www.varchev.com

Великобритания е изправена пред законопроект за напускане на ЕС на стойност € 20 млрд. заради Brexit

Рейтинг:

12345
Loading...

Великобритания е изправена пред законопроект за напускане на ЕС на стойност € 20 млрд, според анализ който показва споделен бюджет на блока, се очертава като една от най-големите политически пречки за сделката Brexit.

Повече от € 300 млрд споделени задължения за плащане ще трябва да бъдат уредени в пресмятането при напускането, според сметките на ЕС. Това е наследството на съвместни финансови задължения, които водят началото си от десетилетия - от пенсионните обещания и многогодишни договори за ангажименти за финансиране на инфраструктурни проекти - които Брюксел ще настоява Великобритания да уважи.

Самият размер на горната оценка, която някои страни от ЕС смятат, че е твърде ниска, заплашва да отрови политиката на разпадането и да доведат до провал на прехода Brexit и търговското споразумение, според няколко висши европейски фигури, участващи в процеса.
Горната оценка от € 20 млрд обхваща дял на Великобритания от продължаващите многогодишни задължения, включително неплатени бюджетни кредити в размер на € 241bn, пенсионни задължения на стойност € 63.8bn както и бъдещи договорни и други ангажименти за разходи на обща стойност около € 32 млрд.

Британските евро-скептични депутати са склонни да реагират зле на новината, че английските данъкоплатци може да се наложи да платят милиарди лири на Европа, за цената на Brexit. Един министър каза: "Ще трябва да се обясни много внимателно, за да стане ясно това, което ние получаваме в замяна на достъп до пазара."

"Йън Бег" - Лондонско училище по икономика което е експерт по бюджета на ЕС, описва предпоставката за FT изчисленията на сметката за наследството като "напълно звучна" казвайки, че бюджетната борбата се очертава да бъде една "кралски битка".

Към днешна дата, икономическите анализи на Brexit предприети от органи, като Британската хазна, не са взети изцяло предвид разходите за разплитане ангажименти бюджета на ЕС.
Точното оттегляне на законопроектът е невъзможно да се изчисли и ще зависи от политическа сделка. Въпреки това, служители на четири ЕС страни, които преглеждат оценките на FT заявиха, че отговорно представят сумите за които става въпрос. Някой запитвания които редуцират изходната сделка на UK твърдят че Великобритания трябва да изпълни своите обещания за разходите не само до 2019 но и до края на изпълнението на бюджета на ЕС които приключва 2020г.

Brexit засегна дупката в бюджета на Европейския съюз, с потенциално много по-важни политически последици. Той се изправя срещу Германия, Италия, Франция и други нетни вноски с дилемата за попълване на всеки пропуск или бракувани програми, които Брюксел и централни европейски страни виждат като правно обвързващи обещания. Британската € 20 млрд разплатата ще покрие само разходите вече одобрени по проекти в рамките на ЕС, а не на бъдещия недостиг създаден след 2019 чрез изкарването на Великобритания от дългосрочния бюджет на ЕС. Това също изключва разходите на ЕС за британските организации.

Brexit активисти твърдят, че Великобритания може да спести £ 350 милиона всяка седмица от напускането на ЕС. Но един бивш министър на Великобритания, каза: "Ние всъщност може да платим повече за бюджета на ЕС накрая. Това ще бъде една голяма история в следващите две години."


 Varchev Traders

Прочети още:

БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни