не стихне. GOLD остава статичен на фона на покачващите се пазари в САЩ, но по време на европейската сесия можем да станем свидетели на засилени покупки.

Европейски борсов пазар - След краха на Facebook на афтърмаркета, както и натрупания негативизъм по време на азиатската сесия, европейските фючърси сочат силно негативен старт. В допълнение на негативизма, инвеститорите очакват пресконференцията на ЕЦБ от която ще стане ясно, какъв тип монетарна политика ще прилага централната банка. DAX ще стартира сесията с най-голямо изменение от 56 пункта по-ниско. CAC40 ще отвори с гап надолу в размер на 22 пункта, а  UKX 30. Предвид добрия край на срещата Тръмп-Юнкер очаквам въпросните гапове да бъдат запълнени още в първите минути на междубанковия пазар.

Щатски борсов пазар - Dow скочи със 172 пункта, а технологичния Nasdaq нарасна с 1.2% до пореден All Time High, след като акциите на Alphabet, Facebook(преди отчета) и Amazon поскъпнаха значително. SP500 нарасна с 0.9%, завършвайки сесията на под 1 пункт от рекордната си стойност. След оповестяването на новината за отстъпките от ЕС, акциите на Caterpillar поеха нагоре и в крайна сметка приключиха сесията с ръст от 1.8% при засилена търговия в последните минути на сесията. Акциите на Ford почти успяха да компенсират по-ранния срив, след като поевтиняваха с над 4% в разгара на сесията.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии - 27.07.2018

Срещата на ОПЕК остава без насрочен час

09:00 Германия - GFK потребителски климат

14:45 Еврозона - Основен лихвен процент на ЕЦБ

15:30 Еврозона - Пресконференция на ЕЦБ

15:30 САЩ - Поръчки на стоки за дълготрайна употреба

15:30 САЩ - Молби за помощи от безработни


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни