www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 30.10.2017

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват с повишение в понеделник, като инвеститорите очакват тримесечните резултати от регионалните корпорации. Всички азиатски индекси се търгуват с повишение с изключение на японския Nikkei 225, който отрази по слабите продажби на дребно. Най-слабо представящите компании в Токио бяха Sharp с 0.97% и Yahoo Japan с -4.32%. MSCI Asia Pacific следящ развитието региона се повиши с 0.39%, Kospi нарасна с 0.23%, ASX поскъпна с 0.36%, а Hang Seng и Shanghai Composite отбелязаха съответно 0.15% и 1.3% повишение.

 

Валутен пазар: Еврото успя да се съвземе, макар и с малко, след силния низходящ импулс миналата седмица, като към момента се търгува с 0.08%. Предвид силният фундамент за слабо евро обаче, оставаме негативно настроени и ще използваме всяка корекция за добавяне на нови къси позиции. Ситуацията в Каталуния остава неясна, а миналата седмица ЕЦБ заяви, че ще удължи политиката си на лесни пари. GBP бележи най-силен ръст по време на азиатската сесия +0.16%. Позитивизма покрай паунда се натрупва с наближаването на срещата на Bank Of England в четвъртък, където членовете ще решат дали да вдигнат основния лихвен процент. NZD продължава низходящото си движение предвид политическата несигурност в страната, като само по време на азиатската сесия, валутата отбеляза 0.41% понижение. JPY и USD остават без промяна, като тази седмица инвеститорите ще бъдат по предпазливи предвид срещите на Bank Of Japan и FED, и предстоящият доклад за заетостта в САЩ.

 

Commodities markets: GOLD се търгува с леко понижение, като отразява позитивизма на фондовия пазар и липсата на геополитически проблеми. Цената все още флиртува с 200 периодната средна, като не може да пробие надолу. Възможно е да видим повишение в цената на златото с наближаване срещата на ФЕД и доклада за заетостта. Петролът продължава да се покачва, като главен катализатор на ръста е решението на ОПЕК да удължи срока на съкратен добив в алианса и извън него с помощта на Русия. Черното злато се търгува близо до върховете на цена около $54 за барел лек суров петрол - WTI. Brent остава без изменение към момента на цена около $60.46.

 

Европейски борсов пазар: Позитивизма от Азия този път няма да се разпространи и в Европа, като европейските пазари ще отворят с понижение. Причината за това е от една страна каталунската криза и от друга поскъпващото евро по време на азиатската сесия. При отварянето на пазарите очакваме френският CAC40 да изтрие 10 пункта от стойността си и да стартира търговията на цена от 5485. Немският DAX30 ще загуби 15 пункта от стойността си и ще отвори на цена от 13203. Фючърсите на Британския UKX 100 сочат 20 пункта понижение в стойността, като търговията ще стартира на нивата около 7478. Въпреки временните негативни настроения, перспективата пред европейските индекси остава положителна и всяка корекция ще бъде добра възможност за покупки.

 

Щатски борсов пазар: Рекордите на Wall Street не спират. По време на петъчната сесия два от водещите индекси отвъд Океана - Nasdaq и S&P500, затвориха с исторически връх подкрепени от ралито на технологичните компании, като секторът е един от най-печелившите от началото на годината. Трите гиганта - Microsoft, Amazon и Alphabet, се оказаха на най-печелившите позиции след отлични данни във финансовите отчети. Това доведе до ръст на цената на акциите от съответно 7,6%, 13,5% и 4,9 на сто. Акциите на Amazon надхвърлиха $1100 долара за брой. Nasdaq записа най-доброто си представяне от ноември 2016 година насам и затвори при рекордните 6701.26 пункта, или ръст от 2,2 на сто. За Dow Jones завърши с 0,14% повишение и се изкачи до 23 434,19 пункта, или с 0,5% за цялата седмица. S&P 500 прибави 0,81% до 2581,07 пункта.

 

Икономически календар за Европейската и Щатска борсови сесии:

09:00 Германия – Продажби на дребно
10:00 Швейцария – KOF водещ индикатор
10:00 Испания – БВП
14:30 САЩ – Индекс на потребителските разходи
15:00 Германия – Индекс на потребителските цени

 

US Equity Upgrades

ADOBE (ADBE) UPGRADED TO HOLD FROM SELL AT PIVOTAL RESEARCH
ANGI HOMESERVICES (ANGI) UPGRADED TO OUTPERFORM FROM MARKET PERFORM AT WELLS FARGO
AQUA AMERICA (WTR) UPGRADED TO OUTPERFORM FROM MARKET PERFORM AT WELLS FARGO
GRAINGER (GWW) UPGRADED TO NEUTRAL FROM UNDERWEIGHT AT ATLANTIC EQUITIES
HALCON RESOURCES (HK) UPGRADED TO BUY FROM ACCUMULATE AT JOHNSON RICE
MERCER (MERC) UPGRADED TO OUTPERFORM FROM SECTOR PERFORM AT RBC CAPITAL

US Equity Downgrades

ALLERGAN (AGN) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT MIZUHO
ALLETE (ALE) DOWNGRADED TO SECTOR WEIGHT FROM OVERWEIGHT AT KEYBANC
BENCHMARK ELECTRONICS (BHE) DOWNGRADED TO HOLD FROM BUY AT NEEDHAM
ERICSSON (ERIC) DOWNGRADED TO UNDERPERFORM AT COWEN
GRAINGER (GWW) DOWNGRADED TO SELL FROM NEUTRAL AT UBS
HAIN CELESTIAL (HAIN) DOWNGRADED TO MARKET PERFORM FROM OUTPERFORM AT BMO CAPITAL
KB HOME (KBH) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OUTPERFORM AT WEDBUSH
MAA (MAA) DOWNGRADED TO MARKET PERFORM FROM OUTPERFORM AT JMP SECURITIES
MAZOR ROBOTICS (MZOR) DOWNGRADED TO UNDERWEIGHT FROM EQUAL WEIGHT AT BARCLAYS
NIKE (NKE) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT GOLDMAN SACHS
PRIMERICA (PRI) DOWNGRADED TO HOLD FROM BUY AT SUNTRUST
SONIC AUTOMOTIVE (SAH) DOWNGRADED TO UNDERPERFORM FROM NEUTRAL AT BOFA/MERRILL
SPRINT (S) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM OUTPERFORM AT MACQUARIE
SUPERVALU (SVU) DOWNGRADED TO NEUTRAL FROM BUY AT NORTHCOAST

US Equity Initiations

BAKER HUGHES (BHGE) INITIATED WITH A NEUTRAL AT UBS
DIAMOND OFFSHORE (DO) INITIATED WITH A HOLD AT HSBC
EIGER BIOPHARMACEUTICALS (EIGR) INITIATED WITH A BUY AT ROTH CAPITAL
ENSCO (ESV) INITIATED WITH A BUY AT HSBC
EVOKE PHARMA (EVOK) REINSTATED WITH A BUY AT FBR CAPITAL
JAZZ PHARMACEUTICALS (JAZZ) INITIATED WITH A BUY AT FBR CAPITAL
NOBLE CORP. (NE) INITIATED WITH A BUY AT HSBC
NORTHERN DYNASTY (NAK) INITIATED WITH A BUY AT H.C. WAINWRIGHT
REDFIN (RDFN) INITIATED WITH AN OUTPERFORM AT WILLIAM BLAIR
RLJ LODGING TRUST (RLJ) INITIATED WITH A HOLD AT SUNTRUST
ROWAN COMPANIES (RDC) INITIATED WITH A BUY AT HSBC
SHIRE (SHPG) INITIATED WITH A BUY AT FBR CAPITAL
SUPERNUS (SUPN) INITIATED WITH A BUY AT FBR CAPITAL
TERRAFORM POWER (TERP) REINSTATED WITH A NEUTRAL AT JPMORGAN
TRANSOCEAN (RIG) INITIATED WITH A HOLD AT HSBC
WAYFAIR (W) INITIATED WITH A BUY AT MKM PARTNERS


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни