www.varchev.com

Вече не е задължително по-слабо развитите страни да доставят атрактивна възвръщаемост на инвестициите.

Рейтинг:

12345
Loading...

По това време миналата година, тя изглеждаше като обещаващ избор на Goldman Sachs Group Inc., за развиващите се пазари, готов да запълни празнината, оставена от свиването на възвръщаемостта на инвестициите в Бразилия, Русия, Индия и Китай.

Цените на акциите в тези "Next" 11 страни – като Филипините, Турция и Мексико - се търгуваха през цялото време на върха, като чуждестранните инвеститори наводняваха тези пазари с пари в брой. Паричните потоци към Goldman Sachs’s U.S.- Next 11 инвестиционен фонд изпращаха активите под управление на две фирмени нива при  BRIC дублирането.

Сега, обаче, тези 11 страни изглеждат още по-лоши за инвеститорите, отколкото по-големите пазари. Акциите Next 11 на MSCI Inc. се е сринаха с  19 процента на годишна база срещу 14% спад за BRIC индекса. Чуждестранният капитал бърза, фондът на Goldman Sachs се сви почти наполовина, тъй като загубите се задълбочиха до 11 на сто спрямо началото от преди четири години.

Обратът показва как младото поколение и изгряващата средна класа - които първи бяха привлечени от Goldman Sachs за икономиките Next 11 през  десетилетието – загубиха защитата на stock-market възвръщаемостта в един свят, изправен пред повишението на лихвените нива в U.S., акробатиката в цените на суровините и срива в китайската икономика.

За John-Paul Smith, един от малкото стратези, които точно предсказаха загубите на развиващите се пазари, тук имаме илюстрация на опасностите от групиране на прекалено много коренно различни страни в един инвестиционен пул.

Money – мениджърите "все повече се отдалечават от акронима – за Базова инвестиция ", каза Smith, бивш Deutsche Bank AG Strategist който основа през миналата година  Ecstrat, базирана в Лондон фирма за проучвания. "В рамките на развиващите се пазари, е трудно да се мисли като за един пазар, на който е присъща комбинацията от атрактивни оценки и конструктивни идеи за развитие на политиката. "

Katie Koch, Мanaging director at Goldman Sachs Asset Management заяви, че че дори и с тазгодишния спад при Next 11, възвръщаемостта на фонда от създаването му 2011 все още бие MSCI Emerging Markets Index, който губи 16 процента през периода.

Докато инвеститорският песимизъм се разпространява към по-малките развиващи се икономики, износът на капитали се задълбочава. Борсово търгуваните фондове които инвестират в развиващите се пазари, са записали изтичане на $ 1.65 милиарда през седмицата, приключила на 04 септември, което е 10-та седмица с изходящи потоци.

Измежду пазарите Next 11, фондовете, фокусирани върху Южна Корея и Мексико са имали най-големите загуби. Групата също така включва Индонезия, Нигерия, Бангладеш, Египет, Пакистан и Виетнам. Иран също е член, но Goldman Sachs фондът не инвестира в страната заради международните санкции.

Китай –експозе:

"Там има само много негативни настроения", каза Geoffrey Dennis - head of global emerging-market strategy в UBS Group AG от  Бостън. "Не виждаме много развиващи се пазари, които да се открояват срещу това, независимо дали става дума за Next-11 или BRIC. Гадно е за всеки".

Акциите на страните от Next-11 са били изложени на спада в Китай и на очакването за лихвеното увеличение от Федералния резерв, веднага след като този месец се забеляза спад в търсенето на Китай и това редуцира експорта на Korea и Bangladesh, заедно с commodities, произвеждани в Mexico, Indonesia и Nigeria.

Пазарите, на които важна роля играят чуждестранните капиталови потоци за увеличаване на нагласите на инвеститорите – включително в Turkey и Philippines- се вижда загриженост, а международните мениджъри гравитират около доларовите активи в очакване Фед да повиши процентите.

Турските политики

Някои от членовете на групата имат свои проблеми за решаване. В Турция, неуспехът на правителството да сформира коалиция след изборите на 7 юни подкопа доверието на инвеститорите и бутна лирата до рекордно ниско равнище. Turkiye Garanti Bankasi AS най-големият кредитор в държавата и един от най-добрите холдинги в Goldman Sachs’s Next 11 fund към юни се срина 26% на база тази година.

В Нигерия, президентът Muhammadu Buhari , след идването си на власт през май, продължава да съхранява NGN чрез централната банка. Nigerian Breweries Plc, местен дял от холандската Heineken се срина с 25% за тази година.

Според Alex Wolf, икономист в Standard Life Investments , спецификата на отделните държави е твърде важна за доверието на инвеститорските групировки като Next 11.  "Там може да има по-големи разлики между тях: модел на растеж, перспективите, демографията и природните ресурси ", казва Wolf. "Трябва да се разглежда всяка страна поотделно. "

Ярки петна

Има някои ярки петна. Индексът VN на Виетнам се повиши с  4,9% тази година, подпомогнат от повишаването на износа и стремежът на правителството да превърне страната в азиатски производствен център. Икономическият растеж се ускори до 6,4% през второто тримесечие от 6.1 процента през предходните три месеца.

В дългосрочен план, акциите в Next 11 са приличен залог. The MSCI Next 11 ex Iran GDP Weighted Index се покачи с 61 процента с включени дивиденти от края на 2005 г., когато бившият икономист от Goldman Sachs Jim O’Neill въвежда термина през август. Това е връх с 46 процента за MSCI Emerging Markets Index, въпреки че изостава от 94% печалба на Standard & P 500 Index.

O’Neill, който се оттегли от поста Сhairman of Goldman Sachs Asset Management през 2013 и станаа търговски секретар към UK хазната през май, не отговори на искането по електронната поща за коментар.

Досега въздействието Next 11  за световната икономика е скромен. При комбинирания GDP от $ 6.5 trillion те осъществяват 8% от глобалния за миналата година и 7% за десетилетие по-рано, по данните на Bloomberg.  Дялът на BRIC нациите обаче е дублиран до близо 21% за сходен период.

Според Stephen Jen,  co-founder of London-based hedge fund SLJ Macro Partners LLP  вече не е задължително по-слабо развитите страни да доставят атрактивна възвръщаемост на инвестициите.

"Твърде много дългосрочни пари са били инвестирани в това пространство, основани на опростена логика, свързана с растежа на населението и идеята, че бедните страни би трябвало по някакъв начин да станат по-богати, "казва Jen в едно съобщение от 31 август, като бивш икономист на International Monetary Fund, "Има много бедни страни, които си остават бедни. "

(източник Bloomberg)


 Varchev Traders
БЕШЕ ЛИ ВИ ПОЛЕЗЕН ТОЗИ ПОСТ?
Ако смятате, че с нещо можем да подобрим тази секция,
моля коментирайте. Мнението Ви е важно.

ПОСЪВЕТВАЙТЕ НИ
ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Всякакви новини, мнения, изследвания, проучвания, данни или всяка друга информация, съдържаща се в този сайт се предоставят като общ пазарен коментар и не представлява инвестиционен или трейдинг съвет. Варчев Финанс не носи отговорност за изгубени средства или пропуснати ползи, които могат да възникнат пряко или косвено от използването или уповаването на тази информация. Варчев Финанс ЕООД може да предостави информация, цитати, препратки и линкове към или от други сайтове, блогове и други източници на икономическа и пазарна информация, като образователна услуга на своите клиенти и потенциални клиенти и не подкрепя становища, мнения или препоръки на тези сайтове, блогове или други източници на информация.
Варчев Финанс

Лондон


25 Canada Square, Level 33,
office 50, Canary Wharf
London, E14 5LQ
+44 20 3608 6256

Варна


МОЛ Варна ет.4,
бул "Владислав Варненчик" 186

(052) 631 000, 634 040

София


бул. "Патриарх Евтимий" 98


(02) 954 51 15, 953 15 51

Универсални номера

Директна връзка с дилър - 0700 17 600    Varchev Exchange - 0700 115 44

Варчев Финанс ЕООД е лицензирана и регулирана от Комисията за Финансов Надзор – София, България: Лиценз брой РГ-03-02-05/15.03.2006г.

Варчев Финанс ЕООД е регистрирана в FCA (FINANCIAL CONDUCT AUTHORITY) с номер на паспорт в Обединеното кралство: FCA, Обединено Кралсво – регистрационен номер: 494 045, което позволява предлагане на финансови услуги на територията на Обединеното кралство.

Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва устава на европейска директива MiFID (Пазари на финансови инструменти). за насочване, увеличаване на ЕФЕКТИВНОСТТА, прозрачност и еднаквост на финансовите инструменти.
Варчев Финанс ЕООД стриктно спазва Решение №918-ИП/30.07.2019 на Комисия за Финансов Надзор. Повече информация може да намерите тук.

Информацията в този сайт не е предназначена за разпространение или използване от което и да е лице в която и да е страна или юрисдикция, когато такова разпространение или употреба би противоречало на местното законодателство или регулиране.


Предупреждение за риск:

ДЗР са сложни инструменти и носят висок риск от бърза загуба на средства в резултат на ливъридж. 63,41% от сметките на инвеститорите на дребно губят пари, когато търгуват ДЗР с този доставчик. Помислете дали разбирате как функционират ДЗР и дали можете да си позволите да поемате високия риск от загуба на парите си.

chat with dealer
chat with dealer
Политиката за поверителност и защита на личните данни