www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 27.11.2017

Trading day in one post

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските борсови индекси се търгуват в червена територия. Японският Nikkei е с 0.33% понижение, Topix е с 1.25 % надолу. Австралийският ASX се понижи с 0.07 %. Китайските пазари също се присъединиха към всеобщото потапяне. Shanghai composite е с 0.67% понижение, а Shenzhen composite загуби 0.77% от стойността си. Китайските индустриални компании отразиха 25.1 % повишение на печалбите си за изминалото тримесечие. Тези новини са фундаментални за AUD, който е главен вносител на суровини в страната. Очакваме повишение на австралийската валута в следващите седмици.

 

Forex пазар: USD остава под натиск. EUR/USD премина над психологическото ниво 1.19 миналата седмица и въпреки коментарите на някой банкери, че FED ще повиши основният лихвен процент 4 пъти през 2018, зелената валута за момента не намира подкрепа. Днес очакваме данните за продажбите на нови жилища да са над очакваните. Причината за това е, че ураганите, които удариха държавата все още дават отражение върху тази статистика. По-късно тази седмица ще видим и данните за Брутният вътрешен продукт на страната, като данни над очакванията ще засилят спекулациите за агресивен FED. EUR: За момента еврото остава доминираща сила на пазара. Очакванията, че в Германия все пак ще има коалиция действат положително на общата валута. Оставаме положително настроени към EUR. CAD: Канадският долар продължава да отслабва. Последните няколко седмици икономическите данни от страната са по-ниски от очакваните, което намаля шанса за увеличение на лихвения процент. Валутата е възможно да получи подкрепа, ако на 30-ти ноември на срещата на OPEC във Виена, бъде достигнато споразумение и цената на петрола се покачи.

 

Commodities market: OIL след волатилната минала седмица, фючърсите на петрола показват слабост в началото на седмицата. Brent спадна с 0.14% до 63.77 долара за барел, а WTI спадна с 0.42% до 58.71 долара за барел. Петролните спекуланти и инвеститори не трябва да забравят за предстоящата среща на OPEC по-късно тази седмица. Очакваме волатилността при черното злато да продължава да се покачва. GOLD: все още се движи в консолидацията $1295-$1260. За момента ценният метал няма посока и това най-вероятно няма да се промени скоро, освен ако не видим агресивно настроен FED или действия от страна на Северна Корея.

 

Европейски борсов пазар: Европейските борсови бенчмаркове ще отворят с понижение в първият ден от седмицата. Немският DAX е с 20 пункта понижение, френският CAC 7 пункта понижение и великобританския UKX 15 пункта понижение. Днес очакваме висока волатилност по време на сесията. Причината за това е, че най-вероятно ще видим какъв ще е резултата от преговорите в Германия за съставяне на коалиция. За момента ситуацията изглежда обещаваща, което ще доведе до сериозен ръст на немският индекс. Все пак не бива да забравяме, че винаги преговорите могат да се объркат и DAX да се потопи.

 

Американски борсов пазар: Щатските фючърси започнаха седмицата негативно. След като достигната нови върхове, може би сега е момент за корекция на индексите. Но най-вероятно, корекцията ще бъде използвана за нови покупки. Щатската икономика се развива добре, стабилно с умерени темпове. БВП нарасна на 3%+ от няколко месеца насам, което показва че растежа не е мимолетен. Очакваме информация около данъчната реформа на Тръмп и кога ще влезе в сила корпоративното облекчение. Най-облагодетелствани от данъчното намаление ще бъде банковия сектор където е и разумно да насочим нашите инвестиции.

 

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 27.11.2017

10:15 Швейцария - Ниво на заетост
17:00 САЩ - Продажби на нови жилища


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни