www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post - 31.07.2018

Interbank trading desk

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар - Азиатските пазари се търгуваха със смесени настроения, очаквайки решението на Bank Of Japan за основния лихвен процент и монетарната политика на страната. Смесените настроения бяха и в резултат понижението на технологичните компании в САЩ, по време на щатската сесия вчера. Nikkei 225 падна с 0.41%, след решението на BOJ, което изпрати банковия сектор с близо 3% по-ниско. Реакцията на пазара е показателна, за това какво смята да прави BOJ, тъй като банковия сектор е пряко зависим и ощетен от ниските лихви. Междувременно, Kospi регистрира лек ръст от 0.04%, въпреки по-лошия отчет на Samsung. ASX200 в Австралия се търгуваше малко по-високо, докато в Китай Hang Seng се понижи с 0.44%, а Shanghai composite с 0.45%.

FX Market - JPY и CAD бяха на фокус пред инвеститорите днес, като и двете валути се отправиха към нови дъна. Преди броени минути, американските официални представители предприеха "изключително необичайната" стъпка за отхвърляне на кандидатурата на Канада за участие в разговори между САЩ и Мексико на високо равнище по-късно тази седмица. USD/CAD - Daily, изглежда, че ще остане във възходящия трендови канал, ревърсирайки от ключова зона на подкрепа. Данните за NFP през седмицата, както и тези за БВП на Канада днес ще се окажат решаващи за бъдещото развитие на двойката. JPY се срина с над 50 пипса за минути, след като BOJ потвърди меката парична политика, целяща понижение стойността на JPY. Днес очакваме данните за БВП от Еврозоната, както и от Канада. Еврото днес ще остане на страна, но CAD ще се радва на изключително внимание, особено, когато очакваме данни за БВП и преди няколко минути страната бе изритана от преговорите за търговска сделка по NAFTA.

Commodities market - Американския бенчмарк WTI се покачи след четири седмичен спад, докато Brent започна седмицата на по-ниски нива, след като тенденциите от търговско напрежение на пазарите утихнаха. Фючърсите на WTI нараснаха с 15 цента или 0.2%, при 69.84 долара за барел. Фючърсите на Brent паднаха с 5 цента до 75.15 долара за барел.

Европейски борсов пазар - Европейските пазари се очаква да стартират с леки повишения въпреки загубите по време на азиатската сесия и тези в САЩ, вчера. DAX- 12 800, UKX - 7693, CAC - 5480. Днес очакваме данните за БВП на еврозоната, като очаквам да наблюдаваме само повишена волатилност, както при еврото, така и при европейските индекси. По-добри данни, по-скоро биха оказали положително влияние на EUR, отколкото на индексите, тъй като в момента ECB търси и събира позитиви от страна на европейската икономика, с цел затягане на монетарната политика.

Щатски борсов пазар - Nasdaq отбеляза понижение от близо 1.4% до ниво от 7630,00 пункта, след като акциите на Facebook и на Netflix се сринаха със съответно с 2.1% и 5.6%. Акциите на Amazon се понижиха с 2.2%, а тези на Alphabet загубиха 1.8%. Nasdaq записа тридневен спад от 3.86%, който се оказа най-големия от края на март, когато затри 5.12% само в три поредни сесии.  S&P 500 падна с 0,6% до 2802,60 пункта, като технологичният сектор отбеляза спад от 1,7%. Dow Jones изтри 143 пункта, след краха на Visa и American Express.

 

Икономически календар за европейската и щатска борсови сесии - 31.07.2018

09:00 Германия - Продажби на дребно
10:55 Германия - Ниво на безработица
12:00 Еврозона - CPI
12:00 Еврозона - БВП
12:00 Еврозона - Ниво на безработица
15:30 Канада - БВП
17:00 САЩ - Потребителско доверие
23:30 САЩ - Петролни запаси на API


 Trader Petar Milanov

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни