www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 29.01.2018

Pro Trading Station

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските акции се търгуваха с повишение, след значителните печалби на Wall Street от петък, когато двата основни индекса SP500 и Dow Jones достигнаха поредния All Time High. Днес, в Азия, Японският Nikkei 225 се покачи с 0.52% благодарение на компаниите с голяма капитализация. Тойота се покачи с 0.57%, заедно с останалите големи автопроизводители в региона. В Южна Корея, Kospi се покачи с 1.01%, основно заради печалбите в технологичния сектор. Samsung се покачи с 1.14% преди обявяването на финансовите резултати на компанията, по-късно през седмицата. В Сидни ASX200 се покачи с 0.50%, като повишения се наблюдаваха в почти всички сектори с изключение на недвижимите имоти и инвестиционните тръстове. В Китай, Hang Seng се понижи с 0.74%, Shanghai composite се повиши с 0.29%, а Shenzhen спадна с 0.14%.

 

FX пазар - По време на Азиатската сесия, швейцареца е най-нежеланата валута, понижавайки се с 0.29%. В същото време щатския долар се търгува почти без изменение. В петък, Тръмп заяви от подиума в Давос, че долара тепърва ще става все по-силен. Ако прибавим и желанието на ФЕД да повиши основния лихвен процент в страната поне три пъти през 2018г. вероятността за обрат при USD става значителна. През седмицата очакваме значителен спад при волатилността с долара, докато не преминат всички важни новини, касаещи валутата - решение на FED за основния лихвен процент и Non Farm Payrolls. EUR изгуби инерцията, като се търгува с 0.1% по-ниско. Забавянето идва не от слаби икономически данни, а от кеширане на печалби натрупани през последните седмици, в които обединената валута се търгуваше с известно предимство спрямо останалите. JPY бележи понижение от 0.12% на фона на покачващите се фондови пазари. GBP се търгува с понижение по време на азиатската сесия, но възходящия тренд остава в сила. Краткосрочната корекция ще ни даде перфектна възможност да добавим към дългите позиции на GBP.

 

Commodities market: West Texas Intermediate се покачи с 0.33% продължавайки да отразява споразумението между страните от ОПЕК, докато в същото време Brent се понижи с 0.11%. Най-губещия Commodity futures беше този на natural gas, който се понижи с 2.93%. Най-добре представящият се беше този на дървения материал, повишение от 2.09%. Златото се понижи с 0.34% отразявайки силния риск апетит на пазара. Към момента на пазарите всички изглежда спокойно, но дори леко сътресение, ще отведе цената на ценния метал над $1400 за унция. Златото се покачи с над 10% от средата на Декември, като движението беше продиктувано от основно от хеджирането на дългите позиции, реализирани на фондовия пазар, понижението на USD и ниската инфлация в световен мащаб.

 

Европейски борсов пазар - Европейските няма да последват примера на Азия и Wall Street и ще започнат търговията с понижение. Dax30 ще стартира търговията с 8 пункта по-ниско на нива от 13 385. CAC40 ще отвори с 5 пункта гап надолу, на цена 5547, а UKX с 11 пункта на цена от 7695. Еврото се търгува с понижение днес. Силата на на общата валута натежава  и на индексите. Валутата достигна до $1.25 срещу долара и е на път да запише най-силната си седмица от Май 2017. Трейдърите отбелязаха, че въпреки коментарите на Mario Draghi, те остават убедени, че програмата на фискални стимули в региона наближава края си. Еврото се повишава срещу другите валути, включително щатският долар през последните няколко седмици, тъй като икономиката в региона продължава да се подобрява и политическите рискове намаляват. Въпреки това, силното евро ще се отрази негативно на европейският износ и ще има ефект върху инфлацията - неща, които централната банка се опитва да подкрепи през последните няколко години. Това говори за потенциална промяна в монетарната политика.

 

Щатски борсов пазар:  Добри новини във финансовите отчети на компаниите донесоха още една рекордна сесия на Wall Street. Най-добре представящите се днес са технологичните компании и тези от здравния сектор. Водещият индекс Dow Jones добави над 220 пункта, или 0,85%, към стойността си и затвори седмицата на ниво от 26616,71 пункта. Широкият SP500 се повиши до 2872,87 пункта, което е повишение от 1,18% спрямо сесията в четвъртък. Технологичният Nasdaq достигна стойността от 7500 пункта, завършвайки с ръст от 1,28% до ниво от 7505,77 пункта. За седмицата ръстът е от 2,3%. Като най-печелившите компании се наредиха AbbVie и Intel, които съобщиха по-добри от очакваното данни във финансовите отчети за последното тримесечие. Така акциите на AbbVie поскъпнаха с 13,77% до 123,21 долара за брой. Търговията с книжата на Intel приключи при цена от 50,08 долара за брой, което е повишение от 10,6 на сто.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсова сесия - 29.01.2018

09:00 Германия - Индекс на вносните цени
10:00 Испания - Продажби на дребно
15:30 САЩ - Потребителски разходи
23:45 Нова Зеландия - Търговски баланс


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни