www.varchev.com

Варчев Финанс: Trading day in one post 31.08.2018

Varchev Finance Trading Pit

Рейтинг:

12345
Loading...

Азиатски борсов пазар: Азиатските пазари се търгуват с повишение. Японския Nikkei е с 0.29% в зелена територия. Сектора на производството и технологиите допринесоха за покачването на индекса. Австралийския ASX се покачи с 0.23%, като само секторите на енергетиката и материалите отчетоха понижение. Китайските пазари се търгуваха със смесени настроения. Hang Seng добави 0.42% към стойността си, Shanghai composite се повиши с 0.17%, Shenzhen composite изтри 0.8%.

FX пазар: Слабостта при долара продължава. Доларовият индекс остава под ключовото ниво 90. Двойката EUR/USD не успя да задържи под 1.23, което ни подсказва, че доларовите бикове нямат сила да продължат. Днес очакваме важни данни от САЩ. Първо в 15:15 ще видим промяната в заетостта на ADP и по-късно през сесията ще видим решението на FED за основния лихвен процент. Очакванията на анализаторите са да няма промяна в базисната ставка. За момента настроенията около долара остават негативни, въпреки че централната банка най-вероятно ще повиши лихвения процент 3 пъти тази година. При спекулации от някои от членовете на FOMC за повече от 3 повишения, най-вероятно ще видим засилване на долара. JPY отслабна по време на азиатската сесия. BoJ обявиха, че отново повишават изкупуването на 3-5 годишните държавни облигации ( QE ), от 300 млрд. йени до 330 млрд. йени. Новините са негативни за йената. Очакванията са централната банка на Япония да бъде единствената, която няма да повиши лихвения процент тази година. Ще търсим къси позиции срещу йената на всяка удобна корекция. CAD остава сред най-силните валути на пазара. Икономическите данни от страната продължават да надминават очакванията. Високата цена на петрола също допринася за силен CAD. Днес очакваме данните за Брутния вътрешен продукт в страната. Ако съдим по предходните данни като продажби на дребно, бизнес доверие, строителство на нови жилища, можем да предположим, че БВП-то в страната ще бъде според или над очакванията.

bсе търгува с повишение през Азиатската сесия. Цената на ценния метал остава доста висока въпреки, че риск апетита на инвеститорите е на рекордни нива. Причината за това е слабия долар и ниската инфлация в САЩ. За момента GOLD остава малко по-върха си от 2018г. Ако видим пробив над него, възходящия моментум най-вероятно ще се поднови. Днес очакваме висока волатилност в цената на златото около 21:00, когато FED обявяват лихвения си процент. OIL: Тридневното понижение в цената на черното злато продължава. През азиатските часове фючърсите на WTI и Brent отново генерираха спад. WTI се понижи с 1% и премина под 64$ за барел, а Brent изтри 0.6% от стойността си и е на цена 67.96$ за барел. Настроенията около цената на петрола са смесени. Споразумението на OPEC за намаление на добива цели повишение на цената, но от друга страна САЩ и Канада увеличават добива си в следствие на това повишение на цените, което в крайна сметка ще неутрализира понижението от страна на OPEC.

Европейските борсов пазар: След разпродажбата през Вторник, днес очакваме европейските индекси да имат силен старт. Немският DAX ще започне сесията с около 50 пункта повишение на цена 13246 eur., френския CAC с 16 пункта повишение на цена 5488 eur, и великобританският UKX с 15 пункта повишение на цена 7592 паунда. Понижението на индексите, което видяхме вчера, може би бе само прибиране на печалби и сега пазарните участници се подготвят за нови покупки. Сентимента около ЕС не се е променил и остава силно положителен, което ни навежда на мисълта, че дългите позиции са по-логични. Оставаме положително настроени към европейските индекси.

Американски борсов пазар: Паника?!Не.. просто 2 дневен спад. След като направиха над 50 исторически върха в последния няколко месеца, щатските индекси записаха и няколко дни корективно движение. Пазарните анализатори са на мнение, че това е напълно нормално и няма защо да се плашим. Сезона на отчетите в САЩ продължава, като все още очакваме да видим как са се представили големите технологични имена в последното тримесечие на 2017г. Оставаме положително настроени към щатските бенчмаркове.

Икономически календар за Европейската и Американска борсови сесии 31.01.2018

9:00 Германия - Продажби на дребно
9:45 Франция - CPI
10:55 Германия - Промяна в нивото на безработица
12:00 ЕС - Ниво на безработица
12:00 ЕС - CPI
14:00 САЩ - Индекс на ипотечния пазар
15:15 САЩ - Промяна в заетостта на ADP
15:30 Канада - Брутен вътрешен продукт
16:45 САЩ - PMI в Чикаго
17:00 САЩ - Чакащи продажби на жилища
17:30 САЩ - Петролни запаси
21:00 САЩ - Решение за основния лихвен процент


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни